Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »

Wintersport op hoog niveau in Sölden (1350-3340 m)

Ski- en snowboard plezier in Sölden

Sölden wintersport

Met een gletsjerwereld tot ver boven de 3000 m, 147 km pisten en 34 bergbanen en skiliften behoort Sölden in het Oostenrijkse Ötztal (Tirol) tot de topski- en snowboardcentra van Oostenrijk. Dankzij de gletsjers kan Sölden sneeuwgarantie gegeven en kan er in principe 365 dagen van het jaar worden geskied.

73 km van het pistentotaal is rood, (middelzwaar), 45 km blauw (makkelijk), 23 zwart (moelijk) en er zijn enkele skiroutes buiten de geprepareerde pusten met een lengte van 6 km. Het skigebied is direct vanuit het dorp bereikbaar en via het op 2090 m hoogte gelegen Hochsölden is er een directe verbinding naar de gletsjers.

De pisten liggen op de Gaislachkogel en het Giggijoch. Hier vandaan zijn met de snelle gletsjerbaan „The Golden Gate to the Gletscher“ de pisten op de Rettenbachferner en Tiefenbachferner bereikbaar. In het boven de 3000 m gelegen gletsjergebied gaat het skibedrijf het hele jaar door.

Hochsölden is een verzameling van eerste klas hotels, die op een sneeuwzeker hoogplateau op een hoogte van 2090 m liggen. De pisten en liften liggen hier letterlijk voor de deur. De nederzetting is direct met liften en pisten én een goede sneeuwvrije weg met Sölden verbonden.

De wintersporters komen echter niet alleen voor het skigebied naar Sölden, maar zeker ook voor het après-skileven. Bars en disco’s als Almrausch, Hinterher en Ötzi-Alm genieten fikse bekendheid. Wie zich overigens na een dagje skiën niet meteen in het „nachtleven“ wil storten, kan nog een paar sportieve uurtjes doorbrengen in de „Waterworld Freizeit Arena“. Hier zijn alle mogelijke vormen van waterplezier te beleven en een potje tennis gespeeld worden. Zelfs een kinderbioscoop ontbreekt niet.

Sölden is een bij veel Nederlanders en Belgen bekende wintersportplaats waar het uitstekend skiën en snowboarden is. Ca. 13 procent van alle wintergasten van Sölden komt uit Nederland, iets minder uit België.

Overigens is het Ötztal ook bekend van een bijzondere vondst. Aan het eind van het dal, richting de Italiaanse grens, werd Ötzi gevonden, de ijstijdmens.

Chalets en appartementen in Sölden

Je kunt met onze zoekmodule heel snel appartementen en chalets zoeken voor de wintersport in Sölden Je kunt ook zelf een plaats intikken. Bij de zoekresultaten kun je daarna meer voorkeuren aangeven.

Afwisselende sneeuw- en andere pret

snowboarders

Sölden heeft voor de veeleisende wintersporter veel te bieden. De ontsluiting van de gletsjers heeft er voor gezorgd dat er 100% sneeuwgarantie is en er het hele jaar door geskied kan worden. Maar ook voor de snowboarders is er genoeg te beleven. Er is een 70 meter lange pipe en het boarderspark op Giggijoch is een waar luilekkerland voor de veeleisende snowboarder.

skivakantie Sölden

Langlaufen

De 16 km langlaufloipes geven al aan dat het wintersportgebied bij Sölden meer voor de skiërs en snowboarders is dan voor de langlaufers en wandelaars.

Natuurlijk zijn er mooie tochten te maken, ook te voet en op sneeuwschoenen, maar voor een uitgebreide wintersportervaring kunt u beter een andere streek opzoeken voor deze onderdelen van de wintersport.

Skikids

Als de skikids onder een goede hoede zijn hebben de ouders ook een machtige vakantie. Wat voor de kleintjes in de zomer water en zand is, is het in de winter sneeuw en pret. Anton in Tirol zal in Sölden goed voor de kleintjes zorgen. Er is een kleuterschool en een babysitservice.

Maar niet alleen de kleintjes zijn goed verzorgd in Sölden. Ook voor de jeugd tot 19 jaar geldt het jeugdtarief en is er genoeg te beleven op het grote terrein van de skischool op Giggijoch.

Wellness

Na een inspannende dag op de ski's of het snowboard is het heerlijk om tot totale ontspanning te komen. Dan is het uitgebreide kuur- en badcomplex Aqua Dome Längenfeld een genot om van een totale wellness te genieten. Het ligt tussen Sölden en Oetz en de ligging is fantastisch. Er is zelfs een een glijbaan van 90 meter

Après Ski

Het vertier na inspanning en ontspanning is ook goed geregeld in Sölden. Er zijn tientallen gezellige pubs, café's waar je een beste pint kunt pakken. Voor de liefhebbers van de Tiroolse keuken is er ook genoeg keus maar. In Oetz bij Sölden kun je in de Alpenrose van een voortreffelijke keuken genieten.

Informatie lokaal

Alpineskiën : 146 km pisten (51 km blauw, 62 km rood, 27 km zwart, 6km skiroute)
Liften: 34 moderne liftinstallaties met een capaciteit van 60.000 personen per uur
Zomerskiën op Rettenbachferner en Tiefenbachferner
Snowboarden :Funpark, Snowboardpisten
Langlaufen : 16 km Loipen in Sölden (1377 mm) en Hochsölden (2090 m)

Inlichtingen: Tourismusverband Sölden, A-6450 Sölden
Telefoon : 0043-5254-510 216
Sneeuwtelefoon: 0043-5254-508
e-mail: info@soelden.com
internet : www.soelden.com

Korting Skihuur via ons tot 65% Boek nu! *)

Meer weten? Lees dit artikel over de voordelen van online skihuur en onze exclusieve aanbieding