Wintersport met Skipas in Frankrijk

Wintersport Zwitserland met skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen in Frankrijk

Appartementen en chalets in Zwitserland. Veel keus!ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Frankrijk

Boek wintersport in Zwitserland via een reisaanbieder AANBIEDINGEN

Wintersport Flims Laax Falera, Grabünden

Wintersport Flims Laax Falera

Ideaal wintersportgebied voor ervaren skiër èn beginner

CHALETS & APPARTEMENTEN ZWITSERLAND AANBIEDINGEN WINTERSPORT ZWITSERLAND

Sneeuwzekere winter in Alpenarena Flims Laax Falera

Flims Laax Falera

De Alpenarena Flims Laax Falera in het Zwitserse kanton Graubünden behoort met z’n 220 km pisten tot de grootste aaneengesloten skigebieden van de Alpen.

Daarbij kan het door de hoge ligging van de pisten tussen 1100 en 3000 m echte sneeuwzekerheid bieden. Op de 3000 m hoge Vorab Gletsjer liggen pisten die al vroeg in de herfst en tot ver in het voorjaar beskibaar zijn. 4 Kabinebanen, 7 gondelbanen, 7 stoeltjes- en 11 sleepliften zorgen vanuit de drie dorpen voor het transport naar en op de pisten.

Voor skiërs, carvers en snowboarders opent zich boven Flims, Laax en Falera een wijds skigebied dat 70 procent boven de boomgrens van 1800 m ligt. De pisten van het skigebied La Siala en Nagens bevinden zich op een sneeuwzekere hoogte tussen 1900 en 3000 m liggen.

Met een langste afdaling van 14 km, die vanaf de gletsjer tot in het dal loopt, zijn er legio ski- en boardmogelijkheden.

Snowboarders komen niets te kort. Op de Crap Sogn Gion ligt een permanent boarder- en freestylepark met eigen lift en 2 “indirt”-Halfpipes, waarvan één Monster-Pipe. Voor kinderen is hier ook een mini Boardercross. Op de Vorab Gletscher is eveneens een Boarder-Park en een Monster-Pipe, welke beiden open zijn tijdens het gletsjerseizoen van oktober tot december.

Liefhebbers van het buiten de pisten skiën hebben inmiddels de fraaie naam “Freerider”gekregen. Voor hen zijn er legio ongeprepareerde hellingen om van de opstuivende poedersneeuw te kunnen genieten.

Beginnende skiërs en kinderen vinden in het dal in de omgeving van de dorpen vele mogelijkheden om skiën en snowboarden te leren. Kinderen kunnen dat spelenderwijs doen in het "Dreamland". De Alpenarena staat niet alleen voor alpineskiën en snowboarden.

Ook langlaufers vinden hier veel van hun gading. Het loipennet is 60 km lang en biedt veel variaties in tochten van makkelijk tot uitdagend. Voor een deel zijn de loipen verlicht, zodat er ook in de avonduren in feeërieke sfeer nog een rondje “gelopen” kan worden. Om een bijdrage te leveren aan het intensieve en kostbare onderhoud van de loipen is bij de lokale VVV-kantoren een langlaufpas verkrijgbaar. Winterwandelaars staat in het dalgebied in en om Flims, Laax en Falera 60 km bewegwijzerde wandelroutes ter beschikking.

Wil je genieten van een snelle tocht op een sleetje? Dan kun je naar beneden suizen over de 3 km lange rodelbanen Foppa-Flims, die ’s avonds verlicht is en Curnius-Falera. De sledes kunnen uiteraard in de dorpen gehuurd worden.

Porschedesign in de nieuwe 6-persoons stoeltjeslift van Plaun Lavadinas – Fuorcla da Sagogn zorgen voor een luxe en comfortabel transport. De lift vervangt de oude 2 persoonslift en mede daardoor zijn er in het gebied nu ook een paar nieuwe pistes ontwikkeld. Ook is er bijTreis Palas - Crap Masegn een nieuwe 6-persoons stoeltjes lift die voor een ontlasting van de oudere liften zorgt en naar verwachting tot nog kortere wachttijden.

Hotel regelen in Film-Laax-Falera en omgeving? Wij tippen dan de site van Booking.com. Deze is overzichtelijk en je hoeft bij de meeste hotels niet vooraf te betalen. Je maakt met je creditcard wèl simpel een gegarandeerde reservering. Verder vind je op deze hotelsite veel beoordelingen van eerdere bezoekers om een goede keuze te kunnen maken.

Hier vind je de hotels in Film-Laax-Falera en omgevingzoek een hotel

Chalets en appartementen Flims Laax Falera:


ADAC-predikaat "zeer sneeuwzeker"

Alpenarena

De Alpenarena Flims Laax Falera heeft van de Duitse automobielclub ADAC het predikaat "zeer sneeuwzeker" gekregen. Een aantal criteria gaf de doorslag om tot deze boordeling te komen. Alle dalafdalingen van de Alpenarena kunnen kunstmatig van een dikke sneeuwlaag worden voorzien. Meer dan 70% van de pisten ligt boven de boomgrens van 1800 m. De Vorab-Gletscher en de skigebieden La Siala en Nagens liggen op een sneeuwzekere hoogte tussen 1900 en 3000 m. Het skigebied sluit dan ook pas laat in het voorjaar.

De Alpenarena behoort met z'n 220 km pisten tot de grootste aaneengesloten skigebieden van de Alpen. De pisten bevinden zich tussen 1100 en 3000 m. Op de 3000 m hoge Vorab Gletsjer liggen pisten die al vroeg in de herfst en tot ver in het voorjaar beskibaar zijn. 4 Kabinebanen, 7 gondelbanen, 7 stoeltjes- en 11 sleepliften zorgen vanuit de drie dorpen voor het transport naar en op de pisten.

In het dal ligt rond een hoogte van 1100 m een 60 km lang loipennet voor langlaufers en winterwandelaars vinden een even groot aantal kilometers wandelroutes.

Speciale skipassen voor speciale wensen

Met speciale skipassen speelt de Alpenarena in op de behoeften van de verschillende categorieën wintersporters. Gezinnen met kinderen tot 12 jaar (minimaal één ouder en één kind) krijgen korting op het Familien-Ticket. Beginnende skiërs hoeven ook niet dieper in de buidel te tasten als noodzakelijk is. Ze hoeven niet voor het hele gebied te betalen omdat in eerste instantie toch slechts de eenvoudigste pisten gebruikt worden.

De Beginner-Ticket is geldig op enkele liften en bergbanen in Flims, Laax en Falera. Snowboarders reizen voordelig met het Park & Pipe-Ticket met de kabinebaan naar de Monsterpipes en het Freestyle-Park op de Crap Sogn Gion. Ook het gebruik van de Park & Pipe lift is in de dagprijs inbegrepen.

Tenslotte is er een speciale kaart voor liefhebbers van een snelle afdaling per slee. Het Schlittel-Ticket is geldig voor de rodelbanen Foppa-Flims en Curnius-Falera. Inl.: Weisse Arena AG, tel.: 0041 81-9277001, e-mail: info@weissearena.ch, internet: www.alpenarena.ch

Freeride- en snowboardkoorts in Alpenarena

Freeride- en snowboarden

Snowboarders kennen de geneugten van Freeriding allang. Maar het wordt ook steeds meer een trend in het alpineskiën. In de Alpenarena Flims, Laax Falera zijn alle ingrediënten aanwezig. Poedersneeuw en desgewenst onder deskundige leiding buiten de piste leren skiën.

De laatste jaren zag men al steeds meer Freeskiërs tussen de snowboarders. De verwachting is dat de Freeride-koorts in de Alpenarena ook de komende winter weer zal toeslaan.

Daarom wordt buiten het skigebied met de geprepareerde pisten een groot aantal prachtige hellingen en afdalingen gereserveerd voor fans van afdalingen in opstuivende diepe sneeuw. Zoals de Cassons, waar in maart de snowboarders hun Freestyle Monster Race uitvechten. Of La Siala, waar de cracks altijd voldoende powder vinden. Van de Vorabgletscher tot in het dal naar Falera vinden Freerider hun geliefde Backcountry-hellingen.

Freeriden is in de Alpenarena een veilig plezier. Uiteraard is het ook hier niet helemaal zonder risico. En ook niet zo makkelijk als het er uit ziet. Opdat het skiën buiten de pisten geen bloedige ernst wordt en een stijlvolle spring niet in een noodlanding eindigt, biedt de Freeski- en telemarkschool "GAS be nature" speciale Freeride- en lawinecursussen.

In de Freeride-cursussen wordt geoefend op o.a. het speciale Skiërcross-Parcours, op pisten met fikse hobbels en uitaard ook in de poedersneeuw. In de lawinecursussen komen de basisprincipes om een lawine te voorkomen aan de orde aan de hand van praktijkvoorbeelden (routekeuze, voorbereiding, veiligheidsvoorzorgen enz.).

Voor snowboarders zijn er in de snowboardschool eveneens dergelijke maatgesneden cursussen. Onverbrekelijk onderdeel van de veiligheidsconcept van de Alpenarena is het Slopesystem.

Naast de internationaal gebruikelijke pistenkleuren blauw, rood en zwart zijn de ongeprepareerde Freeride-zones in de Alpenarena op de kaarten van het skigebied geel (Backcountry/Freeride) gearceerd. En een tip aan alle Freerider op board of ski’s luidt: houd je aan lawinewaarschuwingen!

Inl.: Infotelefoon 0041 81-9277000 en bij de Freeride-scholen van de Alpenarena: GAS be nature: www.freeskiing.ch en Snowboard Fahrschule: www.snowboard-fahrschule.ch

Kinderen worden spelenderwijs wintersporter in Dreamland

In de Alpenarena Flims Laax Falera worden de kleinste gasten opgevangen in de Dreamland-Themaparken. De beide Dreamlands in Flims en Laax hebben beide een Swiss Snow Kids Village. De kinderen worden met behulp van verhalen en door de mascotte "Snowli" spelenderwijs vertrouwd gemaakt met sneeuw en wintersport.

Wie in de Snow Kids Village de smaak te pakken heeft gekregen, promoveert naar de Swiss Snow League, waar de jonge gasten van carven tot Freeriden begeleid worden. Met een modern lesprogramma wordt hen skiën en snowboarden van beginner tot kunner bijgebracht. In de Alpenarena doet men mee aan beide projecten.

Primetime skiën leren met individuele skigids

Skiën met gids

De ski- en snowboardscholen in de Alpenarena Flims Laax Falera hebben een leerplan ontwikkeld van beginnerweek tot Primetime TM -les met individuele skigids.

"Primetime" is het motto voor een speciale skivakantie en omvat individuele en professionele begeleiding van hotel tot op de piste en weer terug. Men wordt de hele dag begeleid door een skileraar die niet alleen individueel skiles geeft maar ook voor alles zorgt dat een skivakantie tot een onvergetelijke ervaring maakt. Van het regelen van de huuruitrusting tot reservering van de tafel in het bergrestaurant. En als je dat wilt worden ook uitstapjes naar andere skigebieden gemaakt.

Beginnende skiërs worden opgevangen in speciale skiklassen die naar leeftijd worden ingedeeld. De allerkleinsten krijgen naast de huuruitrusting en skipas de hele dag begeleiding met middageten en deelname aan de Swiss Snow League.

De Snowboard Fahrschule Flims Laax Falera zet ook kersverse nieuwelingen op het board! Om twijfelaars over de streep te trekken zijn de prijzen daarop afgestemd. Ook hier zijn uitrustinghuur en skipas inclusief.

Voor de verhuur van ski's, skischoenen, snowboards enz. zijn er in de Alpenarena vijf Technology Centers Alpenarena ingericht. In ieder dalstation van de bergbanen en twee midden in het skigebied op Crap Sogn Gion (drive-in) en Nagens. Hier kunnen niet alleen uitrustingen worden gehuurd en verzorgd, maar ook huren incl. skipas is mogelijk.

Welzijn en ontspanning na een dagje sneeuw

Naast skiën en langlaufen is "welzijn" niet meer weg te denken in Flims, Laax en Falera. Er is veel geïnvesteerd om de vermoeide ledematen van de gasten te verwennen. Overdag op de pisten, poedersneeuw of in de loipe, in de avonduren baantjes trekken en dollen in het zwembad, een ontspannende sauna of stoombad met als afsluiting een verwennende massage. Of een complete schoonheidsbehandeling. Zo blijven lichaam, geest en ziel optimaal in evenwicht.

Diverse hotels in de Alpenarena hebben zich de laatste jaren veel moeite getroost om aan de stijgende vraag naar "Body & Beaty Treatment" te kunnen voldoen. In de drie dorpen Flims, Laax en Falera zijn er nu veel mogelijkheden om het lijf te verwennen. Van sauna en solarium tot verwarmde binnen- en buitenzwembaden al dan niet met watervallen en onderwatermassage en van fitnessruimtes tot complete welzijnoasen met alles er op en er aan.

Wintersport- en aprèsplezier de klok rond

In zowel Flims, Laax als Falera gaat het leven non-stop de klok rond door. Wie na een sportieve dag in de buitenlucht ook de avonduren volop wil benutten komt niets te kort.

Een noviteit in Flims is de "Livingroom". Hier zijn shop, internetcafé en woonkamersfeer op verrassende wijze onder één dak verenigd. Wie ook op wintersportvakantie het websurfen, chatten en mailen niet kan laten kan dat hier in een ontspannen omgeving doen.

Wie overdag wil genieten van fijne muzikale klanken kan terecht in de CaprilLounge van het "Deluxe-Backpacker" hotel Capricorn. Des te later het wordt des te exotischer de drankjes en dansbaarder de beats van de DJ's in o.a. Casa Veglia, de Crap Bar en de Red Cat. De Lobby-Bar van Designhotel Riders Palace sluit nooit, hier kunnen doorzetters de klok rond terecht.

De Palace Club is de plek waar concerten en party's plaats vinden die in deze klasse in vele steden niet te vinden zijn.

De "Flims Laax Falera-Guide" is een gratis gids met alle informatie over restaurants en het nachtleven in de Alpenarena. Ook is er de "Kulinarium - Berg-Gastroführer" een boekje waarin alle culinaire pleisterplaatsen in het 220 km pisten tellende skigebied worden vermeld. Beide zijn gratis verkrijgbaar bij het Tourismusoffice van de Alpenarena.