Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport met skipas boeken. Bekijk de aanbiedingen

Chalets en Appartementen

Boek een appartement of chalet voor de beste prijs. Alle accommodaties »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Wintersportvakanties van de beste reisaanbieders.Alle actuele acties »

Nieuw! Boek vooraf eenvoudig en voordelig je skilessen

Skiles online boeken

Met ingang van het seizoen 2020-2021 is Sneeuwsport.info officieel partner van CheckYeti hierdoor kun je mu heel eenvoudig online en vooraf je skilessen in je favoriete skigebied boeken. Het gaat heel simpel:

  1. kies een skigebied
  2. selecteer de skischool die bij je past
  3. kies de datum en soort les
  4. boek en betaal (creditcard, Klarna, SofortBanking)

En dat is alles. Meer weten? Lees dan onze uitgebreide informatie en tips.

Huur je ski's of snowboards online.

wintersportvakantieSkihuur is de laatste jaren steeds meer in opgang gekomen. Als je vaker naar de wintersport gaat is het een handige optie om de beste ski's of het ideale snowboard te vinden dat precies bij je past. Je kunt dan alsnog beslissen om het zelf aan te schaffen. Ga je maar 1x per jaar naar de wintersport? Dan is het huren van skimateriaal of een snowboard absoluut aan te raden!

Als je voor de juiste verhuurorganisatie kiest dan ben je altijd verzekerd van perfect geprepareerde ski's of een ideaal snowboard. Het materiaal staat bij aankomst voor je klaar. Sneeuwsport.info heeft met ingang van het seizoen Skiset gekozen als officieel partner voor de verhuur van ski's, skimateriaal en snowboards.

Skiset is marktleider en ooit opgericht door ervaren skiërs en een paar lokale verhuurders. Sinds 1994 is Skiset uitgegroeid tot een perfecte verhuurder met een scherpe prijs. Dankzij onze samenwerking kun je tot 45% korting krijgen op de huur van sk's, skimateriaal en snowboards. Voor kids is er altijd een helm!

Lees alles over onze unieke samenwerking met Skiset

Huurauto naar de wintersport ideaal met een groep!

Een huurauto is een ideale oplossing als je naar de wintersport gaat. Vooral als je met een groep vrienden wilt gaan dan is het huren van een grote auto een prima alternatief voor het reizen met trein of vliegtuig. De kosten kun je delen en de huurprijs is overzichtelijk en all-inclusief (via Sunny Cars).

Maar ook als je met het vliegtuig of de trein reist is een huurauto die op het vliegveld of bij het station voor je klaarstaat ideaal. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn deze via Sunny Cars ook standaard voorzien van de verplichte winterlanden en is ook deze prijs all-inclusive

Lees alles over het huren van een auto voor de wintersportl

Winterbanden worden steeds vaker verplicht

WinterbandenWinterbanden worden steeds vaker verplicht bij winterse omstandigheden. Je kunt natuurlijk altijd discussiëren over wanneer wel of niet maar wij zijn van mening dat je opweg naar de wintersport geen enkel risico moet nemen en dus altijd winterbanden moet gebruiken als je met de auto naar de wintersport gaat.

In Luxemburg is ook een wetswijziging aangenomen en zijn winterbanden in Luxemburg verplicht bij winterse omstandigheden. Wil je meer weten over het gebruik van winterbanden lees dan absoluut ons artikel vol met tips:

Lees meer in onze Sneeuwsport Special

Als je een goedkoop vliegticket naar de wintersport zoekt

goedope vliegtickets wintersportTransavia vliegt in het wintersportseizoen altijd met extra vluchten van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen naar de wintersportbestemmingen in Oostenrijk, Zuid-Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Noord-Italië. De tickets zijn over het algemeen zeer voordelig en extra skiuitrusting kan met een beperkte toeslag worden meegenomen.

Op onze website vind je uitgebreide informatie over deze speciale wintersportvluchten van Transavia en hoe je deze eenvoudig online kunt boeken.

goedkope vliegtickets naar de wintersport via Transavia

Gratis Ski en Sneeuwgarantieverzekeringen

wintersportvakantieJe hoeft nu geen risico meer te nemen om vroeg je wintersportvakantie te boeken want bij WinterTrex, Pharos Reizen en Pierre et Vacances krijg je nu een gratis Ski- of Sneeuwgarantie!

