Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »

Arlbergskigebied in Tirol (1300-2800 m)

Sneeuwzekere winter in St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg is ondanks zijn internationale faam een karakteristieke bergdorp in het Oostenrijkse Tirol gebleven. Het behoort tot de toppers van de internationale wintersportwereld.Hier werden al de Wereldkampioenschappen Alpineskiën gehouden.

wintersport st anton am arlbergHet uitgestrekte skigebied telt 260 kilometer geprepareerde pisten, 180 kilometer Tiefschneeafdalingen, 83 bergbanen en skiliften. ca 30% van de pistes is makkelijk en ca 40% halfzwaar.

Het is onderdeel van het wereldberoemde Arlbergskigebied en heeft één skipas die ook geldig is op de pisten van St. Christoph am Arlberg, Stuben, Zürs en Lech. Naar beide eerste plaatsen is een directe liften- en pisteverbinding. De pisten zijn vanaf de rand van het dorp tussen ca. 1300 en ruim 2800 m ontsloten en voldoen aan de wensen van zelfs de meest veeleisende skiër en snowboarder.

Niet alleen de steile helling in de Schindlerkar, maar ook de afdalingen van de ruim 2800 m hoge huisberg Valluga of de pisten op Kapall, Gampen en Rendl (met prachtige snowboardgebied) bieden uitdagende mogelijkheden. Maar ook de (nog) minder getalenteerde pistenliefhebber komt volop aan zijn trekken, evenals de kleinste gasten. Freeriders komen volop aan hun trekken bij de Albona.

Onbegrensd skiën bij Arlberg

De liefhebber van tochten kan van de vroege morgen tot 's-avonds door het Arlberg gebied zwerven, zonder ook maar één keer over dezelfde piste af te dalen. Voor de skiërs en snowboarders staan in het uitgestrekte skigebied op verschillende plaatsen deskundige en meertalige leden van het speciale Infoteam met raad en daad klaar met inlichtingen en tips voor nog een mooie afdaling.

Tot de service behoren ook o.a. gratis papieren zakdoekjes die grijpklaar liggen bij de liften. De eigen zakdoek kan in de zak blijven. Evenals de skipas overigens, want die wordt bij de liften onzichtbaar elektronisch door anorak of overall gelezen. skiën met internationale allure

Aan de rand van het dorp en richting St. Christoph am Arlberg bevinden zich de makkelijkere afdalingen en de speciale kinderpisten. Er is speciale kinderopvang en de skischolen hebben kinderskipisten waarop de kleintjes onder bekwame leiding aan de rand van het dorp ongestoord de eerste glijpartijen onder de knie kunnen krijgen.

Wandelaars en langlaufers vinden diverse mogelijkheden in verstilde winterse bossen in de omgeving van het dorp. St. Anton am Arlberg biedt zijn gasten nog meer service. Door de wereldkampioenschappen alpineskiën zijn er veel renovaties en verbeteringen doorgevoerd in hotellerie en gastronomie.

Op de plaats van het voormalige station in het dorpscentrum kwam een prachtig multifunctioneel congres- en recreatiecentrum, met o.a. muziekhal, binnen- en buitenzwembad, een saunacentrum en ijsbaan. Alles goed voor de coolingdown na een sportieve dag op de pisten en in de loipen zodat opgefrist aan de après-ski kan worden begonnen.

St. Anton am Arlberg biedt internationaal getint après-skiplezier met veel levende muziek, dat tot in de kleine uurtjes door gaat.

Chalets en appartementen in St. Anton am Arlberg:

Je kunt met onze zoekmodule heel snel appartementen en chalets zoeken voor de wintersport in St. Anton am Arlberg: Je kunt ook zelf een plaats intikken. Bij de zoekresultaten kun je daarna meer voorkeuren aangeven.


Skikids in Arlberg

Skikids in Arlberg

Voor een wintersportvakantie met de kinderen is St Anton am Arlberg een prima bestemming. De skischolen zijn vanaf 09:00 uur geopend tot het eind van de middag (16:30u). De allerkleinsten onder de wintersporters worden met spellen vertrouwd gemaakt met de sneeuw en de lange latten.

Skikids in de leeftijd van 3 tot 5 jaar kunnen de eerste beginselen oefenen in de de Mini-Spezial-lessen. Voor de kinderen zijn er vier oefengebieden die u vindt in St. Anton, St Christoph, Nasserein en oop de Gampen.

