Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »

Mallnitz - Ankogel, familievriendelijk wintersportgebied

Mallnitz, een ideale wintersportplaats voor de hele familie

mallnitz

Te midden van de imposante toppen van het Oostenrijkse Nationaalpark Hohe Tauern in Karinthië,ligt het traditionele bergdorp Mallnitz. Het is vooral een prima plek voor een familievakantie met de kinderen, maar ook toerskiërs en snowboarders komen hier volop aan hun trekken.

De 3246 m hoge huisberg Ankogel krijgt zijn sneeuw van zowel de noord- als zuidkant van de Tauernhoofdkam en is daardoor één van de meest sneeuwzekere skibergen van Oostenrijks zuidelijkste provincie!

Al begin december begint de winter in Mallnitz en verandert het dorp en de omliggende drieduizenders tot een wintersportparadijs voor iedere wintersporter.

Als traditioneel skidorp heeft Mallnitz na het skiën veel te bieden. In de vele bars gaat het er “lustig” aan toe aan het eind van de skidag. In de avonduren lokken tal van goede restaurants én de disco.

Chalets en appartementen in Mallnitz

Je kunt met onze zoekmodule heel snel appartementen en chalets zoeken voor de wintersport in Mallnitz Je kunt ook zelf een plaats intikken. Bij de zoekresultaten kun je daarna meer voorkeuren aangeven.

Ankogel een sneeuwzekere skiberg

De gekoppelde kabines van de moderne Ankogelbahn brengen de sneeuwsporters van het 1200 m hoog gelegen dalstation in twee etappes naar de pisten. De eerste etappe gaat naar de Hochalmblick (2000 m) en vervolgens verder naar de Elschesattel (2636 m). De tocht wordt beloond met een prachtig uitzicht op de omliggende bergmassieven.

Twee sleepliften ontsluiten in het bovenste deel van het skigebied een aantal brede helingen voor skiër, carver en snowboarder. Het skigebied wordt zeer goedf onderhouden en ontvanigdaarvoor in 2003 het Kärntner Pistengütesiegel.

Rustig glooiende hellingen boven de boomgrens maken de Ankogel vooral tot een familieskigebied. In het dal liggen bij het dalstation van de Ankogelbahn enkele mooie oefenhellingen voor kinderen en beginners. Dit gebied kan met sneeuwkanonnen van sneeuw worden voorzien.

Ankogel

Iedere woensdagavond kan hier ook 's avonds geskied worden. De tussen het dorp en het dalstation van de moderne Ankogelbahn rijdende gratis skibus zorgt ook dan voor het vervoer.

De langste afdaling in Karinthië kan evenens in z'n geheel kunstmatig van besneeuwd worden. De mooie afwisselende en soms ook veeleisende piste gaat eerst over boomvrije hellingen en slingert zich vervolgens door de bossen naar de parkeerplaats van het dalstation.

Top Ski Kärnten & Osttirol

Voor de Ankogel geldt een eigen skipas, maar ook de skipas "Top Ski Kärnten & Osttirol" is er geldig. Met deze pas kan geskied en geboard worden in alle 28 skigebieden van Karinthië en de 7 wintersportcentra in Oosttirol en is ook geldig voor het enige gletsjerskigebied van Karinthië, de Mölltaler Gletscher. Kinderen t/m 5 jaar met begeleiding van een ouder/begeleider krijgen een gratis pas.

Vanuit Mallnitz zijn de pisten van de Mölltaler Gletscher makkelijk bereikbaar. Dagelijks rijdt er een (niet gratis) skibus naar het dalstation van de Gletscherbahn. De bus vertrekt om 09.35 uur uit Mallnitz en rijdt ’s middags om 16.30 uur weer terug.

De skischolen bieden lessen voor beginners tot crack, in toerskiën en snowboarden en kinderen kunnen al vanaf 3 jaar terecht in de skischool. Gedurende het hele winterseizoen van Kerstmis tot Pasen worden er tal van speciale arrangementen en gezinskortingen in Mallnitz aangeboden.

Bobo verrast de kinderskischool

Bij het dalstation van de Ankogelbahn ligt met de twee Köfelelifte een ideaal oefengebied voor beginners en kinderen.

Maar het is vooral het domein van de kinderklasjes, waarin de kleintjes met behulp van de skijuf de eerste beginselen van het skiën onder de knie krijgen.

Tijdens de lessen duikt een bijzondere vakantiegast op: Bobo. De hele klas vergeet even de skilerares en de lessen en verbaast zich met open mond over de dikke pinguïn, die op zijn korte skietjes voorbij wedelt.