Deze trende zal de komende tijd onder druk van de concurrentie naar onze verwachting verder worden uitgebreid. Ook andere reisorganisaties zullen er op overgaan. Dit biedt de consument extra voordeel want je kunt nu bijna risicoloos al vroeg in het seizoen boeken met als voordeel dat er veel keus is en er vroegboekkortingen worden gegeven.

Let wel op de voorwaarden

De reisorganisaties hebben allemaal hun eigen voorwaarden. De meest gebruikt is de hoogte van het skigebied. Dit is meestal boven de 2000 meter. Ook de periode wordt beperkt van jalf december tot bijvoorbeeld eind maart. En verder zien wij steeds vaker de voorwaarde dat het aantal niet werkende liften gedurende een paar dagen bepalend is. De belangrijkste kenmerken plus alle actuele reisorganisaties met ski- of sneeuwgarantieverzekering hebben wij op een rij gezet. Klik op de link hieronder voor het overzicht.

Lees onze tips over wintersport met ski-en sneeuwgarantie

Trend: Luxe chalets en appartementen voor de wintersport

luxe chaletDe laatste jaren signaleren wij een toenemende belangstelling voor luxe chalets en appartementen voor de wintersportvakantie. Een ontwikkeling die de laatste jaren fors heeft doorgezet is het catered chalet. Ook voor het komend wintersportseizoen verwachten wij dat deze luxe vorm van wintersportvakantie verder zal doorzetten.

In toenemende mate boeken wintersporters direct via het internet een chalet, vakantiehuis of appartement. Ook de ontwikkeling van kleinschalige vakantieparken (zoals van Landal Skilife) zal de komende jaren doorzetten.

De wintersporter zoekt steeds meer naar luxe en comfort om tijdens de duurbetaalde wintersportvakantie optimaal te kunnen genieten en te onthaasten.

Meer over deze nieuwe trend èn tips om zelf een luxe accommodatie te huren


Sneeuw, waar en wanneer?

wintersportvakantie

Het hoeft natuurlijk geen nader betoog dat een wintersportvakantie pas echt geslaagd is als er goede sneeuwcondities zijn. We willen liefst elke nacht verse sneeuw om de volgende dag onder een lekker zonnetje de pistes af te kunnen dalen , of mooie tochten te maken op de langlauf-ski. Maar ook in de bergwereld is het weer onvoorspelbaar, maar je kunt door je keuze van een skigebied en de hoogte van je verblijf natuurlijk wel de sneeuwzekerheid verhogen.

Er is in het verleden wel eens onderzoek gedaan naar sneeuwzekere gebieden en dan kom je al snel terecht bij La Plagne, Tignes, Val Thorens, Les Arcs en Les Menuires in Frankrijk of bijvoorbeeld in Oostenrijk de gebieden zoals Obergurgl, Kuhtai, Lech, of Schrocken / Warth en Stuben. In Zwitserland noemen wij dan nog Saas-Fee en ook het Italiaanse Breuil Cervinia heeft een goede naam als het om een sneeuwzekere vakantie gaat.

In elk geval is het bij de keuze van een wintersportbestemming altijd handig om er aan te denken dat je vanuit je verblijfplaats makkelijk een ander wintersportgebied kunt bereiken waar je naar kunt uitwijken om te skiën. Dit is vooral van belang als je bijvoorbeeld in een dal verblijft dat bijvoorbeeld onder de 1200 meter ligt. Als je daar de mogelijkheid hebt om met een lift tot boven de 2000 meter te komen dan is de kans op een groene wintersportvakantie al een stuk minder.

En of er sneeuw komt? In elke wintersportplaats is altijd bij de vvv het laatste weerbericht op te vragen en meestal hangt dit prominent bij de ingang. En natuurlijk moeten de weercondities aan een aantal voorwaarden voldoen. Afhankelijk van waar je je bevindt is westen-, noorden, of noordwestelijke wind het meest aantrekkelijk om het te laten sneeuwen. Oosten wind is over het algemeen droog en die zorgt ook meestal voor het gewenste zonnetje en een strakblauwe lucht, terwijl zuiden wind vaak wel vochtig genoeg is maar maar weer te warm.

