Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport met skipas + sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen

Boek een appartement of chalet voor de beste prijs. ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Wintersportvakanties van de beste reisaanbieders.AANBIEDINGEN

Wintersport in de Pyreneeën en Andorra?

Andorra ligt tussen Frankrijk en Spanje in het hart van de Pyreneeën. Dit kleine land is niet alleen een paradijs waar je lekker belastingvrij kunt winkelen maar met een oppervlakte van 468 vierkante kilometer is het in de winter ook een uitstekende bestemming voor een sneeuwzekere wintersportbestemming .

Door de hoogte in de Pyreneeën is het er van december tot eind april koud genoeg voor uitstekende conditiies. De skigebieden zijn Ordino-Arcalis, Pal-Arinsal, Pas de la Casa,/Grau Roig en Soldeu-el Tarter en zijn met de Ski-Andorra pass allemaal toegankelijk.

Andorra heeft zich de laatste 10 jaar behoorlijk ontwikkeld op het gebied van de wintersport. Het aantal skipistes is aanzienlijk uitgebreid en omvat nu al ruim 281 kilometer. De liftinstallaties zijn supermodern en er zijn in het hele skigebied talloze sneeuwkannonnen die voor een goede besneeuwing kunnen zorgdragen.

Voor snowboarders zijn er verschillende Funparcs en de après-ski in Andorra is van een pima gehalte. Op de grens van Spanje en Frankrijk is het eten uitstekend en in plaatsjes zoals Arinsal, Soldeu en niet te vergeten het hooggelegen Pas de la Casa zul je leuke en intieme restaurants en barretjes tegen komen.

Het is niet voor niets dat Andorra inmiddels op het gebied van de wintersport tot de top van Europa is gaan behoren. En omdat het lage BTW tarief maar 4% bedraagt en Andorra verder geen belastingheffing kent is alles wat er te koop is ook nog eens heel voordelig!

Aanbiedingen wintersport Andorra

Wintersport in Andorra en altijd voor de laagste prijs MET SKIPAS

Aanbiedingen wintersport Andorra

Boek een appartement of chalet in Tsjechië. Tip! ACCOMMODATIES

Wintersport met Skipas Andorra

Wintersport aanbiedingen Andorra. AANBIEDINGEN

 

Hotels voor de wintersport in Andorra?

Wij tippen de site van Booking.com. Deze is overzichtelijk en je hoeft bij de meeste hotels niet vooraf te betalen. Je maakt met je creditcard wèl simpel een gegarandeerde reservering. Verder vind je op deze hotelsite veel beoordelingen van eerdere bezoekers om een goede keuze te kunnen maken.

HOTELS IN ANDORRA

Chalets en appartementen voor de wintersport in Andorra

In Andorra zijn fraaie chalets en appartementen te huur. Bekijk vrijblijvend deze selectie met aanbiedingen

Skigebieden in Andorra

In Andorra vind je de volgende faciliteiten voor een prima wintersportvakantie:

  • 4 skigebieden
  • 1 langlaufgebied (La Rabassa met 17km loipes)
  • 281 km pistes (28 groen, 53 blauw, 61 rood, 29 zwart)
  • 104 liften (w.o, kabelbaan, gondels, stoeltjes- en sleepliften)

De bekendste skigebieden in Andorra zijn:

Ordino-Arcalis en Pal-Arinsal behoren nu tot het grotere skigebied Vallnord terwijl Pas de la Casa / Grau - Roig en Soldeu / El Tarter in 2003/2004 zijn samengegaan in het skigebied Granvalira.

Skipistes in Andorra

Ordino-Arcalis (Vallnord)

In een spectaculaire omgeving kan geskied worden in een gebied dat nu ook bekend staat als het Vallnord skigebied in Andorra. Vallnord is één van de belangrijkste ski-regio's van deze kleine bergstaat en omvat Ordino, Arcalis, Arinsal en Pal.

In het seizoen 2007/2008 zijn er een tal nieuwe ontwikkelingen die het skigebied nog aantrekkelijker maken. Er zijn een nieuwe restaurants geopend en voor de kleine skikids is er het nieuwe themagebied Arcalis Childrens Snow Park waar de kleintjes spelenderwijs leren skiën.Voor kinderen tot 4 jaar is er de Arcalus Baby Club. Hier tref je ook een Snow Park aan met maar liefst 15000m2 voor "sliding & jumping".

Er wordt ook een nieuwe piste geopend van de Ordino Arcalis Ski Club en verder zijn er diverse verbeteringen aangebracht aan bestaande pistes. Het aantal sneeuwkannonnen is uitgebreid waarmee ca 50% van de pistes kan worden bestreken.

Meer info : www.vallnord.com

Pal-Arinsal (Vallnord)

Het skigebied Pal-Arinsal (Vallnord) omvat de pistes van

  • Arcalis,
  • Arinsal
  • Pal

Pal-Arinsal (Vallnord) is een van de belangrijkste skigebieden waar je prima uit de voeten kunt met skiën, snowboarden, freeride, en freestyle. Het is een veelzijdig gebied maar toch gemoedelijk. Er zijn goede pistes maar je kunt er ook wandelen, mits er niet te veel sneeuw ligt.

Bij Pal kun je lekker door het bos skiën. Ook dit skigebied maakt deel uit van het Vallnord skigebied en er zijn met ingang van het seizoen 2007/2008 diverse vernieuwingen.

Er is een nieuwe 6 persoons ontkoppelbare lift die de skiërs in 5 minuten van 1850 naar 2350 meter brengt en een capaciteit heeft van 3000 personen per uur. Verder is er een kunstmeer aangelegd met een capaciteit van 80000 kubieke meter water dat garant moet staan voor perfecte kunstsneeuw in het gebied waarmee de sneeuwzekerheid nog verder wordt verhoogd.

Bij Arinsal vind je maar liefst 40000 vierkante meter sneeuwfun voor freestyle en snowboard met een halfpipe, jump & rails, Junior Rails Zone en Boarder & Ski circuit.

Bij Pal zullen vooral ski-families zich kunnen vermaken in. Hier tref je een combinatie aan van de beste installaties die afgestemd zijn op kinderen en attractive mogelijkheden voor beginners, gevorden maar ook voor ski-profi's. Er zijn baby-clubs, "sneeuwtuinen", speelplaatsen en restaurants waar ook de kleintjes welkom zijn.

Meer info: www.vallnord.com

Grandvalira (Pas de la Casa / Grau Roig & Soldeu-el Tarter)

Wintersport Andorra

Dit skigebied omvat 193 km pistes verdeelt over 110 afdalingen en is daarmee het grootste skigebied van de Pyreneeën en behoort inmiddels tot één van de belangrijkste wintersportgebieden van Europa.

Het gebied ligt op een hoogte van 1710-2640 meter en omvat 18 groene, 38 blauwe, 32 rode en 22 zwarte pistes. De liftcapaciteit is groot en daarmee zijn wachttijden nihil of beperkt. 78 kilometer piste kan van kunstsneeuw worden voorzien met meer dan 1000! sneeuwkanonnen. In El Tarter en Pas de la Casa zijn Snowparks en in Soldeu en Pas de la Casa vind je een boardercross.

Het is een internationaal georiënteerd skigebied en veelzijdig. Het dorpje Pas de la Casa is het hoogstgelegen dorp van Andorra en sinds 1956 de allereerste wintersportplaats van dit kleine wintersportland. Het is er gezellig en er is veel vertier in de vorm van bars en discotheken.

Leuke winkels en een sportcomplex met o.a 2 zwembaden zorgen voor een afwisselende skivakantie. Dit is één van de mooiste skigebieden van de Pyreneeën.

Naast skiën zijn er facilteiten voor helicoptervluchten, paragliding, sneeuwschoenwandelingen, langlaufen en er zijn sneeuwscooter circuits. Ook voor de kinderen is er voldoende te beleven met o.a. 2 Mickey SnowClub circuits. Voor de beginners staan er ruim 450 gediplomeerde skiinstructeurs klaar.

Bekende skigebieden in Grandvalira zijn Pas de la Casa, Encamp, Soldeu, El Tarter, Grau Roig, Canillo en Portes des Neige. Het laatste is een nieuwe sector waar het mogelijk is om aan te sluiten op de Franse skigebieden in de Pyreneeën. De komende jaren zal dit nieuwe skigebied verder worden uitgebreid. Vooral voor beginnende skiërs en snowboarders wordt Porte des Neiges verder ontwikkeld. Een plek om in de gaten te houden!

Meer info: op de site van Grandvalira