Wintersport met Skipas in Frankrijk

Wintersport Zwitserland met skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen in Frankrijk

Appartementen en chalets in Zwitserland. Veel keus!ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Frankrijk

Boek wintersport in Zwitserland via een reisaanbieder AANBIEDINGEN

Lenzerheide-Valbella 1500-2865 m Graubünden

Lenzerheide - Valbella
CHALETS & APPARTEMENTEN ZWITSERLAND AANBIEDINGEN WINTERSPORT ZWITSERLAND

De vakantieregio Lenzerheide biedt echte winterbelevenissen

Lenzerheide

De skigebieden van Lenzerheide-Valbella liggen aan weerszijden op de oost- en westzijde van het brede dal. Zonaanbidders kunnen skiënd met de zon meedraaien! De beide skigebieden zijn bij het dorpje Parpan met elkaar verbonden. Het sneeuwzekere gebied ligt tussen 1200 en bijna 3000 meter en biedt zowel sneeuwsportfreaks als gezinnen met kinderen vele mogelijkheden voor een wintersportvakantie.

Sneeuwsporters staan 155 pistenkilometers ter beschikking. Ze liggen tussen 1500 en 1865 m. 72 km van de pisten is blauw en behoort dus tot de categorie makkelijk, 64 km is middelzwaar en 19 km wordt zwart gemarkeerd en zal vooral de betere skiërs trekken. 39 km van de pisten kan kunstmatig van sneeuw worden voorzien.

Het vervoer naar en op de pisten wordt verzorgd door een goed aansluitend net van 39 bergbanen en skiliften: 2 kabinebanen, 1 gondelbaan, 11 stoeltjes- en 13 sleepliften. Voor beginners en kinderen zijn er 12 oefenliften en transportbanden voor kinderen. Er zijn 7 dalstations in het dal.

Het skigebied heeft enkele FIS-wedstrijdpisten en snelheidsduivels kunnen zich uitleven op een speciale piste met tijdmeting. Maar over het algemeen zijn de pisten vooral geschikt voor kinderen, beginnende en goede recreatieve skiërs. Op de flanken van de 2865 m hoge Rothorn liggen de moeilijkere afdalingen, ook voor Freeriders is hier het nodige te beleven.

De wat makkelijkere pisten liggen aan de kant van de 2575 m hoge Stätzerhorn. Op Alp Stätz bevindt zich de langste verlichte avondpiste (3 km) van Zwitserland. Wie er niet genoeg van krijgt kan hier iedere vrijdagavond van 18.00 tot 22.00 uur nog een aantal afdalingen aan het dagtotaal toevoegen! Aansluitend kan je meteen de disco in van één der bergrestaurants.

Bij de bergbanen en sportaccommodaties is volop gratis parkeergelegenheid. Maar door de frequent rijdende gratis sportbussen kan de eigen auto eigenlijk de hele vakantie op non-actief blijven! Alleen in Parpan moet betaald worden, maar daar krijg je een bon voor die in het skigebied als consumptiebon verzilverd kan worden.

Hotel zoeken in Lenzerheide - Valbella? Op de site van Booking.com vind je snel wat je zoekt. Deze is overzichtelijk en je hoeft bij de meeste hotels niet vooraf te betalen. Je maakt met je creditcard wèl simpel een gegarandeerde reservering. Verder vind je op deze hotelsite veel beoordelingen van eerdere bezoekers om een goede keuze te kunnen maken.

Hier vind je de hotels in Lenzerheide - Valbella en omgevingzoek een hotel

Chalets en appartementen Flims Laax Falera:

Alpineskiën Lenzerheide

Een spreekwoord zegt, alles heeft twee kanten. Dat slaat ook op Lenzerheide, alleen zijn hier beide zonnig! Bedoelt worden de beide kanten van het dal: een rondom door zon verwent sneeuwsportparadijs met 155 kilometer geprepareerde pisten op sneeuwzekere hoogten tussen 1230 en 2865 meter boven de zeespiegel. 40 Bergbanen en skiliften met 10 opstapplaatsen brengen de sneeuwsporters naar het uitgestrekte wintersportgebied. 2 Kabinebanen, 1 gondelbaan, 13 stoeljesliften, 12 sleepliften en 12 speciale oefenliften voor kinderen ontsluiten de hele regio. Prettig te weten is dat 35 pistenkilometers besneeuwd wordt. Onbegrenst sneeuwplezier is ook dus ook bij geringe sneeuwval mogelijk.

Snowboarden Lenzerheide

Op de Alpe Sätz ligt een Nature Fun Pipe voor snowboarders maar het echte domein voor deze sneeuwsporters is Scharmoin bij het middenstation van de Rothorn kabinebaan met een Fun park, Half Pipe en een Table High Jump. Ook zijn er uitdagende Tiefschnee-afdalingen voor Freeriders en Boarders buiten het geprepareerde skigebied.

Winterwandelen en sneeuwschoentochten Lenzerheide

Wie van rustig aan doen houdt, kan de omgeving rond Lenzerheide (Graubünden, Zwitserland) te voet ontdekken. De regio biedt meer dan 80 kilometer winterwandelwegen, Deze zijn ook zeer geschikt voor het sportieve Nordic Walking. Voor liefhebbers van sneeuwschoenwandelingen is er een enorme keus aan tochten, al dan niet met gids. Er is niets mooiers, dan na een tocht door het mooie winterlandschap in een gezellige berghut te genieten van een prachtig uitzicht en de frisse berglucht.

Speciale nachtavonturen Lenzerheide

De Zwitserse vakantieregio Lenzerheide (kanton Graubünden) biedt tal van nachelijke avonturen. Een deel van de langlaufloipen langs de Heidsee is `s avonds verlicht en maakt een langlauftocht in de donkere uren mogelijk. Twee verlichte rodelpisten bieden niet alleen sleepret aan families. Een verder hoogtepunt in de vakantieregio Lenzerheide is de met 3 kilometer lange nachtpiste van Zwitserland op de Alp Stätz.

Iedere vrijdagavond treffen hier skiërs en snowboarders elkaar op de verlichte piste en daarna in één der gezellige berghutten. En eenmaal in de maand, als door de volle maan de pisten natuurlijk verlicht worden, lokt een heel speciaal nachtplezier. Na de gondeltocht naar de Rothorntop en een delicaat avondeten, kan genoten worden van een ski- of snowboardafdaling naar het dal bij maanlicht. Een uniek vergenoegen!

Nieuws uit de vakantieregio Lenzerheide

Snowpark

De Zwitserse vakantieregio Lenzerheide (kanton Graubünden) verrast ook deze winter met diverse nieuwtjes. Naast de uitbreiding van de kunstsneeuwinstallatie, nu kan 30% van het aantal pisten besneeuwd worden, lokt Lenzerheide ook met een modern Snowpark voor snowboarders en Freerider. Speciaal voor dames wordt een uniek langlaufarrangement gelanceerd.

Verhoogde sneeuwzekerheid dankzij nieuwe kunstsneeuwinstallatie

Het sneeuwsportparadijs Lenzerheide (Graubünden, Zwitserland) biedt deze winter nog groter sneeuwzekerheid als in de laatste jaren. In afgelopen zomer werden in het gebied Scalottas, Danis, Stätz nieuwe besneeuwingsinstallaties gebouwd. Deze pisteverbindingen zijn daardoor al vanaf het begin van het seizoen sneeuwzeker. In totaal zijn nu 50 km van de 155 km piste besneeuwd en garanderen dan ook bij geringe sneeuwval onbegrensde sneeuwpret. Het nieuwe winterseizoen start meeestal op 1 december en duurt tot half april. Het actuele piste bericht en de live beelden uit het skigebied vindt u onder: www.lenzerheide.com

Nieuw Snowpark op de Alp Stätz

Straightboxes, Downboxes, Kickers en Floaters laten de harten van snowboarders en freeskiërs sneller slaan. Op de Alp Stätz in de Zwitsere vakantieregio Lenzerheide realiseerde een team van "sneeuwarchitecten", zogenaamde „Shapers“ een voorbeeld project op het gebied van winterse parkcultuur. Opdat een constante kwaliteit gegarandeerd kan worden, zijn de Shapers dagelijks tijdens het gehele winterseizoen actief om het nieuwe Snowpark optimaal in stand te houden.

Women`s Langlauf Festival: het langlaufarrangement alleen voor vrouwen

Op Rossignol Women`s Langlauf Festival in de vakantieregio Lenzerheide (Zwitserland, Graubünden) draait alles om vrouwen en langlauf. Op verschillende techniektrainingen leren de deelneemsters de technieken, om aansluitend van het gevarieerde loipenaanbod van de vakantieregio Lenzerheide te genieten . Bovendien kan het nieuwe Women`s langlaufmateriaal van Rossignol uitvoerig getest worden. Ontspanning na de langlauf uurtjes in de glinsterende bergwereld garandeert de moderne Wellnessoase van het hotel.

Sneeuwberichten per SMS

Actueel geïnformeerd per SMS hoeveel verse sneeuw is er afgelopen nacht gevallen? Vindt het nachtrodelen vanavond plaats? Met de SMS-dienst van de  Bergbahnen Lenzerheide wordt u voordurend op de hoogte gehouden van de nieuwtjes rond het pistenaanbod van Lenzerheide. Men kan zich aanmelden via deze link

Kilometers langlaufplezier

langlauf

Het rustige dal waarin Lenzerheide-Valbella ligt is zeer geschikt voor langlaufers.

Rond de Heidsee, het bevroren meer tussen Lenzerheide en Valbella en in het dal liggen tal van aantrekkelijke routes met een totale lengte van 52 km. De loipen zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden. 31 km is makkelijk, 16 km middelzwaar en 5 km vergt veel van techniek en conditie.

In de avonduren is een deel van de loipen van 17.00 tot 21.30 uur verlicht.

De langlaufers (en wandelaars) vinden overal hutten en restaurants om de benen even te strekken en weer op krachten te komen. En wie geen zin heeft om het afgelegde stuk weer terug af te leggen, vindt op diverse plaatsen een halte van de gratis sportbussen.

Langlaufregio Lenzerheide: Top 2 van Zwitserland

De langlaufregio Lenzerheide (Graubünden, Zwitserland) werd dit jaar door de organisatie „Loipen Schweiz“ met 96 van de 105 te vergeven punten bekroond. Dit is het op één na hoogste puntenaantal dat in de afgelopen winter voor loipekwaliteit, bewegwijzering, infrastructuur en technische voorzieningen gegeven werd. Met 52 kilometer loipen (klassiek en skating) en met soms bijna 150 langlaufdagen in de wintermaanden behoort Lenzerheide definitief tot de beste langlaufbestemmingen van Zwitserland.

Zo’n lange langlaufperiode is ook komend winter mede dankzij het inzetten van kunstsneeuw weer mogelijk. Daarbij komt ook nog dat de langlaufregio Lenzerheide in kwaliteit het hoogste aantal punten heeft bereikt. Voor meer informatie: www.lenzerheide.com/nordic

Bekroonde kinderviendelijkheid

kindvriendelijk

Lenzerheide-Valbella is door het Schweizerischen Tourismus Verband bekroond met het kwaliteitsmerk "Familien willkommen". De regio zet zich al jaren in voor de kleinste gasten en voldoet aan alle criteria om hen zowel in de zomer- als in de wintermaanden volop te laten genieten van de mooie bergwereld.

Er wordt veel aangedaan om het de jongste gasten - en dus de ouders - naar de zin te maken. Er zijn niet minder dan 12 speciale kindersleepliften in het dal en skigebied. Als pa en ma zich uitleven op piste of in loipe zijn de kinderen in goede handen. Zoals in Lenzi's Kid's Club. De kleintjes kunnen hier onder gediplomeerde leiding naar hartelust binnen en buiten spelen en van de sneeuw genieten. Ook zijn er speciale themaspeeldagen.

Van maandag tot vrijdag zijn kinderen tussen 3 en 8 jaar voor halve en hele dagen welkom. Op wens kunnen ze er ook voor een uurtje gestald worden. Er wordt geen skiles gegeven. Daarvoor zijn er de gespecialiseerde kinderskischolen.

In het weekend kunnen de kleintjes opgevangen worden in de kinderopvang van de skischolen bij de pisten. Ze kunnen desgewenst dan ook skiles krijgen. Ook de diverse hotels bieden oppasservices.

