Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »

Skigebied Pitztal (1100 tot 3440 m)

Ongedwongen sneeuwvakantie voor de hele familie in Tiroler Pitztal

Pitztal

Het Pitztal is het zuidelijkste zijdal van het Tiroler Inntal en sllingert zich 40 km diep de Ötztaler Alpen in om aan de voet van de Wildspitze (37704 m) te eindigen.

Het landschap verandert langzaam van de zacht glooiende hellingen aan het begin van het dal tot een imposantie hoogalpinewereld met machtige gletsjes en toppen boven de 300 m. De vier aantrekkelijke, kleine bergdorpen Arzl, Wenns, Jerzens en St. Leonard liggen in het Innerpitzal.

De drie sneeuwzekere skigebieden in het Pitztal - Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletscher op een hoogte van 3.440 m - vormen een aangename omgeving voor een afwisselende,
overzichtelijke sneeuwvakantie voor de hele familie. Op de eeuwige sneeuw van de gletsjer begint het skibedrijf al vroeg in het najaar en gaat tot veer in het voorjaar door.

Er wordt vooral grote aandacht besteed aan gezinnen met kinderen. De beide Pitztaler skischolen bieden professionele opvang en begeleiding en een omvangrijk aanbod met fantasierijke ideeën. Nieuw is o.a. het Kinder Snowboard Funpark in Mandarfen aan het daleinde.

Het Hochzeigerskigebied is een uitstekend geschikt voor de hele familie. Op een hoogte tussen 1450 en 2450 m ligt 40 km pisten. Het skigebied werd vorig jaar uitgebreid met een nieuwe stoeltjeslift, de zespersoons Panoramabahn, die de skiërs en snowboarders van 1802 m naar 2370 m hoogte tilt. Ook werd de 4 km lange Panoramapiste aan het skigebied toegevoegd.

In het dal verrees een nieuwe oefensleeplift voor beginners. Het skigebied is vanuit het dal bereikbaar met een gondelbaan en telt nu 3 stoeltjes- en 5 sleepliften.

De Pitztaler Gletscher is het hooggelegen gletsjerskigebied van Tirol en ligt tussen 2860 en 3440 m. Dit bergstation is zelfs het hoogste van Oostenrijk. De gletsjer is vanuit het dal bereikbaar met de moderne kabeltrein Pitzexpress, waar aansluitend de gondelbaan Pitz Panoramabahn, een stoeltjeslift en 4 sleepliften voor het transport op de 29 km pisten zorgen.

Langlaufers kunnen terecht op de op 2800 m hoogte liggende loipe. Er bestaan plannen om binnen afzienbare tijd een nieuwe gondelbaan vanuit het dal (1740 m) naar 3278 m hoogte te bouwen. Daarmee wordt een piste ontsloten die het mogelijk maakt skiënd naar het dal af te dalen.

Nabij het dalstation van de Pitzexpress gaat de gondelbaan naar het hooggelegen Rifflsee-skigebied (1640-2880 m). Hier vinden skiërs en boarders 15 km pisten met een stoeltjeslift en 3 sleepliften. Interessant voor langlaufers is de 8 km lange sneeuwzekere Höhenloipe op 2200 m rond de Rifflsee.

Snowboarders vinden in het Pitztal een Funpark met o.a. Halfpipe. En voor wie het aan kan biedt het Pitztal talloze skiroutes om prachtige toeren buiten de pisten te maken. Daaronder de lange afdaling vanaf de gletsjer naar het Rifflseeskigebied.

Gratis skipas voor kinderen onder tien jaar

In het Pitztal krijgen kinderen speciale aandacht. Er zijn voor komende winter diverse nieuwe activiteiten. Ook is er een Kinder Snowboard Funpark.

Kinderen tot 10 jaar krijgen, indien één van beide ouders of begeleiders een skipas koopt voor alle drie de skigebieden in het dal (Pitztaler Gletscher, Rifflseeskigebied en Hochzeigerskigebied) voor dezelfde periode een gratis skipas, de ”Bambini Freipass”!

Goed geoutilleerde wintercamping

wintercamping

Het Tiroler Pitztal (1100 3440 m) is sinds vorige winter een wintercamping. De camping "Mountain Camp Pitztal" in Jerzens heeft 40 standplaatsen, die alle voorzien zijn van stroom-, water-, gas- en rioolaansluiting.

Ook het moderne, nieuwe sanitair, het restaurant (bekend om z'n visspecialiteiten) en de ijsbaan maken de camping bijzonder geschikt voor kampeerders die ook in de wintermaanden hun vier mobiele wanden niet missen kunnen.

Vanaf de camping zijn de 70 km langlaufloipen in het Pitztal snel bereikt evenals de gondelbaan naar het Hochzeigerskigebied. De gratis skibus doet nu ook de camping aan, zodat het vervoer naar en van de pisten makkelijk is.

