Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport met skipas + sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen

Boek een appartement of chalet voor de beste prijs. ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Wintersportvakanties van de beste reisaanbieders.AANBIEDINGEN

Wintersport in Noorwegen CHALETS EN APPERTEMENTEN NOORWEGEN REISAANBIEDERS NOORWEGEN

Skivantie in Noorwegen een mooi alternatief

Noorwegen is een uitstekend alternatief als het om wintersport gaat. Het is niet voor niets het land waar het skiën vandaan komt want in de winter is skiën van oudsher de geliefde bezigheid van veel Noren.

Als je een liefhebber van langlaufen bent dan is Noorwegen eigenlijk een must. Het land biedt voortreffelijke facilieiten in de skigebieden en dat alles in een natuur die een ongekende schoonheid heeft. De Noorse berggebieden zijn voorzien van prima pistes en skiliften waardoor het ook voor de alpine-skiër een aantrekkelijk wintersportland is.

De Denen weten dit al veel langer. Zij maken gebruik van de reisbureaus in hun land die al vele jaren gespecialiseerd zijn in het organiseren van skivakanties in Noorwegen. De Denen kiezen in de winter massaal voor Noorwegen als wintersportland en verblijven dan graag in een berghut of een hotel.

Noren zijn een gastvrij volk en dat samen met de betoverende natuur, de grote sneeuwzekerheid gedurende vele maanden en de lange dagen maken Noorwegen tot een heus paradijs voor de wintersporter.

De meer dan 200 wintersportplaatsen in Noorwegen bieden prima faciliteiten en beschikken ook veelal over goede skischolen, terwijl ook in de meeste plaatsen kinderopvang mogelijk is. In Noorwegen begint de winter op veel plaatsen al begin november en begin mei liggen er ook nog dikke pakken sneeuw in de skigebieden. Het hoge noorden kenmerkt zich in de winter door korte dagen, maar het skiseizoen loopt wel van oktober/november tot in mei.

Avondskiën is in de meeste skigebieden ook een populaire bezigheid zodat je makkelijk de nodige uren per dag op de ski's kunt doorbrengen je kunt zelfs op verlichte pistes en loipes! De sneeuwgarantie is in Noorwegen behoorlijk groot en in de meeste skigebieden worden de pistes elke ochtend opnieuw geprepareerd. Ook voor snowboarders is er in Noorwegen het nodige te beleven. Er zijn verschillende snowboardparken in het land.

De hoogste berg van Noorwegen is de Galdhøppigen (2469) en daar ligt een zomerskicentrum met 3 liften die het mogelijk maken om in de zomer op de gletsjers te skiën met een afdaling van ongeveer 1500 meter.

aanbiedingBoek een wintersport- of skivakantie in Noorwegen

Om je keuze voor een wintersportvakantie in Noorwegen eenvoudiger te maken hebben wij een selectie gemaakt met de beste reisorganisaties met wintersportreizen.

Hotels voor de wintersport in Noorwegen?

Wij tippen de site van Booking.com. Deze is overzichtelijk en je hoeft bij de meeste hotels niet vooraf te betalen. Je maakt met je creditcard wèl simpel een gegarandeerde reservering. Verder vind je op deze hotelsite veel beoordelingen van eerdere bezoekers om een goede keuze te kunnen maken.

Hier vind je hotels voor de wintersport in Noorwegen

Chalet, appartement of vakantiehuis voor de wintersport in Noorwegen

Door onze samenwerking met atraveo hebben wij nu een enorme keus met speciale aanbiedingen voor chalets, appartementen en vakantiehuizen in Noorwegen.

Ze liggen in de wintersportgebieden van Noorwegen en bieden veel comfort voor een scherp prijs. Je kunt zelfs selecteren tot op 100 meter van de piste of langlaufloipes! Klik hier voor actuele aanbiedingen.

De belangrijkste skigebieden van Noorwegen zijn:

  • langlaufenSkei / Gausdal dat noordwestelijk van Lillehammer ligt. De ligging op een kilometer of 40 van deze Noorse plaats maakt het tot een gebied met een heel hoge sneeuwzekerheid en het is één van de oudste skigebieden in Noorwegen. Het is een populair skigebied waar ook de Deense en Noorse koninklijke families regelmatig vertoeven. De sneeuwcondities zijn er perfect en er zijn 10 liften met ca 20 afdalingen.
  • Trysil is met 72 kilometer piste, 90 km loipes en 25 liften een gebied waar de wintersporter en ook de snowboarder aan zijn trekken kan komen. Het is het grootste skigebied van Noorwegen op ongeveer 210 kilometer van Oslo. Het is een skigebied voor zowel de beginner als de gevorderde en op veel plaatsen kun je vanaf de voordeur met de ski's onder vertrekken (Ski Inn / Ski Out)
  • Hajfell / Hunderfassen heeft een piste die ca 5 kilometer lang is en is ondermeer bekend van de Olympische faciliteiten in de regio Lillehammer. Er is een familiepark en je kunt er zelfs zomerskiën.
  • Hemsedal ligt in een gebied met een ruige bergwereld die garant staat voor een aantal spectaculaire afdalingen. 43 kilometer piste en 21 liften maken het de wintersporter aantrekkelijk. Je kunt er zelfs op 2 dagen (maandag en dinsdag) ochtendskiën. Vanaf 7 uur in de ochtend kunje dan al op de pistes terecht. Van dinsdag tot zaterdag kun je ook 's-avonds skiën.
  • Geilo beschikt in het dal over ca 50 kilometer uitgezette piste en op de hoogvlaktes nog eens ca 170 km.
  • Gålå is vooral bekend om de fantastische mogelijkheden om te langlaufen. Ruim 800 km gemarkeerde loipes zijn er in de omgeving uitgezet.

Noorwegen: een verrassend wintersportland

mooi wintersportland

Noorwegen is een uitstekend land om te skiën, te langlaufen en andere spannende winterse activiteiten te ondernemen. Het land biedt goede kwaliteit, grote gastvrijheid en is zeer vriendelijk voor kinderen. Koud? Dat valt reuze mee. De kou is er droog en daarom een stuk aangenamer dan bij ons.

En donker? In december en januari wel, maar dan is het extra gezellig en worden de pistes verlicht als de avond valt. Daarna zijn de dagen even lang of zelfs langer dan bij ons. Naar Noorwegen dus voor het echte, grote, onvervalste wintersportgenoegen!

Sneeuwhotel in Kirkenes

Op 15 december 2006 opende het Sneeuwhotel in de Noorse stad Kirkenes. Het ligt in het rendier-safaripark Gabba in een mooie arctische omgeving, even buiten de stad. Het uit sneeuw- en ijsblokken opgebouwde Snowhotel (zoals de officiële naam luidt) heeft suites met tweepersoonsbedden die zijn voorzien van rendierhuiden en donzen dekbedden. In het hotel worden ter versiering ijssculpturen opgesteld. Kirkenes ligt vlakbij de Russische grens en is de laatste stop van de Hurtigrute. Er zijn tal van bijzondere winteractiviteiten mogelijk, zoals huskytochten en 'King Crab' safari's.

Wintersport begon in Noorwegen

winterwandelen enlanglaufen

Verbaasd over de grote kennis van de Noren op wintersportgebied? U bent niet de enige! Noorwegen is dan ook de bakermat van de huidige skisport. In Alta, in Noord-Noorwegen, staan op 4000 jaar oude rotstekeningen al jagers afgebeeld op ski's. Deze oudste sporen van het skiën prijken op de lijst van Werelderfgoed van de Unesco.

De grote impuls voor de moderne skisport gaf de Noor Sondre Norheim rond 1845 in het plaatsje Morgedal in de provincie Telemark. Hij bewees dat ski's meer waren dan een vervoermiddel en werd een ware pionier van de skisport. De elegante manier van afdalen die hij propageerde kreeg onder de naam Telemarken wereldfaam. Ook het begrip slalom stamt uit Telemark. In Morgedal markeren een standbeeld voor Norheim en het Noors Skimuseum het belang voor de skisport.

Skiën tot je erbij neervalt

Het uitgestrekte Noorwegen telt zo'n 45 skigebieden. Deze wintersportoorden liggen mooi verdeeld over het land, van het zuidelijke Telemark, de heuvels rond hoofdstad Oslo tot zelfs boven de Poolcirkel. De belangrijkste skicentra liggen op slechts een paar uur afstand van Oslo. Trysil, met 65 km aan pisten en 64 verschillende afdalingen, is het grootste, Hemsedal het spectaculairste en Geilo het meest mondaine. Voor al deze gebieden geldt dat de massa ontbreekt, de sfeer ontspannen is, de ongerepte natuur overweldigt en dat lange wachtrijen bij de liften een zeldzaamheid zijn. Zoveel skiën en zo weinig wachten: dat zijn de aan de Alpen gewende kuiten en bovenbenen misschien wel niet gewend!

Noorwegen skivakantieLanglaufen hoort bij Noorwegen

Langlaufen is de populairste tak van wintersport en hoort gewoonweg bij Noorwegen. Een bekend Noors gezegde vertelt zelfs dat Noren met langlaufski's aan geboren worden! En het is waar: nergens in Europa zijn er zoveel kilometers aan gespoorde en gemarkeerde loipen uitgezet als in Noorwegen en nergens voel je je als langlaufer meer thuis als hier.

De natuur is overweldigend, de rust evenzeer. De Noorse langlauforganisatie Norske Spor wijst deskundig de weg naar de verschillende langlaufgebieden en verstrekt nuttige tips via haar uitgebreide website.

IJsklimmen, ijsvissen en kiteskiën

Noorwegen heeft wintersportliefhebbers nog veel meer te bieden dan prachtige ski- en langlaufgebieden. Op tal van plaatsen zijn spectaculaire andere activiteiten mogelijk. Zo wordt in Trysil een meerdaagse huskysafari aangeboden. Deelnemers zorgen onderweg voor hun eigen maaltijd door te gaan ijsvissen. Er wordt geslapen in een Lappentent, waar een donswarme slaapzak op rendiervellen is gevlijd.

In Hemsedal kan onder meer worden meegedaan aan een cursus ijsklimmen en kunnen skiërs en snowboarders op een bevroren meer supersnelheden bereiken achter een soort vlieger. Deze nieuwe winterdiscipline wordt kiteskiën genoemd.

Skiën bij Oslo

Aan de rand van Oslo, op slechts 20 minuten van hartje centrum ligt ook een skigebied!

Moderne liften, afdalingen, een funpark met grote halfpipe, verlichte pistes, aan alles is gedacht. Het skigebied is per openbaar vervoer (metro) te bereiken.

Stad & ski: een nieuwe wintersporttrend? Meer informatie: www.tryvann.no