Speciaal plekje voor wandelaars

winterwandelen

In de regio Lenzerheide-Valbella is een speciaal plekje voor winterwandelaars ingeruimd.

Er wordt in de sneeuwmaanden niet minder dan 80 km aan wandelroutes sneeuwvrij gehouden.

Er kunnen makkelijke wandelingen in het dal gemaakt worden tot uitdagende voettochten naar de hoger gelegen delen van de regio. Prachtige uitzichten op de Bündner bergwereld zijn de beloning. Om daar te komen bieden de bergbanen een speciale zesdaagse wandelpas .

Er worden ook tochten op sneeuwschoenen aangeboden. Met een gids gaat het dan naar prachtige winterse landschappen waar ook de gewone wandelaar niet kan komen. De sneeuwschoenen kunnen bij diverse sportzaken gehuurd worden.

Veel sleetjespret op kilometers rodelbaan

rodelbaan

Alpineskiën, snowboarden en langlaufen zijn in het Zwitserse wintersportcentrum Lenzerheide-Valbella niet de enige sneeuwsporten die hoog genoteerd staan. Winterwandelen, tochten op sneeuwschoenen en sleetjerijden staan volop in de belangstelling.

Met ongeveer 9 km geprepareerde afdalingen voor sleetjes verdeeld over verschillende trajecten behoort Lenzerheide-Valbella tot de toppers in Zwitserland. De bijna 4 km lange route tussen het middenstation Scharmoin van de Rothorn kabinebaan en het dalstation is deze winter op woensdagavond verlicht. Op de 1,5 km lange rodelbaan tussen Tschuggen en Parpan kan iedere avond gesleed worden. Net als bij de afdaling Sporz-Lian zijn de sleetjes te huur.

Bijzonder is de rodelbaan in het gebied Paradschier bij Churwalden. De sleetjes suizen hier over een lengte van 3,1 km over rails dalwaarts. Daarbij worden 31 bochten en een hoogteverschil van 480 m overwonnen. De speciale sleetjes kunnen door de berijders geremd worden, zodat de snelheid onder controle te houden is. Overigens overschrijdt deze door een snelheidsbegrenzer de 40 km per uur niet.

Het traject is in het Guinessbook of Records opgenomen als de langste rodelbaan ter wereld. De afdalingen kunnen dagelijks tussen 11.00 en 16.00 uur gemaakt worden. Zaterdagavond is de baan tot 20.00 uur verlicht.

Meer dan alleen sneeuwsporten

arrenslee

Naast sneeuwsporten is er veel meer te doen in Lenzerheide-Valbella. Er zijn 5 rodelbanen met een totale lengte van 13,6 km. Twee daarvan zijn op woensdagavond van 18.00 tot 22.00 verlicht. Een unicum is de langste rodelbaan ter wereld in Churwalden. De 3,1 km lange kunstbaan is op zaterdag ook tot 's avonds 20.00 geopend.

Schaatsliefhebbers kunnen terecht op de grote natuurijsbaan of op het kunstijs van het Sportcentrum Dieschen. Hier is ook een overdekt zwembad met sauna, whirlpool en een fitnesscentrum, een tennishal, squashbanen enz. En uiteraard rijden er arrensledes door het dal voor een leuke tocht in een prachtig winters landschap.

In de regio rijden gratis sportbussen die de gasten naar alle belangrijke dalstations en andere plaatsen brengen. Het gebruik van de eigen auto kan daardoor fors beperkt worden. Bij de dalstations van de bergbanen zijn overigens gratis parkeerplaatsen.

Onderkomens zijn er in alle comfortklassen van gemoedelijke pensions tot luxe hotels. De vele goede restaurants schotelen o.a. de typische regionale Bündner lekkernijen voor.

Het sneeuwzekere wintersportgebied van Lenzerheide ligt slechts op 20 autominuten van Chur, de hoofdstad van Graubünden.

Veel loos in Lenzerheide

De komende winter is er weer veel te doen in de Zwitserse vakantieregio Lenzerheide. Van skiwedstrijden, nachtskiën en -langlaufen tot fondueparty. Gedetailleerde informatie omtrent deze en en nog veel meer evenementen in de vakantieregio Lenzerheide kijk op: www.lenzerheide.com/veranstaltungen.

(© foto's Lenzerheide photopress.ch)