Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »

Skiën in skigebied Zillertal 3000 bij Mayrhofen

Wintersport in Mayrhofen

Maximale wintersport in Mayrhofen voor jong en oud

Wintersport in Mayrhofen

Het skigebied Zillertal 3000 van het Tiroler Mayrhofen (630 m) biedt maximale wintersport met een hoge funfactor. Met 157 km pisten, 49 liften en sneeuwzekerheid tot op 2.500 m behoort de regio tot de topskigebieden van de Alpen.

Er is in de wintermaanden altijd veel te genieten rond de Penken, Horberg, Rastkogel, Eggalm en Ahorn. Iedere skiër en boarder vindt wat hij zoekt. Van zonnige boomloze hoger gelegen pisten, brede carvergebieden, veeleisende noordhellingen, prachtige diepsneeuwgebieden, Buckelpisten, Powderruns en vele mogelijkheden voor Freeskiërs tot familie- en beginnersafdalingen.

Bijzonder is de “Harakiri”piste. Deze steilste buckelpiste van Oostenrijk met een verval van 78% is een veeleisende uitdaging voor de allerbesten. Wie zich naar beneden stort overwint in eerste plaats zichzelf. Want hier zijn moed, overeind blijven en techniek de belangrijkste factoren om veilig beneden te komen en durf om daarna weer in de 6-persoonsgondelban Knorren te stappen voor nog zo’n waagstuk.

Maar er zijn meer pittige pisten, waaronder de Devil´s Run, die Zillertal 3000 voor cracks op ski en board zo aantrekkelijk maken. Conditie wordt gevraagd op de 5,5 km lange afdaling van de Ahorn, die de langste besneeuwde dalafdaling in het Zillertal is.

Burton Park

Snowboarders kunnen zich uitleven in het Burton Park Mayrhofen – dat tot de beste Funparks van de Alpen behoort. Ook de voortdurend gemoderniseerde bergbanen en skiliften, de grote keus aan skihutten en vooral ook de bijna legendarische Zillertaler après-ski maken de regio rond Mayrhofen aantrekkelijk voor een vakantie in de sneeuw.

Sneeuwzeker

Het dalstation van de Penkenbahn in het centrum van Mayrhofen, de Horberg-Shuttle (waarmee men teruggebracht wordt naar het Horbergbahn bergstation) en de Eggalm Nord stoeltjeslift voor zes personen, zorgen voor een efficient transportvan en naar de pistes. Ook werd een waterreservoir aangelegd in Finkenberg, waardoor het laatstegat in de kunstmatige besneeuwing gesloten werd en het hele skigebied Zillertal 3000 voor bijna 100% van sneeuw kan worden voorzien.

Top-aanbiedingen wintersport Mayrhofen

Sneeuwsport.Info heeft in samenwerking met WinterTrex een prachtig aanbod voor wintersportvakanties in Mayrhofen. Deze skivakanties zijn altijd inclusief skipas + sneeuwgarantie- + laagste prijsgarantie. Daarnaast krijg je na boeking vouchers voor diverse gratis extra's.

Hotel in Mayrhofen boeken

Zelf een hotel in Mayrhofen boeken? Via Booking.com vind je eenvoudig de beste hotels en pensions voor eem skivakantie in Mayrhofen. Bij de meeste hotels hoef je zelfs niet vooraf te betalen. Voor een gegarandeerde reservering boek je vooraf met een creditcard. Maar deze wordt niet belast. Verder vind je er veel beoordelingen van gasten die je helpen om een goede keuze te maken. Wij tippen Booking.com omdat deze al vele jaren als beste hotelsite wordt beoordeeld (o.a. Zoover Award)

HOTEL AANBIEDINGEN MAYRHOFEN

Chalets en appartementen voor de wintersport in Mayrhofen

In Mayrhofen vind je talloze fraaie accommodaties zoals appartementen en chalets. Je kunt deze eenvoudig zelf boeken. Dankzij onze samenwerking met atraveo/TUI boek je altijd met laagste prijsgarantie!

AANBIEDINGEN ACCOMMODATIES MAYRHOFEN

Bijzonder snowboardspektakel


snowboard

Mayrhofen heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een paradijs voor snowboarders en Freeskiërs. Vooral de kwaliteit van het Burton Park heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld.

In een grote test onder 20 Funparks in de Duitstalige Alpen van het Snowboard Magazine Moreboards.com kwam het Burton Park Mayrhofen als beste uit de bus en werd tot overall winnaar uitgeroepen.

In het Burton Park Mayrhofen vinden regelmatig wedstrijden plaats die een fantastisch spektakel vormen. Op schansen van 9 meter hoog en een lengte van 20 meter worden gewaagde sprongen gemaakt door professionele snowboarders.

Maar niet alleen de cracks komen in actie, want in het Funpark, dat tot één der besten van de Alpen wordt gerekend, kunnen ook recreatieve boarders terecht. Het Funpark heeft naast de schansen maar ook een Halfpipe, een Rail en Beginner Line, een Snowskate Parken een Chill Area.

Onder het motto 'Boarding by day, beats by night' lokken na een dag in de powder talrijke après skibars voor feesten.

In Mayrhofen is altijd wat te doen

Mayrhofen heeft in de winter meer te bieden dan een fantastisch skigebied. Ver van de pisten, liften en après ski begint een ontdekkingsreis door de natuur. Het Tourismusverband organiseert iedere vrijdag een wandeling in het witte winterlandschap.

Een ervaren wandelgids begeleidt de deelnemers naar de mooiste plekjes in de omgeving. Uiteraard wordt er gepauzeerd in een idyllische berghut om kracht bij te tanken. Wie liever op eigen gelegenheid het winterlandschap van Mayrofen wil ontdekken kan dat doen over 45 km goed begaanbare wandelpaden.

Snow Tubing

Snow Tubing is in Mayrhofen ook mogelijk. Dit is een wat andere vorm van rodelen. In plaats van een afdaling per slee suist men op een speciale rubberen band door een sneeuwkanaal naar beneden.
Bergopwaarts gaat het met de sleeplift. De Snow Tubingbaan is verlicht en dagelijks geopend van 16.00 tot 21.30 uur.

Huttenavond

Iedere woensdag is het op de Ahorn boven Mayrhofen feest in een sfeervolle berghut. Met de gondel gaat het snel naar 2.000 m en bij levende muziek en een stevige maaltijd wordt het al snel gezellig. Als afsluiting wordt er voor de deelnemers een prachtig vuurwerk afgestoken. Om 23.30 uur gaat de bergbaan weer dalwaarts.

Ski-Zillertal 3000

Wintersport in Mayrhofen

Sinds twee jaar is het skigebied van Mayrhofen verbonden met de pisten van de Finkenberger-, de Rastkogel- en de Eggalmskigebieden. Samen vormen deze gebieden de grote Skiwelt "Ski-Zillertal3000" met 157 pistenkilometer s en 46 bergbanen en skiliften.

Skiërs en snowboarders van alle categorieën wordt 40 km blauwe, 86 km rode en 20 km zwarte afwisselende pisten geboden. Het skigebied ligt tussen 1000 en 2500 m en biedt sneeuwgarantie tot in het voorjaar.

Er zijn volop brede carvingpisten en ongerepte hellingen met ongeprepareerde sneeuw voor Freeriders. Voor snelheidsduivels ligt er een wedstrijdpiste met permanente tijdmeting. Maar ook oefenhellingen voor de lerende skiër en kinderen.

Zonneaanbidders zijn het best af op de Eggalm en Rastkogel. Hier ligt 65 procent van de pisten op het zonnige zuiden. Op de noordhellingen van Penken en de Horberg vinden de cracks veel van hun.

In de hele skiregio kan 100 hectare piste (78 afdalingskilometers) op milieuvriendelijke wijze besneeuwd worden als dat nodig mocht zijn. Mede daardoor blijven de pisten tot ver in april geopend.

Mayrhofen ligt slechts 19 km van de Hintertuxer Gletscher waar men 365 dagen van het jaar kan carven en boarden!

Familievriendelijke Ahorn

Mayrhofen biedt ook nog het apart gelegen familieskigebied op de Ahorn (650 – 2000 m). Hier zijn 6 km makkelijke, 3 km middelzware en 6 km moeilijke afdalingen te vinden. De 5,5 km lange Ahorn-dalafdaling wordt gezien als één der mooiste van het Zillertal. Het Ahorn Kinderland heeft voor kleine skiërtjes een transportband om hen tijdens de lessen het vermoeiende bergwaarts lopen te besparen.

Bijzondere attractie

Een bijzondere attractie is de pendelbaan “150er Tux". Deze gaat in slechts 5 minuten naar het hoogste punt van het skigebied, de 2500 m hoge Wangelspitz. Hier wordt een prachtig uitzicht op het Zillertal geboden, alvorens aan de 3,5 km lange Panorama-afdaling begonnen wordt.

Funpark voor de Boarder en Freestyler

Funpark

Het Burton Park voor snowboarder en freestyleskiërs in het skigebied „Ski-Zillertal3000“ behoort tot de grootste van Tirol en volgens kenners zelfs tot de beste van de Alpen.

Het prachtige Funpark heeft drie verschillende lijnen. Voor de toppers en gevorderde boarders zijn er de Pro-line en Medium-line met hun diverse Jumps, een 150 m lange Halfpipe en de hoogste “Kicker” van het Zillertal, een Roller enz.

De Beginner-line heeft veel kleine sprongen, een Rails en een Banked Slalom waarop nieuwe boarders al snel de smaak te pakken krijgen. Het Funpark wordt dagelijks vers geprepareerd en biedt alles klaar wat voor boarders onontbeerlijk is. Het is geschikt voor zowel beginnende als goede snowboarders. Freeriders vinden veel ongeprepareerde Tiefschnee en „Big Jumps“ zorgen voor het ultieme boardergeluk.

Het Funpark is makkelijk met de 4-persoonsstoeltjeslift Sunjet bereikbaar en is bekroond met drie mutsen van het Tiroler Snowboard Gütesiegel.

Hüttenzauber

In het skigebied zijn niet minder dan 28 restaurants, hutten en sneeuwbars. Waaronder enkele uitzonderlijk genoemd mogen worden. Zoals Josef's Biohütte, waar uitsluitend biologische producten van de eigen boerderij verwerkt worden. Ook is staat er een grote hoeveelheid zelf gebrande schnaps op de plank.

Wie in het skigebied wil slapen om van 's morgens vroeg tot het sluiten van de liften op de latten of plank wil staan, kan bij het Tourismusverband Mayrhofen informeren welke hutten in het skigebied overnachtingsmogelijkheden hebben.

Zillertaler Superskipass

Met de Zillertaler Superskipass, één der voordeligste Grossraumskipassen van Oostenrijk kan meer dan 500 km pisten in het hele Zillertal benut worden. De pas is er van 4 tot 21 dagen. Met de pas kan gratis gebruik gemaakt worden van alle skibussen in het dal en de Zillertalbahn, de nostalgische stoomtrein die tussen Jenbach en Mayrhofen rijdt.

Alle skigebieden zijn dus zonder gebruik van eigen auto bereikbaar. De Zillertaler Superskipass is er zowel vanaf 4 dagen met inbegrip van de Hintertuxer Gletscher. Voor kinderen geldt een korting van 20 tot 50% afhankelijk van de leeftijd.

Wie zijn wintervakantie niet alleen op de piste wil doorbrengen kan ook een Zillertaler Superskipas aanschaffen onder het "Skifahren nach Wahl". B.v. 4 in 6 dagen of 5 in 7 dagen of 10 in 14 dagen. Met een dergelijke skipas kan men ook genieten van de leuke dingen die Mayrhofen buiten het pistegeweld te bieden heeft.

Skitochten door skigebied Ski-Zillertal3000

Ski 3000

Als men voor het eerst in een nieuw skigebied komt is oriënteren vaak moeilijk. In het grote skigebied Ski-Zillertal3000 van Mayrhofen, Hippach, Finkenberg en Tux in het Oostenrijkse Zillertal heeft men daar een oplossing voor gevonden.

Er is een gratis „flyer“ ter beschikking waarin de diverse tochten door het gebied nauwkeurig staan beschreven zodat men makkelijk en probleemloos het hele gebied kan doorkruisen. Er is ook een "Einsteiger Runde" die over pisten voert waarop wintersporters die nog niet helemaal zeker op ski’s of snowboard staan goed uit de voeten kunnen. Over makkelijke blauwe pisten leert men het skigebied kennen.

De "Ahorn Runde" biedt de beste omstandigheden voor beginners, families en „rustigaandoeners“. Een skisafari over hoofdzakelijk rode pisten is de "Ski-Zillertal3000 Runde". Lastiger wordt het op de „Fun & Action Runde“. Deze gaat over drie permanente wedstrijdpisten, de steilste pisten van Oostenrijk, de „Harakiri“ en ook wordt het Burton Park Mayrhofen aangedaan.

Hoogtepunt voor de crack is de "Höhenmeter-Fresser-Runde". Hier wordt in één dag 13.000 hoogtemeters over veeleisende rode en zwarte pisten afgewerkt. Wie deze uitdagende skironde maakt en na afloop zijn Keycard aan één der bergbaankassa’s laat registreren kan ook nog een Suunto horloge winnen. Dit wordt onder alle hoogtemetervreters verloot.

Kleine kinderen zijn grote gasten in Mayrhofen

De kinderen zijn grote gasten in Mayrhofen biedt in de winter families een goede reden naar dit deel van Tirol te komen. De plaats maakt deel uit van de organisatie „Familiennesten Tirol“ en biedt zijn gasten talrijk familievriendelijke onderkomens met bijzonder attractie aanbiedingen voor gezinnen met kinderen. Voor de kleinste wintergasten zijn de kinderkortingen nog aantrekkelijker geworden en van veertig tot vijftig procent verhoogd

kinderen

In de skischolen van Mayrhofen worden ook kinderen van een tot vier jaar opgevangen, begeleid en verzorgd. Dat kan zowel per uur als een hele dag incl. middageten. Kinderen vanaf vier jaar kunnen aan individueel samengestelde skicursussen deelnemen.  

