Is wintersport met kinderen in Tsjechië het overwegen waard? De skigebieden zijn niet zo groot en de afstand is best behoorlijk. Lees meer...

Goedkope wintersport met kinderen in Tsjechië wint aan populariteit

Wintersport met kinderen in Tsjechië wint de laatste jaren aan populariteit. Vooral gezinnen met jonge kinderen zetten de stap naar de Tsjechische skigebieden.

Dit komt vooral omdat wintersport in Tsjechië goedkoper is dan in landen als Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Frankrijk. Ouders beseffen maar al te goed dat jonge kinderen geen nood hebben aan grote en drukke skigebieden. Toch hebben de Tsjechische skigebieden maar een beperkte populariteit. De afstand vanuit Nederland, de beperkte hoogte, sneeuwonzekerheid en het kleine aantal kilometers piste speelt hierin zeker een rol.

Voor ervaren skiërs en tieners stelt Tsjechië dan ook een beetje teleur. Beginnende wintersporters en gezinnen met kleine kinderen kunnen echter in Tsjechië relatief goedkoop kennis maken met de wintersport.

Aanbiedingen voor goedkope wintersport in Tsjechië met kinderen

Wintersport in Tsjechië is voordeliger dan in de populaire wintersporlanden. Dus als je voor het eerst naar de wintersport met kinderen gaat is het een uitstekend alternatief om voordelig met de wintersport kennis te maken. Wij hebben aanbiedingen gezocht die ideaal zijn voor een goedkope wintersportvakantie met kinderen in Tsjechië.

Tsjechoreizen is al vele jaren dé specialist voor wintersport in Tsjechië. Je vindt er veel aanbiedingen in hotels, pensions, vakantiehuizen en mooie appartementen en je kunt kiezen voor eigen vervoer of de speciale Tsjechoreizen buspendels. Deze busreizen naar Tsjechië zijn prijsgunstig en je reist relaxed naar je bestemming. Ideaal dus met kinderen. (lees ook deze tips over last minutes wintersport in Tsjechië)

Een andere goede keus zijn de wintersportvakanties naar Tsjechië van WinterTrex. Dit zijn goedkope skivakanties naar Tsjechië inclusief skipas en er is ook een aantrekkelijke keus met speciale accommodatie voor gezinnen met kinderen. Een echte aanrader.

Tenslotte noemen wij nog een paar goede alternatieve voor wintersport met kinderen in Tsjechië:

Kleine skigebieden tegen een zachte prijs

Wintersport met kinderen in Tsjechië is niet te vergelijken met andere wintersportlanden. Op enkele minder kleine skigebieden na, beperken de meeste skigebieden zich tot een paar pistes. Skigebieden als Lipno, Ski Areal Harrachov, Ski Jested en Spicak – Zelezna Ruda hebben allen minder dan 10 km piste. Dit vertaalt zich wel in lagere prijzen voor accommodaties en skipassen.

Houd wel rekening dat Tsjechië niet bij de deur ligt. Jonge kinderen kunnen niet lang stilzitten. Een overnachting in Duitsland is een te overwegen optie maar zal het prijsvoordeel grotendeels doen verdwijnen. In de Tsjechische skigebieden is het over het algemeen rustig. Geen wachtrijen aan de lift en skiën tussen de bomen geeft je al snel een onbezorgd gevoel.

Er zijn dus zowel voordelen als nadelen aan wintersport in Tsjechië. Maar met kinderen kun je er zeker een heerlijke wintersportvakantie beleven.

De wat “grotere” skigebieden aan de grens met Polen

De wat “grotere” skigebieden liggen allemaal aan de grens met Polen op zo’n 1000km van Nederland. “Grotere” is misschien een beetje overdreven. Skigebieden als Herlikovice en Rokytnice tellen respectievelijk 12km en 14km piste. Bij Nederlanders zijn de skigebieden Janské Lázne – Cerná Hora en Pec Pod Jestad wat beter gekend. Toch tellen ook deze skigebieden minder dan 15km piste.

Voor wie op wintersport met kinderen naar Tsjechië gaat zijn deze gebieden best ok. Je kan gerust spreken van kindvriendelijke skigebieden. Een nadeel is dat de skilessen niet in het Nederlands gegeven worden. Toch zal je merken dat je kinderen al snel een woordje Engels praten en heel goed begrijpen wat de skileraar vertelt. Daarnaast worden in Tsjechië familieskilessen aangeboden tegen een zeer betaalbare prijs.

Het grootste skigebied van Tsjechië

En dan is er nog Spindleruv Mlyn. Op zo’n 1000km van Nederland vind je het grootste skigebied van Tsjechië. Spindleruv Mlyn telt 24km piste. Ook hier is alles gericht op gezinnen met jonge kinderen. Er is een ruimer aanbod aan pistes en tieners kunnen hun hart ophalen in het worldcup snowpark. Spindleruv is een gezellig dorp met alle nodige voorzieningen. Enkele leuke bars, winkels en discotheken maken het bij tieners het geliefkoosde skigebied van Tsjechië.

Het beperkt aantal pistes en de grote afstand tot Nederland spreken wel in het nadeel van Tsjechië. Toch doen de vriendelijke Tsjechen er alles aan om het de toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. De Tsjechische skigebieden zijn voorzien van een groot aantal sneeuwkanonnen, wat de sneeuwzekerheid ten goede komt en zorgt voor een langer skiseizoen.

Skiën in Tsjechië of toch een iets duurder alternatief?

Wintersport met kinderen in Tsjechië heeft zo zijn voor- en nadelen. Voor gezinnen met jonge kinderen valt Tsjechië echt te overwegen. Toch vraag je je best af of het de moeite waard is hiervoor 1000km te rijden. Wegen de betere prijzen op tegen de tekortkomingen die Tsjechië toch wel heeft? Wie als ouder alle aspecten van een skivakantie in acht neemt kan deze alternatieven overwegen: