Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »


Sneeuwzekere wintersport met skipas in Ischgl en het Paznauntal

Tips en informatie wintersport in Ischgl

Aanbiedingen wintersport met skipas in Ischgl

De onderstaande aanbiedingen met skipas in Ischgl zijn in samenwerking met wintersportspecialist WinterTrex en inclusief sneeuwgarantie èn laagste prijsgarantie. Je profiteer ook van zeer aantrekkelijke kinderkortingen.

Trendy wintersporten in Ischgl en de sneeuwzekere Silvretta Arena

Ischgl Silvretta Arena

Ischgl staat vooral bekend om de trendy en niet bepaalt goedkope skivakantie.

Hier ga jenaar toe als je een week of langweekend lekker uit je bol wilt gaan met prachtige sneeuw op de pistes en een meer dan fantastisch aanbod aan après-ski mogelijkheden.

Hier komt men vanuit de hele wereld om de wintersportvakantie door te brengen. Ischgl heeft een autovrijcentrum met vele winkels, bars en restaurants die ervoor zorgen dat de après-ski van Ischgl wellicht tot de beroemdste ter wereld maakt.

Met ruim 200 kilometer aan sneeuwzekere pistes (90% ligt boven de 2000 meter) biedt Ischgl ruim voldoende mogelijkheden voor de wintersporter. De 2320 meter hoge Idalp heeft vele blauwe en rode pistes op de hellingen en ook de liefhebbers van tiefschnee komen hier ruimschoots aan hun trekken.

Silvretta Arena

Het skigebied Silvretta Arena is één van de betere skigebieden in Tirol waar het op de Idalp overigens erg druk kan zijn. Met de Silvretta-skipas kan niet alleen in Ischgl, maar ook in de andere skigebieden in het Paznauntal (Galtür, Kappl en See) geskied worden. Samen tellen deze plaatsen meer dan 300 km pisten en 66 bergbanen en skiliften.

Via Ischl wordt met de skipas ook het Zwitserse Samnaun bereikbaar. Samnaun is overigens de enige belastingvrije zone in Zwitserland waar je ondermeer belastingvrij exclusieve parfums, luxe horloges en juwelen kunt kopen.

Het skigebied bij Ischgl is ontsloten met moderne liftinstallaties waardoor de mooiste pistes voor de skiër en snowboarder beschikbaar komen. In het hoogseizoen kan het wel erg druk zijn bij de liften en op de pistes maar dat nemen de vele gasten die uit de hele wereld komen graag voor lief. Overigens vallen de wachttijden door de vele en snelle liften in het algemeen mee.

Gevarieerd skigebied

Ischgl Silvretta Arena

De afwisseling in afdalingen maken dit skigebied erg aantrekkelijk waardoor van vele uren topklasse wintersport op de pistes kan worden genoten. De verschillende moeilijkheidsgraden van de afdaling maken dit skigebied voor veel wintersporters aantrekkelijk.

Het is niet voor niets dat Ischgl inmiddels wereldwijd Oostenrijks bekendste wintersportplaats is geworden.

De hoge mate van sneeuwzekerheid speelt daar absoluut een rol in. Vanaf begin december tot eind april zijn de pistes van Ischgl / Samnaun in een uitstekende conditie mede door het werk van vele mensen die met de modernste technieken de pistes elke avond en nacht weer in topconditie brengen.

Mocht er onverhoopt eens een winter met minder sneeuw zijn dan kan met de 575 sneeuwkanonnen toch voor uitstekende pistes worden gezorgd. Ook op dit gebied wordt in Ischgl niet op de kosten bespaard en staat de modernste techniek ter beschikking om de pistes kunstmatig te besneeuwen (maar liefst 268 ha) .

Gelukkig zorgt op de hooggelegen pistes de natuur echter meestal voor prima wintersportcondities.

Hotels voor de wintersport in Ischgl

Hotels in Ischgl en omgeving? Wij tippen de site van Booking.com. Deze is overzichtelijk en je hoeft bij de meeste hotels niet vooraf te betalen. Je maakt met je creditcard wèl simpel een gegarandeerde reservering. Verder vind je op deze hotelsite veel beoordelingen van eerdere bezoekers om een goede keuze te kunnen maken. Via deze link vind je de actuele aanbiedingen. Je kunt ook gebruik maken van onderstaande kaart.

Booking.com

Nieuwtjes Ischgl en het Top of the Mountain Concert

Top of the Mountain concert Ischgl

Ischgl staat elk jaar in november weer in het teken van de spectaculaire seizoensopening!

Dit jaar wordt het skiseizoen in Ischgl geopend op 30-11-2019

Meestal kan er in deze metropool van de wintersport vanaf het laatste weekend in november weer volop geskied worden. De wereldberoemde openingsweek van Ischgl 2020-2021 zal ook deze keer weer een topevement worden. Met wIe?

De Berlijnse cultband Seeed opent het skiseizoen tijdens het legendarische Top of the Mountain Opening Concert in Ischgl. Het skigebied is geopend vanaf 28 november.

Hoogtepunten van het concert in Ischgl

De winter met concerten in Ischgl heeft veel te bieden en eindigt met een heel speciale verjaardag: dit jaar begint het winterseizoen op 30 november 2019 met een optreden van de Berlijnse cultband Seeed op de locatie van het legendarische 'Top of the' Mountain Opening Concert '. Vanaf 18.00 uur zullen de 10 mannen een fantastische sfeer oproepen op het openluchtpodium van de Silvretta-parkeerplaats met hun hits zoals:

Afsluiting wintersportseizoen Ischgl

Tijdens het ‘Top of the Mountain Easter Concert’ op 12 april 2020 maakt Sido vanaf 13:00 uur zijn Ischgl-debuut in het hart van het skigebied op het wereldberoemde 2.320m hoge Idalp-podium. De line-up voor het jubileum '25 Year Top of the Mountain Closing Concert 'op 2 mei 2020 moet nog worden aangekondigd.

