Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »

Wintersport in het Bregenzerwald

Gevarieerde sneeuwsport voor familie tot crack

wintersport familie

Het sneeuwzekere skigebied van Warth & Schröcken in het Bregenzerwald (Vorarlberg) ligt op een hoogte tussen 1500 en 2050 m. Het is vanuit Warth direct toegankelijk met der Saloberkopfbahn op de Hochtannbergpass, met de Jägeralpbahn in Hochkrumbach en met de Steffisalpbahn. Wachttijden zijn er nauwelijks.

De 56 km pisten bieden makkelijke tot moeilijke afdalingen, uitdagende buckelpisten en ongeprepareerde skiroutes. 15 Moderne bergbanen en skiliften zorgen voor het transport van de skiërs en boarders.

Zowel beginners als cracks, carvers en snowboarders vinden wat ze zoeken, maar het is door de grote verscheidenheid aan afdalingsmogelijkheden en de overzichtelijkheid vooral bijzonder geschikt voor families.

Voor snowboardfans zijn er op de Salober en op de Steffisalpe 2 Funparks met 12 obstakels. De goede skiërs en boarders kunnen hun op een speciale piste hun snelheid laten meten en er is ook een speciale carving-wedstrijdpiste.

Pistenliefhebbers kunnen uitstekend uit de voeten op de goed geprepareerde afdalingen, maar variantskiërs en Freeriders onder de snowboarders vinden vele mogelijkheden in maagdelijke sneeuw buiten de pisten.

Ook zijn er zijn mooie skitochten te maken. De gidsen, van de skischolen van Warth en Schröcken, voeren de betere skiër graag over een prachtige skiroute naar Lech en Zürs. Voor beginners zijn er makkelijke oefenhellingen om het allemaal onder de knie te krijgen.

Na een sportieve dag treffen skiërs en boarders elkaar bij de après-ski in de diverse bars en skiparty's met live music. Vaak gaat het feestgedruis tot in de late uurtjes door!

Chalets en appartementen in Warth - Schröcken

Je kunt met onze zoekmodule heel snel appartementen en chalets zoeken voor de wintersport in Warth - Schröcken Je kunt ook zelf een plaats intikken. Bij de zoekresultaten kun je daarna meer voorkeuren aangeven.

De dorpen

wintersport Warth - Schröcken

Warth (1494 m)

Ligt direct in het skigebied. Het kleine, slechts 210 inwoners tellende dorp ligt op 1500 m en is één der meest sneeuwzekere dorpen in de regio.

Warth ligt fraai ingebed tussen de "huisbergen" Wartherhorn, Biberkopf en Widderstein. In de winter ligt het prachtige bergpanorama onder een dik sneeuwtapijt.

De meeste onderkomens liggen in de onmiddellijke omgeving van de liften. Skiën of boarden tot bijna voor de huisdeur is mogelijk! De verblijfsmogelijkheden gaan van een eersteklas hotel tot gemoedelijke familiepensions.

Voor het lichamelijke welzijn zorgen talrijke restaurants, pubs en gezellige café's. In diverse bars gaat het nachtleven tot in de kleine uurtjes door.

skiën Warth - Schröcken

Schröcken (1264 m)

Dit kleine Walserdorp ligt aan het eind van het Bregenzerwald aan de voet van de Hochtannberg. Het uitstekende wintersportaanbod in combinatie met traditionele gastvrijheid geven het dorp zijn bijzondere bekoring.

Daarmee is Schröcken een echt alternatief voor de mondaine plaatsen in het Arlberggebied. Een "hit" is de 5 km lange dalafdaling langs het fraai gelegen bergmeer Körbersee tot in het dorpscentrum.

In de goede hotels, pensions en appartementen komt een wintersportvakantie in dorpse sfeer goed tot zijn recht. De gastheren en -vrouwen doen hun uiterste best hun kleine en grote gasten het gevoel te geven thuis te zijn. Het culinaire aanbod gaat van eeuwenoude traditionele lokale gerechten tot internatonale keuken.

Veel stoeltjesliften

Er is de laatste jaren flink geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering van het skigebied. Zo werd er een koppelbare stoeltjeslift voor zes personen gebouwd bij de Jägeralmbahn en is ook hier de besneeuwingsinstallatie uitgebreid.

Op de Hochalp is de sleeplift vervangen door een 4-persoonsstoeltjeslift en is de 4 persoons Saloberjet omgebouwd tot een stoeltjeslift voor zes personen. De stoeltjes van deze lift kunnen nu bovendien met een transparante kunststof "bubbel" afgesloten worden om weer en wind buiten te houden. Ook nieuw is de Sonnenjet Auenfeld eveneens een stoeltjeslift voor zes personen.

De uitbreidingen en verbeteringen worden bijna jaarlijks uitgevoerd waardoor je verzekerd bent van moderne installaties.

Kindersprookjesland

kindvriendelijk Warth - Schröcken

Voor gezinnen met kinderen hebben Warth en Schröcken veel te bieden. Niet alleen is het skigebied bijzonder familievriendelijk en geschikt voor kinderen, maar ook is er een aparte skischool voor de peuters Ze worden opgevangen in het Kindersprookjesland.

Dit is afgezonderd van het skigebied en heeft eigen liften, glijbanen, schommels, een "tovertapijt" dat de kleintjes ontspannen weer bergopwaarts brengt, iglo enz.

Onder leiding van ervaren ski-juffen van de skischolen van Warth en Schröcken leren de kleintjes op spelenderwijze skiën.

De tieners kunnen zich uitleven op de pistes of hun technieken verbeteren onder de deskundige leiding van de beste skileraren.


Alternatief voor skiën en boarden

Langlaufen

Op de Hochtannbergpass ligt 18 km loipen, waarvan 8 km moeilijk, 4 km middelzwaar en 6 km makkelijk. De gasten van Warth en Schröcken kunnen gratis gebruik van de loipen maken. Het hotel aan de Körbersee is middelpunt voor uitrustende langlaufers!

Winter- en sneeuwschoenwandelen

De regio telt 20 km winterwandelwegen. Daaronder de routes op de Hochtannberg en van de Körbersee tot Jägeralpe. Rond Warth en Schröcken liggen diverse gemarkeerde trails voor liefhebbers van sneeuwschoenwandelingen. Men kan er individueel op uit trekken maar ook met een plaatselijk goed bekende gids! De tochten gaan dwars door het diep ondergesneeuwde landschap zonder gebruik van liften of loipen. Stokken en sneeuwschoenen zijn in beide dorpen te huur, zelf hoeft men alleen voor goede schoenen te zorgen.

Rodelbaan

Een attractie is iedere dinsdag en donderdag wekelijkse rodelparty. De sleetjes en hun berijders worden door een tractor 700 m bergopwaarts gesleept. Alleen deze tocht met 20 sleetjes achter elkaar is al een hele belevenis. Na een glas Glühwein gaat het dan dalwaarts. De rodelbaan is tot 10 uur 's avonds verlicht.