Bobo is de mascotte van de skischool en het kwaliteitsmerk voor gekwalificeerd goede kinderskischolen.

Prachtig skitoerengebied

De bergwereld rond en boven Mallnitz is zeer geschikt voor het maken van prachtige skitoeren. Er zijn vele wegen die naar de top leiden.

skitoer

Omdat veiligheid en bekendheid met de gevaren van de bergwereld een vereiste zijn, staan professionele ski- en berggidsen ter beschikking om de tochten te begeleiden. Er worden ook korte toerencursussen gegeven om beginners de smaak te pakken laten krijgen. Er kunnen diverse dagtochten gemaakt worden waaraan ook goede pistenskiërs kunnen deelnemen.

De klim bergwaarts duurt ca. 2 uur en de afdalingen gaan door ongerepte poedersneeuw maar kunnen indien noodzakelijk of gewenst ook deels over pisten gemaakt worden.

De gids zorgt voor het juiste tempo dat vooral bij het klimmen op de ski”s met vellen en eventueel met stijgijzers als het steiler of ijzig wordt, van groot belang is. Ook worden de nodige rustpauzes ingelast en wordt men gaande weg vertrouwd met deze vorm van skisport.

De uitrusting kan bij de sportzaken in Mallnitz gehuurd worden. Een in het voorjaar veel gemaakte tocht is de 3 uur durende klim naar de top van de Ankogel. Met als beloning een prachtig uitzicht over de bergen van Karinthië én een opwindende afdaling in de diepe sneeuw.

Langlaufen in Nationaalpark Hohe Tauern

De dalen rond Mallnitz hebben veel te bieden aan liefhebbers van langlaufen in het fraaie en rustige winterlandschap van het Oostenrijkse nationale park Hohe Tauren. Hier liggen in het mooie Tauerntal ca. 12 km loipe en in het Seebachtal ca. 4,5. Beide dalen worden met een 3,5 km lange verbindingsloipe met elkaar verbonden. In totaal biedt de regio rond Mallnitz ca. 20 km langlaufroutes.

Langlaufers kunnen direct vanuit het dorpscentrum aan hun tochten beginnen. De dubbele loipen hebben een lengte van ca. 20 km en gaan door het Tauerntal en het Seebachtal langs gezellige almhutten en kleine restaurants.

Als de winter al wat gevorderd is, wordt er op de Jamninalm een loipe van ca. 5 km aangelegd. Ook voor „skaters“ zijn er diverse loipen.

Wandelen en sneeuwschoenwandelen

sneeuwschoenwandelen

De diep ondergesneeuwde bergwereld rond Mallnitz is ook zeer geschikt voor liefhebbers van winterwandelen. Dat kan op traditionele manier op stevige waterdichte wandelschoenen maar ook op het steeds populairder wordende sneeuwschoenwandelen.

In het Tauerntal en Seebachtal zijn behalve de loipen ook vele wandelroutes en er worden regelmatig tochten op sneeuwschoenen georganiseerd.

Onder leiding van een gids gaat het dan naar verstilde plekjes in het winterse landschap. Het bijzondere is dat buiten de gebaande wandelwegen een prachtige winterwereld ontdekt wordt, die anders in de winter niet toegankelijk is.

De wandelingen lopen door een zacht glooiend bos- en heuvelachtig gebied zonder grote hoogteverschillen. Het materiaal kan gehuurd worden.

Schaatsen, zwemmen, rodelen

Schaatsliefhebbers kunnen terecht op een grote ijsbaan bij het Tauernbad Mallnitz. Wie zin heeft in een partijtje ijsstokschieten kan dat doen op één van de twee speciale ijsstokbanen in het dorp.

Op de Jamnigalm ligt een 4 km lange verlichte rodelbaan. Van vrijdag tot zondagavond is de baan verlicht en op de andere dagen van de week ook als men met één van de plaatselijke taxi-ondernemers, die de rodeltochten organiseren.

Het grote Tauernbad Mallnitz biedt veel plezier aan groot en klein. Er zijn diverse bassins voor kinderen en liefhebbers van duiken, een glijbaan, whirlpool, diverse sauna’s en een stombad, een fitnessruimte met solarium en massage en een gezellig café-restaurant. Buiten is er een grote ligweide, tennisbanen en een kinderspeelplaats.

Bij het zwembad is ook een hal met een klimwand waarop diverse routes naar grotere hoogten zijn uitgezet. De klimuitrusting kan gehuurd worden en er zijn ervaren berggidsen beschikbaar om de eerste beginselen bij te brengen.