Alle informatie over de sterren, concerten en tickets is te vinden op www.ischgl.com.

Tijdens het ‘Top of the Mountain Easter Concert’ op 12 april 2020 maakt Sido vanaf 13:00 uur zijn Ischgl-debuut in het hart van het skigebied op het wereldberoemde 2.320m hoge Idalp-podium.

Boek nu je skivakantie naar Ischgl en mis deze fantastische evenementen niet.

Er zijn de laatste jaren veel verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen zoals:

Wil je de altijd spectaculaire seizoensopening meemaken? Zoek dan snel een voordelige skivakantie inclusief skipas naar Ischgl.

SKIVAKANTIE ISCHGL BOEKEN

Snowboarden in Ischgl

Het Warsteiner Snow Show Park van Ischgl is een uitdagende omgeving voor de beginnende maar ook voor de ervaren snowboarders. Hindernissen met diverse moeilijkheidsgraden staan op je te wachten.

Het snowpark is in het seizoen dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30u en kan bereikt worden met 3 liften. Met 15 sneeuwkanonnen kunnen de condities perfect worden. Er zijn 2 grote restaurants direct in de omgeving van het funpark en vanaf de zonneterrassen heb je een mooi uitzicht op de boarders en freestylers.

Wil je snowboarden leren? De Schneesport Akademie, de skischool van Ischgl, zal het uiterste doen om je het snowboarden onder de knie te krijgen. Voor jong of volwassen, voor iedereen is er een juiste cursus. Maar ook de ervaren snowboarder kan van de uitgebreide ervaring van de skileraren nog het nodige opsteken.

In het snowpark vind je een halfpipe, boardercross, funpark, jumps, corner, boxen, slides en waverides.

Langlaufen en wandelen in en rond Ischgl

Langlaufen

Dat langlaufen sport in de ware zin van het woord is hoeven wij u waarschijnlijk niet te vertellen, maar wist u dat u in en om Ischgl ook uitstekend kunt langlaufen?

In Ischgl ligt de "aansluitloipe" naar andere trajecten in het Paznauntal die een verbinding leggen met Galtür en omgeving. Deze Anschlußloipe Ischgl kent een lengte van 5,2 km en een hoogteverschil van 110 meter. Het maximale stijgingspercentage is 6%.

Vervolgens komt u dan op de Oistloipe met een lengte van 6,7km en een hoogteverschil van 120 meter en een max. stijgingspercentage van 9%. U bent dan bij Galtur waar u kunt kiezen voor de Schiwanderweg Jamtal (5km). Via de Westloipe ( 6,6km) krijgt u bij Galtür de aansluiting naar Wirl.

Hier bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor de Schiwanderweg Zeinis (4,5km) of de Schiwanderweg Bielerhöhe met 8,15 km. Kortom ook voor de langlaufer zijn er voldoende mogelijkheden die uzelf ook in kaart kunt brengen via de interactieve langlaufkaart op de website van Ischgl.

Voor de winterwandelaars zijn er ook goede mogelijkheden om de drukte van het dorp of het skigebied te ontlopen. Met een ontspannen wandeling door de witte natuur van het Paznauntal kom je weer helemaal tot rust.

De wandelingen zijn gemarkeerd en via 3 gondelbanen zijn de hoger gelegen wandelgebieden te bereiken en met de skipas kunnen ook andere liftinstallaties worden gebruikt. Er zijn een 3-tal mooie wandelingen te maken. Bij de Bodenalpe is een wandeling van ca 3 uur te maken.

De Tour von der Idalp duurt ca 1,5 uur als je gebruik maakt van de gondel om terug te keren naar Idalp. Voor de echte profi's kan hier ook een tocht van ca 5 uur gemaakt worden. Informatie over de wandelingen is te verkrijgen bij alle kassa's van de Silvretta Seilbahnen AG

Een onvergetelijke dag met een skitour in Silvretta Arena

Skitour

In het uitgestrekte Silvretta-gebied op de grens van Oostenrijkse bondslanden Tirol en Vorarlberg kunnen talloze skitoeren gemaakt worden.

Vanuit het op 1600 m hoogte aan het eind van het Paznauntal gelegen Galtür wordt die mogelijkheid ook geboden om dat zonder vellen en toerenski's te doen.

Een tot mobiele skilift getransformeerde "Pistenbully" sleept de skiërs op gewone ski's vanuit het skigebied naar de Kopsstausee.

Dit stuwmeer is het beginpunt van een afdaling door maagdelijke diepe sneeuw in een bosrijke omgeving naar het dorpje Partenen in het Montafon. Van hieruit brengt de Vermunt-bergbaan de skiërs naar een hoogte van 1730 m waar ze aansluitend door een busje naar de Bielerhöhe gebracht worden.

Vanaf deze in de wintermaanden gesloten bergpas tussen het Montafon en het Paznauntal wordt een prachtig uitzicht geboden op de hoogste toppen van de Silvretta, waaronder de Piz Buin.

Vanaf de pas gaat het door de opstuivende diepe sneeuw terug naar het Wirl-skigebied van Galtür.

De wintersport in Ischgl in één oogopslag: