Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »

Wintersport op de Mölltaler Gletscher

Mölltaler Gletscher - Avonturenwereld 3000

Mölltaler Gletscher

De reis naar de Mölltaler Gletscher in Oostenrijks zuidelijkste bondsland Karinthië begint met de langste onderaardse kabeltrein ter wereld. Na acht minuten, 4,7 kilometer en op 2200 m boven de zeespiegel staat de wintersporter een andere wereld te wachten.

Aan de andere kant van de boomgrens brengt de Eisseebahn (een gondelbaan met kabines voor 6 personen) al diegenen, die nog hoger op willen, boven de 2800 m en zet ze af in het enige gletsjerskigebied van Karinthië. De Mölltaler Gletscher biedt bijna 50 km pisten en heeft naast een 7 km lange FIS-wedstrijdpiste en een eigen carvingpiste ook een Funpark met Halfpipe en Boardercross-traject voor snowboarders.

Met moderne liften gaat naar 3122 meter - nieuw is de Gletscher Jet, een 6-persoonsstoeltjeslift met afsluitbare kunststof kap. Daarmee wordt niet alleen een lift van topkwaliteit geboden, maar het betekent ook een toename van de vervoerscapaciteit op de Mölltaler Gletscher met 3.000 personen per uur.

Het wintersportaanbod voor professionals en amateurs wordt afgerond met langlaufloipen op 2800 m hoogte. Daarmee worden perfecte sportfaciliteiten voor langlauf- en biatlontrainingskampen geschapen.

Het uitgebreide aanbod op de Mölltaler Gletscher is overigens nog groter geworden. Naast panoramarestaurant Eissee op 2800 m en de oude berghutten Weißseehaus en Duisburger Hütte is er nu ook de Europabar, een parasolbar van modern glas gecombineerd met hout.

Het is dé plek voor een pittige après-ski met moderne sound en koele drankjes voor het met de Gletscher Express dalwaarts gaat.

Adembenemend glaspaleis op de Mölltaler Gletscher

Hohe Tauern

Tijdens de bergtocht met de kabinebaan naar het op 2800 m gelegen bergstation trekt een gigantische glas- en staalconstructie de aandacht. Het restaurant, dat een investering van meer dan 5 miljoen Euro vergde staat majestueus aan de rand van de gletsjer.

In de glasfacade spiegelt zich de bergwereld van de Hohe Tauern van Schareck via de Sonnblick tot de Lienzer Dolomieten.

De capaciteit van het restaurant werd van 450 tot 1200 zitplaatsen uitgebreid en de zelfbedieningsafdeling voldoet aan de modernste stand der gastronomie.

Op een dubbel zo groot oppervlak als voorheen zijn eilanden ingericht voor de uitgave van de maaltijden. Ze maken een gebruikersvriendelijke en snelle bediening van de gasten mogelijk en bieden de bezoekers tegelijkertijd een goed overzicht van het totaal aanbod.  

Seizoenkaart Karinthië en Oostiroler skipas

Met de seizoenstart op de Mölltaler Gletscher is ook weer het winterseizoen begonnen voor Kärntner en Osttiroler Skipass. Deze skipassen zijn geldig in alle 28 skigebieden van Karinthië en 7 skigebieden in Oosttirol.

Wie komende winter meer dan 13 dagen in Karinthië of Oosttirol skiet, is met deze seizoenpas voordeliger uit. Vooral ook voor families is de skipas bijzonder voordelig. De pas kan gekocht worden aan de kassa's van Mölltaler Gletscher.

Zonneskiën op niveau in Karinthië

zon skiën

De echte zonneskiër gaat `s morgens al met de eerste bergbaan naar de piste om te genieten van de poedersneeuw. In de middag volgt dan de zonnepauze in de ligstoel op het terras om onder het genot van een drankje lekker te bruinen. Aansluitend volgt in het dal de bruisende après ski!

De Mölltaler Gletscher biedt daartoe alle gelegenheid. Het skigebied heeft het langste skiseizoen van Karinthië (Oostenrijk). Van eind september tot begin mei is het optimaal skiën en snowboarden op een hoogte van 2100 tot 3122 meter. Van maart tot in mei ligt er op de 50 km pisten van de Schareck tot de Schwarzkoplift prachtige voorjaarsneeuw.

Onder strakblauwe hemel is het dan genieten van de „Sonnenskilauf“ Het sneeuwdek is dan nog zo’n 450 cm dik zodat alle 9 stoeltjes- en sleepliften nog volop in bedrijf zijn als in het dal het voorjaar al z’n intrede heeft gedaan!

In het nabijgelegen Mallnitz zijn op één der hoogste skigebieden van Karinthie, de Ankogel de bergbanen in het voorjaar tot 12 april geopend. Op de dan nog zeer sneeuwzekere hoogte tot 2636 bieden de voor de deur van het Nationalpark Hohe Tauern 30 km pisten en 6 skiliften nog volop mogelijkheden om in zon en op firnsneeuw de winter uit te luiden.

informatie lokaal

Alpineskiën: 50 km pisten, 1 kabeltrein, 1 gondelbaan, 4 stoeltjesliften, 4 sleepliften.
Snowboarden: Funpark met Boardercross-traject
Langlaufen: 5 km op 2200 m bij het middenstation

Inlichtingen: Mölltaler Gletscherbahnen GesmbH & Co.KG. A-9831 Flattach, Innerfragant 46
tel. 00 43 4785-8110
fax. 00 43 4785-8110-10
sneeuwtelefoon 0043 4785-8110-56
e-mail: info@gletscher.co.at.
internet : www.gletscher.co.at