Voor kinderen van drie maanden tot zeven jaar is er een kindercrèche met rustruimte en babybedjes. Geschoolde begeleidsters bekommeren zich liefde vol om de kleintjes, knutselen en spelen met ze, terwijl de ouders bijvoorbeeld zorgeloos kunnen genieten van het skiën. Voor ouders die in de avonduren even tijd voor zichzelf willen, staan in Mayrhofen meertalige babysitters ter beschikking.

Het Tourismusverband Mayerhofen heeft voor de kleine gasten van het dorp een eigen informatiecentrum ingericht. De kinderen krijgen hier een ter verwelkoming een verrassingspakket en ze kunnen gratis spelletjes lenen. En wie zich inschrijft in de verjaardagslijst, wordt op z’n of haar verjaardag door de postbode verrast met een geschenkpakket uit Mayrhofen.

Trefpunt voor alle kleine en grote waterratten is het Erlebnisbad Mayrhofen. Er is een groot gebied alleen voor kinderen, met o.a. de 65 m lange reuzenglijbaan Crazy River.

Langlaufen, wandelen en veel meer

Langlaufers vinden rond Mayrhofen 9 loipen met een gezamenlijke lengte van 20 km. Aan het beginpunt van iedere loipe staat een oriëntatiebord, waarop de route staat afgebeeld. Op de loipen zelf staan op regelmatige afstand bordjes die de afstand naar het eindpunt aangeven. De loipen zijn overwegend makkelijk. Bij de VVV is een loipenkaart verkrijgbaar.

Er zijn aparte loipen voor beoefenaars van de actieve schaatstechniek. De bergbanen bieden speciale tarieven voor langlaufers die de hoger gelegen loipen opzoeken.

Voetgangers komen eveneens volop aan hun trekken in en rond Mayrhofen. Stap voor stap beleven winter- of sneeuwschoenwandelaars op de 45 bewegwijzerde wandelroutes de fascinerende Zillertaler bergwereld. Overal zijn idyllische berghutten waar kracht opgedaan kan worden voor de volgende etappe.

In de avonduren zijn de romantische "rodelhutten" zeer in trek bij de liefhebbers van een snelle afdaling alvorens op de sleetjes bij kunst- en maanlicht dalwaarts te suizen.

Een romantische tocht door de witte winterwereld, pirouettes draaien op de kunstijsbaan of een duik in het mooie "Erlebnisbad" behoren eveneens tot de mogelijkheden. En wie het witte Zillertal eens vanuit de lucht wil bekijken kan een tandemvlucht met een ervaren paraglidepiloot maken.

Flair in Tiroler dorp

Flair

Na een actieve dag op de piste of in de vrije natuur biedt zich het langzaam donker wordende dorp aan.

Slenteren van boetiek naar boetiek is geen kunst in Mayrhofen. Hier in het hart van de Alpen kan men zich verbazen over de nieuwste modetrends. Langs de verkeersarme hoofdstraat en de talrijke zijstraatjes liggen de winkels en sjieke boetieks zij aan zij. Ze worden afgewisseld met gezellige café's, bars en restaurants.

Aan lichamelijk welzijn wordt veel aandacht besteed in Mayrhofen, zoals o.a. in de "Beauty-Vital-Oase" van Sporthotel Marni en de "Body & Soul" van het Elisabeth Hotel. Men kan zich laten verwennen in een schoonheidsinstituut waar diverse cosmetische behandelingen worden gegeven of aan figuur en conditie werken in Fitnesscenter "Shape". Na de training wachten sauna en solarium.  En uiteraard is er het fraaie “Erlebnisbad”. Het kleurige, kunstzinnige interieur biedt diverse bassins, stroomversnellingen en twee reusachtige waterglijbanen.

De gasten van Mayrhofen komen op culinair gebied niets te kort. Van alles is er te genieten. Van de regionale Zillertaler Krapfen tot internationale culinaire hoogstandjes!

Ook met het nachtleven zit het goed. Mayrhofen bruist ook 's nachts. In de vele bars, pubs en disco's ontmoeten wintersporters uit heel Europa elkaar. Er zijn gemoedelijk pubs, après-skibars en een megadisco in twee verdiepingen. Ze bevinden zich allemaal in het dorpscentrum en zijn makkelijk te voet bereikbaar.