Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport met skipas. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen

Boek een appartement of chalet voor de beste prijs. ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Wintersportvakanties van de beste reisaanbieders.AANBIEDINGEN

Wintersport bij het Lipnomeer in Tsjechië

Wintersport en schaatsen ibij het Lipnomeer

Wintersport met kinderen bij het Lipnomeer in Tsjechië

In Tsjechië ligt bij het Lipnomeer een prachtige skigebied dat ideaal is voor gezinnen met kinderen of beginners. In het Skiareál Lipno liggen negen skipistes die ook met sneeuwkanonnen besneeuwd kunnen worden. De sneeuwzekerheid kan hiermee nog verder worden vergroot.

Het skigebied bij het Lipnomeer in Tsjechië is de laatste jaren steeds verder gemoderniseerd en er wordt nog steeds geïnvesteerd in allerlei verbeteringen en uitbreidingen. In de omgeving liggen ook mooie chalets en appartementen die voordelig zijn en prima geschikt voor een familievakantie.

Het skigebied biedt ongeveer 8 km pistes met 2 skiplaatsen speciaal voor kinderen. Deze beschikken over vier speciale kinderliften met bewegende matten èn een kinder skicaroussel. Om de kids helemaal tegemoet te komen vinden zij er ook een speciale kinderslalom. De skikids zullen zich hier dus geen moment vervelen!

Door alle investeringen van de laatste jaren is het skigebied Lipno een vijfsterren skigebied geworden waar ook langlaufers zich kunnen uitleven op 40 km loipes. Bijzonder is ook de langste natuurlijke ijsbaan ter wereld bij Lipno nad Vltavou.

Tip: Landal Skilife heeft een prachtig en luxe vakantiepark bij het Lipnomeer met skilift in het park

Boek een wintersport- of skivakantie in Tsjechië bij het Lipnomeer:

Om je keuze voor een wintersportvakantie in Tsjechië eenvoudiger te maken hebben wij een selectie gemaakt met de beste reisorganisaties met wintersportreizen.

AANBIEDINGEN WINTERSPORT LIPNOMEER

Goed geprepareerde pistes en sneeuwzeker?

Het Skigebied Lipno ligt in het Boheemse woud in Zuid Bohemen waar je in de prachtige natuur volop kunt genieten van de wintersport. De pistes zijn goed geprepareerd en kunnen 100% besneeuwd worden met sneeuwkanonnen.

Sneeuwzekerheid in dit skigebied is redelijk goed. In elk geval ligt er van januari tot eind maart over het algemeen veel sneeuw. De maanden ervoor en er na zijn de omstandigheden vanaf eind november meestal redelijk tot goed. Maar houdt er rekening mee dat de winter hier in december en april ook wel eens minder kan zijn.

De pistes zijn over het algemeen ruim en ongeveer 60 meter breed en bieden voldoende ruimte om heerlijk te "carven". In de wintermaanden rijden er in Lipno nad Vltavou skibussen op 2 routes die de skiërs gratis vervoeren naar het skigebied.

Een extra service is dat deze ook gratis rijden naar een paar toeristische bestemmingen in de regio. Bij Tabor, Ceske Budejovice en Cesky Krumlov rijdt tijdens het winterseizoen ook een skitrein, de Yeti die elke dag, in het weekend worden de reizigers met de skibus van het station naar het Skigebied Lipno gebracht).

Schaatsen op de langste natuurijsbaan ter wereld

Wat veel mensen nog niet weten is dat er bij het Lipnomeer uitstekend kan worden geschaatst.

Op het natuurijs van het Lipnomeer ligt tussen de dorpen Lipno nad Vltavou en Frymburk een ijsbaan van maar liefst 11 kilometer en 8 meter breed! Deze ijsbaan is ook de thuisbasis van tweevoudig Tsjechisch wereldkampioene langebaanschaatsen Martina Sábliková.

Schaatsliefhebbers hebben deze unieke ijsbaan inmiddels wèl ontdekt en beschouwen het als een prima alternatief voor de Oostenrijkse Weissensee. De omgeving van het Lipno Meer leent zich uitstekend voor een wintersportvakantie en het meer bevriest van december tot en met maart.

Als het ijs dik genoeg is wordt de ijsbaan geprepareerd. Naast de baan liggen diverse snackbars met warme dranken en lokale grilspecialitieten. De ijsbaan is gratis toegankelijk en bij Lipno nad Vltavou kan de auto geparkeerd worden op de parking van het Skigebied Lipno. Een paar honderd meter ligt het opstappunt van de ijsbaan.

Kenmerken skigebied Lipno:

- 3 vierpersoons stoeltjesliften
- 3 stoeltjesliften
- kinderoefenplaatsen
- kinderliften met bewegende matten
- skicaroussel voor skikids
- circa 8 km pistes 6 blauw, 2 rood
- gratis skibussen
- 40 km loipes
- 11 km ijsbaan
- avondskiën van 18:00 tot 21:00 uur

Afstand Utrecht - Skiareál Lipno is circa 925 km (bekijk de route).

Let op! In Oostenrijk is een autobaan vignet nodig. In Tsjechië zijn ook overdag autolichten verplicht! Ook sneeuwbanden zijn vereist.

Info:

Skiareál Lipno
Lipno nad Vltavou 307
382 78 Lipno nad Vltavou
Tsjechië

Tel.: +420 380 736 053
Fax: +420 380 736 054
Mob:+420 731 410 803

zima.lipnoservis.cz