In de skischool van Arlberg zal Hase Hoppl voor extra vertier met de kinderen zorgen en bij de Kikiclub in St Anton zitten de kinderen in hun eigen witte winterwereld. Bij de skischolen is de mogelijkheid aanwezig om de kinderen mee te laten doen aan de speciale kinderprogramma's en hen tussen de middag gezamenlijk de lunch te laten gebruiken.

De ouders kunnen dan met een gerust hard een mooie lange tocht door de sneeuw gaan maken terwijl de kids nieuwe vriendjes en vriendinnentjes maken.


St.Christoph am Arlberg, klein maar fijn

Klein maar fijn. Zo kan met recht St. Christoph am Arlberg (Tirol, Oostenrijk) genoemd worden. De op 1800 m hoogte op de Arlbergpas gelegen hotelnederzetting is één der hoogste skiplaatsen in Oostenrijk.

St. Christoph is beroemd geworden door de Hospitz, die in de 14e eeuw door de herder Heinrich Findelkind von Kempten gebouwd werd om aan reizigers die de pas tussen Tirol en Vorarlberg in de winter trotseerden een goed heenkomen te bieden voor de grillen van de natuur.

De Hospitz is inmiddels een wereldberoemd hotel, waar de grote der aarden graag vertoeven. St. Christoph heeft een directe skiverbinding met St. Anton am Arlberg en is uitgangspunt voor vele mooie skitochten in het grote Arlbergskigebied.


Skiën in de voorjaarszon

Skiën in de voorjaarszon

Het Tiroler St. Anton am Arlberg (Oostenrijk) sluit traditioneel het wintersportseizoen af met een aantal activiteiten, waaronder de spectaculaire sneeuwrace “Weisse Rausch en de Arlberg Ski & Golf Challenge.

Iets speciaals is skiën in de voorjaarssneeuw. Dit plezier is vanaf maart te beleven in het uitgestrekte Arlbergskigebied. Veel skiërs kijken jaarlijks weer uit naar het bijna gewichtloos over de fijne laag firnsneeuw te glijden. Met een skigids is het helemaal genieten, want hij weet welke hellingen optimale omstandigheden bieden voor dit voorjaarsskiën.

Op de hellingen hoog boven St. Anton am Arlberg ligt tot ver in april nog genoeg sneeuw om te genieten van het voorjaarsskiën onder een al heerlijk warm wordende zon.

Vooral de ontspannen wijze waarop dat gebeurt is voor velen een genoegen. In de nacht dalen de temperaturen nog regelmatig tot onder het nulpunt, de volgende morgen dooit de krachtige voorjaarszon de verijsde bovenlaag van de sneeuw op en ontstaat de boterzachte firnsneeuw.

`s Morgens de piste op en na de middag de ligstoel in. Aan het eind van de dag shoppen in het autovrije centrum van het dorp met zijn grote variatie winkels en boetieks. Of weldadig ontspannen in het nieuwe sport- en culturele centrum ARLBERG-well.com met zwembad, sauna, solarium en fitnessruimtes of in het hotel. Tussen medio maart en half april biedt St. Anton am Arlberg de „Firnwochen“ met speciale weekarrangementen. Er zijn aantrekkelijk geprijs zevendaagse arrangementen.

Weisse Rausch

Tijdens deze „Firnwochen“ vindt op in april de spectaculaire „Weisse Rausch“ plaats. De start van het bijna 7 km lange traject naar St. Anton am Arlberg ligt op de 2630 meter hoge Vallugagrat. De massastart is uiterst spectaculair. Alle skiërs, snowboarders, Big-Feeters en Telemarkers gaan tegelijk van start. De deelnemers suizen over makkelijke, middelzware en moeilijke pisten dalwaarts. Vlak voor de finish staat hen nog een aantal hindernissen te wachten.

Wie iedereen achter zich laat is niet alleen de trotse winnaar van deze sneeuwrace, maar maakt ook goede kans op de "Arlberg Adler". Deze begeerde trofee is de beloning voor de beste combinatiesporter, die zich behalve bij de "Weißen Rausch" ook bij de halve marathon en de Arlberger Bikemarathon komende zomer bij de eersten weet te plaatsen.

Schneekristallwoche“

Het seizoen wordt in St. Anton am Arlberg eind april uitgeluid met de “Schneekristallwoche“. De skipas is dan nog eens de helft goedkoper dan de laagseizoenprijs. Bovendien bieden talrijke hotels en pensions een verblijf tegen sterk gereduceerde prijzen.