Langlaufen, wandelen en meer

Ook buiten de pisten valt er het nodige te beleven in het Pitztal. Voor langlaufers worden acht loipen, waaronder twee "Höhenloipe" - aangelegd en dagelijks onderhouden. Ze hebben een totale lengte van 65 km

Voor winterwandelaars ligt er meer dan 70 km geruimde wandelroutes. Ook kunnen verborgen plekjes in het dal op sneeuwschoenen ontdekt worden. De skischolen bieden tochten met een gids aan om deze te vinden.

Wie een snelle afdaling op een slee wil maken kan terecht op één der rodelbanen, die in de avonduren verlicht zijn. Geschaatst kan er worden op twee ijsbanen en een tocht in de arrenslede behoort tot romantisch hoogtepunt in de Pitztaler winter.

Ook in de avonduren behoeft niemand zich te vervelen. Zwembad en sauna bieden de spieren na een gezonde dag in de sneeuw nodige ontspanning, zodat in de bars en disco’s weer de nodige inspanning geleverd kan worden. Want aan après-skibars en gezellige kroegen is geen gebrek in het Pitztal.

Kinderen komen niets te kort

Pitzis Bambini Park"

In het skigebied Hochzeiger is "Pitzis Bambini Park" van de hier actieve skischool uitgebreid. Vanaf twee jaar kunnen de kleintjes er al terecht in de crèche. Skidwergen van drie en vier jaar leren op de "Bambini"cursussen zich spelenderwijze op ski's in de sneeuw bewegen.

De kinderen hoeven na een afdaling niet moeizaam bergopwaarts klauteren, op één van de drie transportbanden gaat dat moeiteloos. Pa en ma kunnen vanaf het terras op het dak van de kinderskischool toekijken.

Het Kinderland van de skischool "Club alpin Pitztal" voert de jongens en meisjes deze winter naar het nieuwe Sprookjesbos, dat ontstaan is op het grote terrein in Mandarfen aan het eind van het dal. Hier is ook een nieuw Kinder Snowboard Funpark aangelegd waar de eerste sprongen op het snowboard geleerd worden.

Ook aan de portemonnee van de gasten is gedacht in het Pitztal. Een gezin met twee kinderen kan al vanaf € 599 een weekje op sneeuwvakantie in het Pitztal. De prijs is inclusief zeven overnachtingen en een zesdaagse skipas voor alle gezinsleden. Kinderen tot 10 jaar in begeleiding van één der ouders krijgen de Bambini-Freipass geheel gratis en skiën dus voor niets!

Voordelig wintersporten

Wintersport is in het Pitztal nog betaalbaar. Voor iedere gast is er het juiste aanbod. De hele winter zijn er speciale (week)arrangementen, die „veel sneeuw voor weinig flappen’ beloven.

De winter is altijd nabij in het Pitztal. Voor sneeuwzekerheid biedt de wintersportarena op de gletsjer aan het einde van het dal. Maar ook het skigebied Hochzeiger zorgt tussen 1450 en 2450 meter voor het nodige ski- en snowboardplezier .

Dat sneeuwpret ook voordelig kan zijn, toont de Bambinivrijkaart. Kinderen onder tien jaar hebben gratis toegang tot alle liften en bergbanen in de drie skigebieden van het Pitztal indien ze begeleid worden door één van de ouders. De speciale wintersportarrangementen omvatten steeds zeven dagen verblijf en een zesdaagse skipas. Er kan gekozen worden uit alle categorieën, van gezellig pension tot luxe viersterrenhotel.

Veelzijdige winterse ontspanning

gletsjer skigebied

Met een gletsjerskigebied in de nabijheid zijn alpineskiën en snowboarden belangrijke sneeuwsporten in het Oostenrijkse Pitztal (1100-3440 m,Tirol). Maar het dal heeft zich de laatste jaren ook een naam verworven door een veelzijdigheid aan sportieve ontspanning.

Het bonte pallet reikt van bungeespringen tot winterwandeling, van skitoer tot langlauftocht en van paragliding tot ijsklimmen. In deze laatste sport is het Pitztal bij Imst een wereldtopper.

Jaarlijks komen de beste ijsklimmers ter wereld naar het dal. Plaats van handeling is de Big Ben, een enorme kunstmatige gemaakte muur, die overigens ook alle hobbyklimmers ter beschikking staat. Er zijn cursussen om beginners de juiste omgang met ijspikkel en klimijzers te leren.

Rustiger gaat het er aan toe tijdens een romantische rit in de arrenslede of een wandeltocht op sneeuwschoenen door het mooie winterse landschap van het dal ver weg van de dagelijkse rompslomp.

Het Pitztal biedt een grote verscheidenheid aan onderkomens voor een ontspannen wintersportvakantie. Van luxe verwen- en welzijnstempels tot gezellige boerderij en van appartement tot wintercamping. De camping is in de winter door de gratis skibus met het Hochzeiger skigebied verbonden.