Wintersport met Skipas in Frankrijk

Wintersport Zwitserland met skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen in Frankrijk

Appartementen en chalets in Zwitserland. Veel keus!ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Frankrijk

Boek wintersport in Zwitserland via een reisaanbieder AANBIEDINGEN

Wintesrport Saas-Fee (Saastal) 1470m - 3600m

Saas-Fee wintersport

CHALETS & APPARTEMENTEN ZWITSERLAND AANBIEDINGEN WINTERSPORT ZWITSERLAND


Saas-Fee een Wintersportdiamant

Saasfee

Het Zwitserse Saas-Fee heeft in 2002 als eerste wintersportplaats de Wintersportdiamant voor de meest duurzame skibestemming in de Alpen ontvangen.

De prijs was een initiatief van de Nederlandse Ski Vereniging. Deze wil de Alpenlanden die zich inzetten voor een duurzame toeristische ontwikkeling stimuleren met de toekenning van de jaarlijkse Wintersportdiamant. Daarbij gaat het niet alleen om ecologische, maar ook om economische aspecten en de betrokkenheid van zowel de eigen bevolking als van de wintersportgast.

Nadien is Saas-Fee zich blijven ontwikkelen en een voorloper als het gaat om duurzame wintersport!Saas-Fee is een autovrij dorp waar in 2002 niet alleen over duurzaam toerisme werd gesproken maar het ook al werd uitgevoerd. Vandaag de dag is dat nog steeds zo.

Op een hoogte van 1800 meter kijkt het uit op de 4545 meter hoge Dom en het is nu één van Europa's meest geliefde snowboardcentra.

Met een ondergrondse kabelspoorweg, de Metro Alpin, wordt de wintersporter naar 3500 meter gebracht, boven op de Mittelalin. Spectaculair is hier het hoogst gelegen restaurant van de Alpen, dat ook nog eens ronddraaid. Door de 20 gletsjerpisten is dit een plek waar zomer en winter geskied kan worden.

Voor nieuwe snowboarders en skiërs zijn de blauwe pistes en de pistes in de dorpen in het Saas-Tal prima om met de wintersport kennis te maken.

Voor gezinnen is het Saasdal een prima skigebied. Skiliften voor kinderen liggen direct bij het dorp waardoor ze niet in de rij hoeven met de volwassenen. De kinderen kunnen er in het Kids Funpark hun hart kunnen ophalen en alles leren op het gebied van snowboarden of skiën. Het Kids Funpark is toegangkelijk voor kinderen vanaf 4 jaar terwijl Hohsi Land op Kreuzboden door de meeste kinderen als te gek wordt ervaren.

Voor de "cracks" zijn de skigebieden Pattjen, Spielboden / Längfluh, Fellskinn en Allalin als supertip aan te merken. Ervaren skiërs kunnen hier naar hartelust hun sport beoefenen in alle facetten. Pattjen is door de hoge ligging een sneeuwzeker maar daardoor ook koud skigebied.

Kortom Saas-Fee is een prima wintersportbestemming met een grote sneeuwzekerheid, en dat komt ondermeer door de pistes die tot boven de 3000 meter gaan. Verder zijn er in Saas-Fee ruime mogelijkheden voor skiën, langlaufen, snowboarden, schaatsen, sleeën, sneeuwschoenwandelen en nog veel meer. Deze parel in de Alpen ligt temidden van de hoogste bergen in Zwitserland waardoor het in de winter een sneeuwzeker gebied is.

Hotel regelen in Saas-Fee? Wij tippen dan de site van Booking.com. Deze is overzichtelijk en je hoeft bij de meeste hotels niet vooraf te betalen. Je maakt met je creditcard wèl simpel een gegarandeerde reservering. Verder vind je op deze hotelsite veel beoordelingen van eerdere bezoekers om een goede keuze te kunnen maken.

Hier vind je de hotels in Saas-Fee en omgeving

Chalets en appartementen Flims Laax Falera:

Skipassen online reserveren

Het komende wintersportseizoen kun je in Saas - Fee weer online je skipassen bestellen via mobileski.ch

Je hebt daar wel een zogenaamde SKIDATA Keycard of SWATCH Snowpass voor nodig waar de pas in kan. Op de achterzijde van je keycard staat een zogenaamd uniek RFID-Nummer en dat heb je nodig voor de registratie. Je kunt je online registreren via deze link.

Met deze skipassen kan iedereen vanaf 13 jaar gebruik maken van de skiiften en bergbanen zonder eerste in de rij te gaan staan!

Snowboarden en skiën in de herfst

Op 3600 meter hoogte heb je niet alleen een spectaculair uitzicht op de bergwereld rond Saas-Fee, maar kun je in de herfst er al op uit voor een prachtige ski- of snowboardervaring.

Onder uitstekende condities (door de grote hoogte) kun je genieten van verse sneeuw die meestal eind augustus al op de gletscher ligt. Ruim 20 kilometer pistes op de gletscher zorgen voor een fantastische ervaring. In de herfst kun je ook als snowboarder al aan je trekken komen in het snowpark met 3 kickerlines, 3 kleine kickers, 3 grote kickers met 5 en 9 meter tafels en een in hoek. In het midden is er een halfpipe.


Saas-Fee in één oogopslag

 • sneeuwzeker van december tot eind april
 • skiën op grote hoogte (tot 3600 meter)
 • Boarder-Park met Halfpipe, Quarterpipe, Kicker, Rails en een Chillzone om bij te komen.
 • 1 bergspoor, 4 cabineliften, 1 stoeltjeslift, 13 sleepliften, 5 kinderliften
 • 145 km skipistes, 30km blauw, 77 km rood, 28 km zwart
 • 32 km langlaufloipen op een hoogte van 1800 - 1900 meter
 • rodelen (11km), schaatsen, curling, ijsstokschieten, tennissen, zwemmen
 • winterwandelen (ook met sneeuwschoenen) op 60 km geprepareerde wandelpaden
 • goede après-ski voorzieningen
 • uitstekend geschikt voor kinderen met goede skischolen
 • relatief prijzig