Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport met skipas. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen

Boek een appartement of chalet voor de beste prijs. ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Wintersportvakanties van de beste reisaanbieders.AANBIEDINGEN

Wintersport in Bulgarije

Wintersport in Bulgarije

Wintersport in Bulgarije wordt steeds populairder en dat is niet zo verwonderlijk. Sinds het begin van de 21e eeuw is er veel geïnvesteerd in de wintersportgebieden en zijn en worden nieuwe moderne accommodaties gebouwd of gerenoveerd.

De skigebieden van Banski en Borovets zijn inmiddels ver gemoderniseerd en zijn zelfs opgenomen in het FIS wedstrijdcircuit. Een teken dat de pistes in Bulgarije voldoen aan moderne normen en ook voor de recreatieve wintersport voldoende uitdagingen bieden.

Er zijn nog weinig reisaanbieders die Bulgarije in het wintersportpakket hebben.

WinterTrex heeft verschillende aantrekkelijke aanbiedingen in Bansko en Pamporovo. Verder kun je natuurlijk zelf een vliegticket regelen en een hotel boeken. Gebruik daarvoor onderstaande links:

Wintersport in Bulgarije. Waarom?

Wintersport in Bulgarije

Waarom is wintersport in Bulgarije aantrekkelijk?. Het antwoord vind je hieronder.

Bulgarije heeft sinds de jaren '70 wintersportcentra ontwikkeld in onder andere Bansko en Borovets. De fraaie natuur, de vriendelijke mensen en de moderne installaties zorgen voor een bijzondere ervaring in behoorlijk sneeuwzekere skigebieden.

Bij Bansko is het skigebied al voor ruim 70% voorzien van sneeuwkanonnen en het seizoen duurt er van medio december tot half mei! Bij Borovets loopt het seizoen iets korter en meestal tot medio april.

Wintersport in het skigebied bij Bansko

Wil je een wintersportvakantie in een compact skigebied met een afdaling van maar liefst 16 kilometer?

Dan is Bansko een goede keus! Dit wintersportgebied is de laatste jaren enorm in opkomst en er werd zelfs al een Super G voor de vrouwen gehouden. De liften zijn en worden in snel tempo uitgebreid en gemoderniseerd. Topskiërs bestempelen Bansko zelfs als één van de beste skigebieden van Europa en het beste van Bulgarije!

Naast de ruim 75 kilometer piste vind je in Bansko een halfpipe en FunPark waar snowboarders alles uit de kast kunnen halen. De lange ski-afdaling van 16 km maakt het mogelijk om tot in het dorp te skiën waar je dan meteen bij de Après-Ski-Bar Pisten Bully een drankje kunt nuttigen (aan de gevel hangt een oude Pisten Bully)

Wintersport Bulgarije in skigebied Borovets

Borovets is een sfeervol en vooral levendig skigebied met uitstekend faciliteiten om te skiën.

Er zijn uitgebreide mogelijkheden voor après-ski met een prima nachtleven. Borovets was ooit het eerste skigebied van Bulgarije en ligt bij de hoogste berg van de Balkan, de Musala met een hoogte van 2925 meter. Het dorp Borovets ligt op een hoogte van 1300 meter aan de noordkant van de Rila.

Borovets is een behoorlijk sneeuwzeker skigebied en het dorp ligt fraai bij 3 skigebieden waar sommige pistes 's-avonds verlicht zijn en je er dus "onder de sterren" kunt skiën. Een groot deel van de 58 km pistes loopt door de bosrijke omgeving en TUI heeft zelfs enkele accommodaties die heel fraai in het bos liggen.

De pistes hebben iets minder rode en zwarte pistes dan bij Bansko waardoor Borovets een goede bestemming voor beginners en gezinnen met kinderen is.

Korting Skihuur via ons tot 65% Boek nu! *)

Meer weten? Lees dit artikel over de voordelen van online skihuur en onze exclusieve aanbieding