Wintersporten goed voor de gezondheid

Skiën kent geen leeftijd. Frisse gezonde berglucht en zon doet de mens goed. Een omvangrijke medische studie, uitgevoerd in samenwerking met het Instituut voor Sportwetenschappen van de Universiteit van Innsbruck heeft het nut voor de gezondheid van een bergvakantie vastgesteld.

Zo heeft een vakantie op gemiddelde hoogte een positieve uitwerking op het bloedbeeld, de bloeddruk, het zuurstoftransport, de boedsuikerspiegel, de stofwisseling en het gewicht. Ook mentaal heeft een verblijf in de bergen een goede uitwerking op het menselijk lichaam. Gerichte sportiviteiten in de vrije natuur spelen daarbij ook een grote rol.

Wendbaar met Carve Skiën

Carve ski

Eind jaren 90 ontstond er een nieuwe ontwikkeling op het gebied van het skiën. Het Carve Skiën deed zijn intrede en zoals het vaker gaat met nieuwe trends ontstond het carve skiën uit de wedstrijd sport. Een Carve Ski is aan de voor- en achterkant breder dan in het midden en daardoor zijn deze veel wendbaarder dan de traditionele ski's. Het is dan ook geen wonder dat de Carve Ski op het wedstrijdonderdeel slalom snel aan populariteit won.

Door de toegenomen wendbaarheid heb je veel meer controle op je bewegingen. Het gevolg is dat je zekerder op je ski's staat, vooral op steile pistes of bijvoorbeeld als de sneeuw er ijzig is. Met carve-ski's zul je ook sneller het skiën onder de knie hebben en naarmate je ski-ervaring toeneemt kun je hogere snelheden bereiken.

Omdat het maken van bochten makkelijker gaat is ook de belasting van gewrichten minder en dat zul je absoluut merken aan je kniën. Ook de wervelkolom krijgt het met deze wendbare ski minder zwaar te verduren. Het is dus eigenlijk geen wonder dat de Carve Ski een enorme vlucht heeft gemaakt en de originel ski al lang is voorbij gestreefd. De traditionele rechte ski is al bijna uit het winkelbeeld verdwenen.


Freeriding de nieuwe trend in alpineskiën

freeriding

Snowboarders kennen de geneugten van Freeriding al lang. Heerlijk buiten de pisten door maagdelijke sneeuw stuiven. Maar het wordt ook steeds meer een trend in het alpineskiën. De laatste jaren zag men al steeds meer Freeskiërs tussen de snowboarders. De verwachting is dat de Freeride-koorts ook de komende winter weer verder zal toeslaan in de wintersportgebieden.

Daarom wordt in steeds meer wintersportcentra buiten het skigebied met de geprepareerde pisten een groot aantal prachtige hellingen en afdalingen gereserveerd voor fans van afdalingen in opstuivende diepe sneeuw. Freeriden is niet zonder risico! Je begeeft je immers buiten de afgebakende pisten. Niet zelden wordt een lawine veroorzaakt door onoordeelkundig skiën buiten de piste en het in de wind slaan van lawinewaarschuwingen. Bovendien is deze “nieuwe” sneeuwsport ook niet zo makkelijk als het er uit ziet.

Opdat het skiën buiten de pisten geen bloedige ernst wordt en een stijlvolle sprong niet in een noodlanding eindigt, bieden steeds meer skischolen speciale Freeridecursussen. Daarbij gaat het niet alleen om onder deskundige leiding op Buckelpisten en op ongeprepareerde hellingen binnen de skigebieden te leren skiën. Ook veiligheidsaspecten moeten belicht worden. Een belangrijk onderdeel is dan ook aandacht voor het lawinegevaar.

De basisprincipes om een lawine te voorkomen komen op zo’n cursus aan de orde en ook wordt aandacht besteedt aan routekeuze, voorbereiding, veiligheidsvoorzorgen enz. Voor snowboarders zijn er in de snowboardscholen eveneens dergelijke cursussen. Diverse wintersportcentra in de Alpen geven al op de kaarten van het skigebied aan waar de Freeride-hellingen liggen.

