Er is een uitgebreide keuze aan wintersport met kinderen in Frankrijk maar waar moet je nu op letten en wat moet je weten? Lees verder...

Wintersport met kinderen in Frankrijk

Wintersport met kinderen in Frankrijk, de keuze is aan jou

Wintersport met kinderen in Frankrijk biedt een waaier van mogelijkheden. Een goede reisvoorbereiding zorg voor een geslaagde vakantie. Als ouder is het belangrijk een skigebied te kiezen dat is afgestemd op de leeftijd van je kinderen. Wie met tieners reist, maakt andere keuzes dan ouders die met peuters of kleuters op reis gaan. Wat opzoekwerk en de ervaringen van andere skiouders brengt je al een heel stuk verder in de keuze van het juiste skigebied. Hieronder vind je onze actuele aanbiedingen voor wintersport met kinderen in Frankrijk. Meer weten? Lees dan ook deze handige tips.

Naar welk skigebied op wintersport met kinderen in Frankrijk?

Frankrijk heeft een uitgebreid assortiment aan skigebieden. Wie niet graag heel ver rijdt kan kiezen voor een skigebied in de Vogezen. La Bresse Hohneck, Ventron en Gérandmer Mauselaine liggen op slechts 450 km van Nederland. Deze skigebieden zijn ideaal om je kindjes te leren skiën. Een nadeel is de drukte. Zeker in de weekends zijn deze gebieden overvol.

Een busreis met een baby, peuter of kleuter is niet echt aan te raden. Als ouder stop je graag wanneer je kleintje daar behoefte aan heeft. Lagere schoolkinderen en tieners hebben hier minder moeite mee. De grotere Franse skigebieden liggen tussen de 800 en 1100 km van Nederland. Een echte kindertopper is Port du Soleil en ligt op slechts 850 km van Eindhoven.

Skigebieden met “Familie Plus” label

Heel wat Franse skigebieden richten zich op kinderen en families. Skigebieden doen hun uiterste best om het “Familie Plus” label te krijgen. Dit label garandeert dat het skigebied familie- en kindvriendelijk is. Dit zowel voor kleine kinderen als tieners. Ondertussen zijn er al zo’n 45 skigebieden met het “Familie Plus” Label.

Skigebieden met het “Familie Plus” label voorzien babyopvang vanaf de leeftijd van 6 maanden. Toch is het te begrijpen dat je als ouder je baby niet graag achterlaat in een vreemde crèche. Ook hotels en reisorganisaties voorzien vaak babyopvang. En dan is er nog het “skiswtichen”. Grootouders, familie of vrienden die afwisselend op de kleintjes passen. Goede afspraken maakt van wintersport met kinderen in Frankrijk een groot succes.

De beste kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk

Ook al hebben veel Franse skigebieden een “Familie Plus” label. Toch zijn er een aantal die er met kop en schouders bovenuit steken als het aankomt op kindvriendelijheid. Skigebieden als:

zijn gekend als super kindvriendelijk. Deze gebieden doen alles om er voor de jonge skiërtjes een onvergetelijke vakantie van te maken. Aangepaste skipistes, kinderopvang verbonden aan de babypiste, kinderanimatie, skischolen met Nederlandstalige skileraren, voldoende eenvoudige pistes rondom een gezellige dorp.

Deze skigebieden geven ook vaak grote kortingen op de skipassen voor kinderen of bieden een familie-skipas met korting aan.

Met tieners op wintersport in Frankrijk

Tieners hebben nood aan wat meer uitdaging. In plaats van de gewone ski- of snowboardlessen kan je in verschillende Franse skigebieden een cursus freestyle volgen. Diepsneeuw-skiën of buckle-skiën behoort ook tot de mogelijkheid. De Franse skileraren kennen het gebied als hun broekzak en brengen de tieners op plaatsen waar ze nog nooit zijn geweest. Toch zijn er tieners die liever van de vrijheid genieten en geen les meer willen volgen.

Let er als ouder vooral op dat je bij tieners kiest voor een skigebied met wat meer kilometers piste. Dit is in Frankrijk zeker geen probleem. Skigebieden als Les Trois Valleés, Alpe d’Huez, Portes du Soleil, Tignes –Val d’Isère en La Plagne zijn echte tiener toppers. Ook naast het skiën kunnen tieners zich hier eindeloos amuseren.

Franse skigebieden, meer dan skiën alleen

Skiën of snowboarden komt op de eerste plaats. Toch is het fijn dat er naast het skiën nog tal van andere activiteiten op het programma staan. Een beetje afwisseling is altijd welkom. Na het skiën een duik in het zwembad, met de familie op de slee de rodelbaan af of bij slecht weer een namiddag in de binnenspeeltuin. Een kinderhand is snel gevuld. Tieners kijken al wat meer uit naar de avondactiviteiten. Ze zoeken graag de ambiance van de aprés-ski of discotheek op. Maar ook activiteiten als avondskiën, een tochtje met de sneeuwscooter of een namiddag wellness maak voor tieners de skivakantie helemaal top.