Wintersport met kinderen in Duitsland lijkt geen vanzelfsprekendheid. Toch is de keuze om met kinderen naar de wintersport in Duitsland te gaan nog niet zo gek. Waarom? Dat lees je hier

Wintersport met kinderen in Duitsland ideaal met jonge kinderen

Wintersport met kinderen in Duitsland lijkt geen vanzelfsprekendheid. Toch is de keuze om in Duitsland op wintersport te gaan nog niet zo gek. Ouders die alle aspecten van een skireis op een rijtje zetten, beseffen maar al te vaak dat wintersport met kinderen in Duitsland de beste keuze is. Zeker voor ouders met jonge kinderen is Duitsland ideaal. Voor tieners schiet Duitsland iets tekort. Al zal een Duitse shortski ook de tieners kunnen bekoren.

Hieronder staan onze aantrekkelijke aanbiedingen voor wintersport met kinderen in Duitsland. Maar lees vooral ook onze handige tips voor wintersport in Duitsland met baby & pueter, kleuters, schoolgaande kinderen en tieners.

Dichtbij skiën met kinderen in Duitsland

Wie op wintersport met kinderen naar Duitsland gaat, heeft een heel afwisselende keuze aan skigebieden. Op slechts 260km van Eindhoven vind je het algekende Winterberg. Voor jonge kinderen is dit een top skigebied. Een perfecte oefenhelling, ruim aanbod aan Nederlandstalige skileraren en een gezellige sfeer. Wat heb je nog meer nodig? Met zijn 28km pistes is Winterberg nog net groot genoeg voor een shortski met tieners.

Op zo’n 600km rijden van Nederland ligt Feldberg. Dit skigebied in het Zwarte Woud is qua grootte te vergelijken met Winterberg. Door zijn hogere ligging geniet Feldberg een grotere sneeuwzekerheid. Feldberg is gekend als familieskigebied en zeer kindvriendelijk. De afstand tot Nederland en de zeer democratische prijzen voor je skipas maken Feldberg een te overwegen alternatief voor de Alpen. Tieners kunnen zich uitleven in het perfect onderhouden funpark van Feldberg.

Duitsland: de perfecte uitvalbasis voor jonge gezinnen en shortski’s

Wintersport met kinderen in Duitsland stelt over het algemeen toch wel een beetje teleur. Vooral voor tieners schiet Duitsland erg tekort. Het is dan ook aan te raden met je tieners wat verder de Alpen in te rijden om een meer bruisend skigebied op te zoeken. De beperkte afstand en scherpe prijzen maken Duitsland wel het perfecte shortski-land. Voor wie vooral zijn kinderen wil zien genieten en er zelf niet met inzit wat minder te skiën, is Duitsland de perfecte uitvalbasis.

De Duitse buitenbeentjes Garmisch Classic en Oberstdorf

Het aantal skigebieden boven de 2000m is beperkt in Duitsland. Een uitzondering is Garmisch Classic. Met de Osterfeldkopf als hoogste punt kom je net boven de 2000m. Vanuit Garmisch-Partenkirchen is het en half uurtje rijden naar de Zugspitz Arena. Dit gletsjer-gebied herbergt de hoogste en moeilijkste skipistes van Duitsland. Zelfs de ervaren skiër kan zijn hart hier ophalen. Bovenop de Hausberg vind je een mooi kinderland. Dit maakt van Garmisch Classic misschien wel het beste skigebied van Duitsland om zowel met kinderen als tieners naartoe te trekken.

Een andere uitzondering is Oberstdorf. Dit Duitse dorp maakt deel uit van het skigebied Obersdorf-Kleinwalsertal. Het skigebied wordt in twee gesneden door de Duits-Oostenrijkse grens en tel maar liefst 132km pistes. In dit skigebied is de kindvriendelijkheid overal terug te vinden. Ook naast het skiën zijn er tal van activiteiten voor zowel tieners als kinderen. De aanwezigheid van de thermale baden in het dorp verzekert een ontspannen en deugddoende wintersport met kinderen in Duitsland.

Wintersport Duitsland, heel kindvriendelijk, maar te klein voor tieners?

Voor echt heel grote skigebieden moet je niet in Duitsland zijn. In deelstaat Beieren vind je wel een aantal skigebieden met meer dan 50km piste. Deze skigebieden zijn allemaal gelegen aan de grens met Oostenrijk dit op zo’n 750km van Nederland. Skigebieden als Oberstaufen, Ostallgäu en Hörnerdörfer kan je beschouwen als middelgrote skigebieden.

Oberstaufen is een super kindvriendelijk en betaalbaar skigebied. Voor kinderen en beginnende skiërs hoef je niet verder de Alpen in te rijden. Oberstaufen heeft een uitgebreid kinderland bij Steibis. Het nadeel van Obersaufen is dat je steeds moet rijden om bij de pistes te geraken.

Ook Ostallgäu en Hörnerdörfer zijn zeer kindvriendelijk en goed bij prijs. Ostallgäu is opgedeeld in 4 kleine skigebieden en ideaal voor kinderen. De gevorderde tiener zal dit gebied al snel saai vinden. Hörnerdörfer is opgedeeld in 5 dorpen. Met zijn 72km pistes is Hörnerdörfer het grootste skigebied van Duitsland. Dit gebied biedt wat meer uitdaging voor de gevorderde skiër. Toch is het vooral op families en kinderen gericht. Naast het skiën zijn er weinig activiteiten en ook de après-ski stelt teleur.