Wintersport met Skipas in Frankrijk

Wintersport Zwitserland met skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen in Frankrijk

Appartementen en chalets in Zwitserland. Veel keus!ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Frankrijk

Boek wintersport in Zwitserland via een reisaanbieder AANBIEDINGEN

Kindvriendelijke wintersport in Schanfigg, Graubünden

Wintersport Schanfigg

CHALETS & APPARTEMENTEN ZWITSERLAND AANBIEDINGEN WINTERSPORT ZWITSERLAND

Kindvriendelijk wintersporparadijs Schanfigg


Schanfigg: vakantieparadijs tussen Chur en Arosa

Chur en Arosa

Een diep dal met liefelijke zonnige terrassen, bloemenhellingen, alpenweiden en uitgestrekte bossen. Al ruim 1000 jaar wordt de mooie streek tussen de hoofdstad van het kanton Graubünden en het beroemde Arosa door de bergboeren bewerkt en in stand gehouden.

Schanfigg met z'n kleine karaktervolle dorpen Pagig, Praden, St. Peter en Tschiertschen is bijzonder geschikt voor een wintersportvakantie met de kinderen. Ver van de grote drukte wordt van sneeuwsporten genoten in een ongerept stuk bergwereld.

Eens sprak men hier Rätoromaans, de vierde taal van Zwitserland. De Walser, die eeuwen geleden vanuit het arme Wallis naar deze regio trokken op zoek naar een beter bestaan, brachten er de Duitse taal.

In de dorpen met hun karakteristiek donkere houten huizen lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Maar niets is minder waar. Alle faciliteiten die de moderne toerist zich wenst in de vakantie zijn aanwezig. Al dan niet zichtbaar. De regio heeft twee wintersportgebieden die bij uitstek geschikt zijn voor het hele gezin.

Hotel zoeken in Schanfigg en omgeving? Wij tippen dan de site van Booking.com. Deze is overzichtelijk en je hoeft bij de meeste hotels niet vooraf te betalen. Je maakt met je creditcard wèl simpel een gegarandeerde reservering. Verder vind je op deze hotelsite veel beoordelingen van eerdere bezoekers om een goede keuze te kunnen maken.

hotels in Schanfigg en omgeving

Chalets en appartementen in Schanfigg

Skigebied Tschiertschen

freeriden

Met 25 km pisten en 2 vierpersoonsstoeltjes- en 2 sleepliften een overzichtelijk skigebied voor de hele familie. De bouw van twee nieuwe stoeltjesliften die winter 2001/2002 in gebruik werden genomen als vervangers van de oude sleeplft betekende een enorme verbetering van de bereikbaarheid van het attractieve familieskigebied van Tschiertschen.

Afdalingen zijn er in alle varianten van makkelijk en middelzwaar (het overgrote deel) en wat lastiger voor de skiër die het allemaal goed onder de knie heeft. Snowboarders vinden hier een prima snowboardpark. Ook is er een natuurijsbaan met er naast de oefenhelling voor kinderen met "tovertapijt" van de skischool. Een skibus pendelt van de gratis parkeerplaats naar het dalstation van de stoeltjeslift.

Freeridetochten en skisafari

De bergen boven Schanfigg zijn zeer attractief en geschikt voor het maken van ski- en snowboardtochten buiten de pisten. Met ervaren ski- of snowboardleraar kan een skisafari gemaakt worden door het fraaie Alpenpanorama van deze aantrekkelijke bergregio. De tocht gaat op ski of board door diep ondergesneeuwde winterlandschappen, ver van de drukke pisten over de ongerepte hellingen van de drie wintersportcentra Arosa - Tschiertschen -Lenzerheide.

Via de top van de Gürgaletsch gaat het naar Praden, het dorpje 1 km voor Tschiertschen.

Sneeuwsportschool Tschiertschen

De Schneesportschule Tschiertschen biedt iedere wintersporter wat hij zoekt. Van beginner rot crack. In familiare sfeer wordt de basistechniek van het skiën, carven en snowboarden geleerd. De al gevorderde skiër en boarder kan zich verder bekwamen in deze sneeuwsporten. Aan alle technieken wordt aandacht besteed. Van Freestyle tot wedstrijd, Jumps en diepe sneeuw. Iedere vrijdag is er een reuzenslalom waarop skiërs en boarders zich met elkaar kunnen meten.

Kinderen:

Voor de kleinste wintersportertjes beschikt de school over een “tovertapijt” of wel een lopende band waarop de kleintjes zonder inspanning na een afdaling weer naar boven op de oefenhelling gebracht worden.

Sportbahnen Hochwang

Een klein maar fijn skigebied met 1 stoeltjes- en 1 sleeplift waar kinderen en beginnnende skiërs in alle rust het skiën, maar ook carven en snowboarden kunnen leren. De pisten zijn ook prima voor de skiër van wie het allemaal niet meer zo nodig hoeft, maar toch wel eens een afdalinkje wil maken.

Ook sleetjes zijn welkom in Hochwang. Op de terrassen van de bergrestaurants is het prima toeven! Er rijdt een gratis skibus tussen dalstation en dorpen. In de regio zijn diverse rodelbanen waarop spannende afdalingen op de kleine sleetjes gemaakt kunnen worden..

De vier dorpen

Tschiertschen

Tschiertschen

Het knusse dorp Tschiertschen ligt op een hoogte van ca. 1350 m beschermd ingebed in een klein dal op het zuiden en oosten. Gastvrijheid heeft hier een lange traditie: uit veefokkers en akkerbouwers ontwikkelden zich hier meer dan   honderd jaar geleden waarden en skileraren.

Skiën, sleeën en andere sneeuwsporten zijn hier volgens het motto „klein maar fijn” volop te genieten. Tschiertschen ligt op een oostelijk hoogplateau samen het de buurgemeente Praden op de linkzijde van het Schanfigg op slechts 20 minuten autorijden van Chur.

Deze bevoorrechte ligging en goede bereikbaarheid veranderenden Tschiertschen al vroeg van boerendorp in toeristenplaats. Tegenwoordig is het dorp een geheime tip voor zomer- en wintertoeristen, die weg van de grote drukte rust en ontspanning zoeken.Het oude dorpskarakter heeft niet geleden onder het toerisme en is nog volledig in takt.

De oude houten Walser huizen getuigen met hun inscriptes van een bewogen verleden. Door het beschermde dorpsgezicht blijft het oorspronkelijke karakter ook voor verdere generaties behouden.

Praden

Praden

Ook het kleine Praden, tussen Chur en Tschiertschen, heeft ondanks de voortschrijdende vooruitgang veel van het oorspronkelijke dorpsgezicht weten te behouden. Sobere, harmonieuze houten huizen omgeven door weiden, hagen en lariksbossen rijgen zich langs de bergweg aaneen.

Het dorp is uitstekend uitgangspunt voor wandelaars en liefhebbers van bergtochten, bijvoorbeeld naar het kloosterdorp Churwalden over de Walserhöfe Runcalier. De mooiste wandelingen en wandelwegen starten direct voor de huisdeur.

Er moet beslist een bezoek aan de Jochalm gebracht worden, dat kan zowel in de zomer als in de winter. Hier wordt een prachtig uitzicht geboden op kantonhoofdstad Chur. Praden ligt op een nevelvrije en van februari tot oktober zeere zonnige plek boven Chur, maar is toch snel en gemakkelijk bereikbaar over een goed uitgebowude bergweg, die in de wintermaanden sneeuwvrij wordt gehouden.

St. Peter

St. Peter en Pahig

St. Peter herken je meteen aan de markante kerktoren. Het dorp ligt in het centrum van het dal tussen Chur en Arosa. De hoogte en de zon hebben een gunstige werking op het berglandschap. Hier worden in de zomermaanden nog bergweiden boven de 2000 m gemaaid.

De Schanfigger Höhenweg – met prachtig uitzicht op het dal – loopt dwars door dit glooiende, prachtige landschap. Bij het dorp ligt het wandel- en skigebied Hochwang. Het is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen!

Pagig

Een kleine zijsprong van de kantonale weg naar Arosa en u bent al in Pagig. De bouwwijze van het „Strickhaus“ bepaalt de architektuur en het dorpsbeeld. Enkele huizen herinneren met hun speciale decoraties aan de stijl van de Engadiner huizen. Hier schijnt de zon acht uur, ook op de kortste dag van het jaar! De zacht neigende bergweiden op de Hochwang nodigen uit tot wandelen en wintersporten.

© foto's myswitzerland.com