En een tip aan alle Freerider op board of ski’s luidt: houd je aan lawinewaarschuwingen! Want ook voor Freeriding geldt: je doet ’t op eigen risico!


Sneeuwschoenwandelen, leuk om te doen

sneeuwschoen

Wandelen op sneeuwschoenen is een snel toenemende sneeuwsport. Honderden jaren geleden was het, zelfs eerder nog dan skiën, de enige mogelijkheid voor boeren, jagers en bergbewoners de enige manier om zich te kunnen voort bewegen in de destijds vaak meters diepe sneeuw, waarmee de dalen in de wintermaanden opgevuld werden. Ze verhinderen wegzakken in de sneeuw en maken het lopen een stuk makkelijker.

De zware houten “schoenen”, die met enige fantasie op tennisrackets lijken, van toen zijn inmiddels vervangen door lichtmetaal en kunststof. Deze sneeuwsport maakt wandelingen in ongerepte sneeuw en natuur mogelijk voor iedereen van jong tot oud.

Speciale techniek is niet nodig, maar een gids die wat aanwijzingen geeft en de mooiste plekjes ver van de alledaagse drukte weet te vinden is aan te raden. De loophulpmiddelen vergen geen af te stellen bindingen of een speciale behandeling. Gewoon onder stevige sneeuwlaarzen binden, de voeten wat hoger optillen en daar gaat-ie! Omdat de dikwijls een paar uur duren is enige basisconditie wel vereist.


Skicrossing, een nieuwe uitdaging

Skicross is een nieuwe ski-uitdaging. Het is een wedstrijd waar telkens vier skiërs tegelijk van start gaan en allerlei hindernissen moeten trotseren, zoals steile wanden, table jumps, corners, golven, kuilen, step-ups, stepdowns en andere “gemene” zaken. Er zijn eerst kwalificatiewedstrijden en daarna blijven volgens het knockout-systeem de besten over voor de finales. Er is een georganiseerde skicross-toernee over de hele wereld, die ook diverse wintersportplaatsen in de Alpen aandoet. Meer informatie: www.wikipedia.nl

In 2010 was skicross als olympische sport te zien op de Olympische Spelen van Vancouver


Snowkiting en Airboarden, leuk of link?

snowkiting

Er steken steeds meer nieuwe sneeuwsporten de kop op. Neem nu eens het Snowkiten en Airboarden. Het beste te beoefenen op een lekker gladde ondergrond, de geprepareerde piste dus. Het wordt dan wel erg druk op die piste en hoe zit het met de veiligheid?

Snowkiting kun je vergelijken met kitesurfen maar dan in plaats van op het water op sneeuw. Achter je scherm aan vlieg je (meestal) bergwaarts. Vroeger was deze sport ook al bekend onder de naam "Uphill Racing". De parachutes werden in het begin van de tachtiger jaren ontwikkeld door de Nederlandse fabrikant Ten Cate (bekend uit o.a. de windsurfsport).

Destijds sloeg het achter een parachute aan bergwaarts te worden gesleurd niet erg aan. Wie weet gaat Snowkiting het nu wel maken, maar of andere pistegebruikers daar blij me zullen zijn is de vraag....

Een nieuw sneeuwsportattribuut is ook het Airboard. Dit kunststof  luchtkussen is erg licht maar stevig. Liggend op het board stuur je het d.m.v. verplaatsing van het lichaamsgewicht en het voelt als of je boven de sneeuw zweeft. Oneffenheden worden door het Airboard geabsorbeerd.

Het op deze manier dalwaarts stuiven heeft o.a. de kop opgestoken in Zwitserland en wordt onder meer beoefend op de afgelegen Alp Flix boven Savognin (Graubünden). Ook in Belalp in het Aletschgebied (Wallis) kan het beoefend worden. De airboards zijn te huur in sommige sportzaken.

Meer info :
www.snowkiting.ch
, www.snowkiting.at of wikipedia

Korting Skihuur via ons tot 55% Boek nu! *)

Meer weten? Lees dit artikel over de voordelen van online skihuur en onze exclusieve aanbieding