Wintersport in de Eifel

Wintersport in de Eifel met TUI

Van TUI kregen wij een leuke tip over wintersport in de Duitse Eifel.

De Eifel ligt maar op ongeveer 3 uur rijden van Utrecht en is daarom ideaal voor een korte wintersportbreak. In de Duitse Eifel liggen diverse kleine skigebieden waar je in de wintermaanden van eind december tot eind maart sneeuw kunt verwachten.

Het middelgebergte in de Eifel gaat tot een hoogte van circa 750 meter. De skigebieden in de Eifel bieden tal van mogelijkheden en je kunt er skiën, snowboarden, langlaufen, winterwandelen en rodelen.

Volgens de specialisten van TUI zijn dit de sterke punten voor wintersport in de Duitse Eifel:

 • Sprookjesachtig winter wonderland
 • Korte afstand Nederland, ideaal winters uitje
 • Familiaire sfeer in een betoverd landschap
 • Grote keus uit vakantieparken
 • Wandelen door de besneeuwde bossen
 • Geschikt voor families èn koppels
 • Goede prijzen en hoge kwaliteit
AANBIEDINGEN TUI IN DE EIFEL

Wat kun je verwachten van Wintersport in de Eifel?

Een wintersportvakantie in de Eifel is natuurlijk niet vergelijkbaar met een skivakantie in Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Zwitserland. Maar als de sneeuw in de Eifel is gevallen verandert het in een prachtige winterse sfeer waar vooral langlaufers en winterwandelaars aan hun trekken zullen komen.

De bekendste wintersportgebieden in de Eifel vind je onder meer bij Adenau, Daun, Hellenthal, Mayen, Monschau en Prüm:

 • Wintersportgebied Hohe Acht, Adenau, het hoogste skigebied van de Eifel met een paar pistes en goede mogelijkheden om te langlaufen
 • Wintersport Anlage Arft bij Mayen heeft diverse mogelijkheden en het eerste ski-en snowboard Funpark in de Eifel.
 • Skigebied Mauseberg bij Daun heeft een paar pistes van maximaal 1 km en mooie mogelijkheden om te langlaufen en voor winterwandelen
 • Schwarzer Mann/ Wolfsschlucht ligt bij Prüm en heeft mogelijkheden om te langlaufen en de langste ski-afdaling is er 800 meter
 • Skigebied Hollerath/Udenbreth bij Hellenthal en Hollerath heeft veel mogelijkheden om te langlaufen en wat pistes om te skiën.


De Eifel is een topbestemming voor een leuke wintersportvakantie met kinderen die nog skien moeten leren.

Lekker met een slee de berg af, wandelingen in de sneeuw en genieten van winterse omstandigheden op een paar uur van de Nederlandse grens is in de wintermaanden in de Eifel een heerlijk alternatief om er eens tussenuit te gaan.

Wat biedt TUI voor de wintersport in de Eifel?

Wil je een paar dagen of langer naar de Eifel dan kun je bij TUI kiezen uit verschillende mogelijkheden.

Je kunt kiezen uit verschillende kindvriendelijke vakantieparken met veel luxe en comfort of een paar aantrekkelijke hotels en appartementen met 3 of 4 sterren inclusief wellness-faciliteiten.

Wij kwamen zelfs een hotel tegen waar kinderen tot 12 jaar gratis mee kunnen, mits uiteraard op de kamer.

TUI WINTERSPORT EIFEL

Voordelige wintersport in de Eifel

TUI is lid van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds Reizen. Boekingen en (aan)betalingen zijn dus veilig. TUI is door consumenten èn de reisbranche al meerdere keren uitgeroepen tot de beste aanbieder wintersport èn de beste website.