Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport met skipas + sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen

Boek een appartement of chalet voor de beste prijs. ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Wintersportvakanties van de beste reisaanbieders.AANBIEDINGEN

wintersport andorra, bulgarije,noorwegen, tsjechië

Alternatieven voor de wintersport- en skivakantie

Ongeveer 1 miljoen Nederlanders en circa 700.000 Belgen gaan de laatste jaren naar de wintersport.

Tussen begin december tot en met eind april (en soms zelfs begin mei) kiezen zij vooral de bekende wintersportgebieden op van landen zoals Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Duitsland. Iets meer dan de helft gaat naar Oostenrijk en ca 20% naar Frankrijk en 13% naar Duitsland.

De rest is verdeeld over de andere wintersportlanden waarvan Tsjechië de laatste jaren groeit en van de eerder genoemde wintersportlanden aandeel afsnoept.

Van oudsher besteden wij aandacht aan de Alpenlanden waar de wintersport wordt beoefend. Toch zijn er een aantal landen die wij graag nader willen voorstellen omdat de wintersport er fantastisch is, maar vaak wat anders dan we gewend zijn. Een land dat steeds meer in de belangstelling staat is bijvoorbeeld Bulgarije/

In dit artikel lees je onze tips over wintersport in:

Andorra, goed alternatief voor wintersport- en skivakantie!

Wintersport Andorra

Door de ligging in het hart van de Pyreneeën is de sneeuwzekerheid in Andorrabehoorlijk groot. De hoge ligging van het dwergstaatje is hiervoor mede verantwoordelijk.

Papperige sneeuw kennen ze nauwelijks want de luchtvochtigheid is er relatief laag waardoor de sneeuw er droog is. De voorzieningen om er te wintersporten zijn uitstekend. Je vindt er meer dan 60 bergen die hoger zijn dan 2000 meter en de Pic de Comapedrosa is met 2946 meter de hoogste top.

Sinds 2007 werden een aantal skigebieden met elkaar verbonden waardoor skigebied Grandvalira ontstond met 193 km pistes. Een ander omvangrijk skigebied is Valnord waar onder meer een SnowPark ligt van ruim 15.000 vierkante meter.

Er zijn diverse Nederlandse reisorganisaties die wintersportvakanties naar Andorra aanbieden (zie ons reisoverzicht) maar door onze samenwerking met de beste verhuurders van chalets en appartementen kun je ook eenvoudig zelf een accommodatie boeken.

Tips, informatie en aanbiedingen wintersport in Andorra

Bulgarije, wintersportland in opkomst!

Bulgarij

Bulgarije is een wintersportland dat de laatste jaren steeds meer in de belangstelling is komen te staan.

Tot voor kort was het nauwelijks mogelijk om via een reisaanbieder een wintersport vakantie naar Bulgarije te boeken en was je aangewezen op het zelf boeken van een accommodatie en vliegtickets.

Gelukkig komt daar verandering in omdat onze partner WInterTrex wintersport met in Bulgarije aanbiedt en zelfs inculsief skipas.

Voor de wintersport in Bulgarije kun je terecht in een viertal mooie skigebieden:

  • Bansko is het bekendste skigebied van Bulgarije. Het is een leuk stadje en er zijn al meer dan 65 km pistes die qua hoogte variëren van 990 tot ongeveer 2600 meter. Het is een skigebied waar zowel beginners als ervaren skiërs aan hun trekken komen. De noordelijke ligging van de pistes zorgt voor een grote sneeuwzekerheid.
  • Borovets is een skigebied dat op de noordelijke hellingen ligt in het Rilagebergte. De natuur in de bosrijke omgeving is indrukwekkend. Skiën in Borovets kan op 45 kilometer pistes. Er zijn ook fraaie loipes met een lengte van ruim 35 kilometer. Een mooi skigebied. Ook voor langaufen en winterwandelen. Het skigebied ligt tussen de 1350 en 2560 meter.
  • Pamporovo in het Rhodopengebergte is ideaal voor beginnende skiërs. Er liggen circa 35 kilometer pistes waarvan er één met een afdaling van 2500 meter. Het merendeel zijn blauwe pistes. Dit skigebied ligt iets lager
  • Vitosha is het hoogstgelegen skigebied van Bulgarije en ligt vlakbij Sofia. De condities zijn er vanaf december prima en de winter duurt er minstens 4 maanden. Het is een sneeuwzeker skigebied met 30 km pistes en ongeveer 10 kilometer langlaufloipes. De ligging op 10 kilometer van Sofia maakt het ook mogelijk om in Sofia een hotel te boeken en in Vitosha te gaan skiën

Met onderstaande links kun je direct een wintersportvakantie naar Bulgarije boeken of zelf je hotel, chalet of appartement regelen:

Noorwegen, ideaal voor een relaxte wintersportvakantie

Wintersport in Noorwegen

Wintersport in Noorwegen heeft vooral als voordeel dat het naast sneeuwzeker ook relatief rustig is. Vergeet de lange wachttijden bij de skilift en de drukte op de pistes. Skiën in Noorwegen betekent vooral genieten van de fantastische natuur en de rust.

De Noren weten als geen ander om te gaan met winterse omstandigheden, de wegen zijn dan ook goed te berijden. Denk er wel aan dat winterbanden en sneeuwkettingen een must zijn!

Langlaufen is volkssport nummer één in de winterperiode van Noorwegen. De loipes zijn prima onderhouden en enorm uitgestrekt. Voor langlaufers is Noorwegen dus een paradijs! Ook voor de skiërs is dit wintersportland bijzonder aantrekkelijk. Zo vind je bij Hajfell een piste van bijna 5 kilometer en de Olympische faciliteiten rond Lillehammer zijn eveneens heel aantrekkelijk.

Noorwegen is ook een bijzonder kind- en familievriendelijk wintersportland waar je nog veel meer kunt ondernemen. Skisafari's op snowscooter, huskytochten, ijsvissen, ijsklimmen en kiteskiën zijn er maar een paar van.

De beste ski- en langlaufgebieden in Noorwegen:

  • Skei / Gausdal,
  • Trysil,
  • Hajfell / Hunderfassen,
  • Hemsedal,
  • Geilo
  • Gålå Ski Arena

In Noorwegen worden veel chalets, appartementen en vakantiehuizen te huur aangeboden. Door onze samenwerking met atraveo kun je deze eenvoudig online boeken.

Tips, informatie & aanbiedingen Wintersport Noorwegen

Tsjechië, prima alternatief voor de wintersportvakantie!

Winterport Tsjechië

Tsjechië heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld als wintersportland en wordt nog niet door de grote massa bezocht. Je moet er geen grootschalige wintersportfaciliteiten en gebieden verwachten zoals je die in Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland gewend bent. De wintersport in Tsjechië is kleinschaliger maar daarom niet minder aantrekkelijk!

Vaak laten mensen zich afschrikken door de hoogte van de bergtoppen, deze variëren van 700 tot 1600 meter. Dat is lager dan in de Alpen maar door de ligging ten op zichte van het oosten is het er maandenlang sneeuwzeker. De fanatieke wintersporter zal hier dan ook niet zijn spectaculaire afdalingen kunnen maken en dat maakt het ook gelijk tot een prima bestemming voor gezinnen met kinderen.

Tsjechië heeft in het Adelaarsgebergte, Moravië, het IJzergebergte, het Reuzengebergte en in Sumava prima wintersportgebieden liggen waar je voortreffelijk kunt skiën en langlaufen. In totaal liggen er in Tsjechië ca 200 plaatsen waar je kunt wintersporten. Ze variëren van groot tot klein.

Hoewel de laatste jaren ook in Tsjechië de prijzen zijn gestegen ligt het prijsniveau nog beduidend onder dat van de Alpenlanden. Geen wonder dus dat er steeds meer mensen kiezen voor een wintersportvakantie in Tsjechië.

Vooral als je een vakantiehuis, chalet of appartement boekt zul nog voor heel aantrekkelijke prijzen kunnen huren. Je vindt hier voordelige en mooie accomodaties in Tsjechië. De chalets en appartementen bij het Lipnomeer zijn veel gevraagd. Maar wij hebben een mooie selectie gevonden.

Tips, informatie & aanbiedingen wintersport Tsjechië