Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »Skigebieden HochZillertal en Hochfügen

HochZillertal en Hochfügen

Een enorme uitbreiding van het skigebied Hochzillertal (Kaltenbach) in het Oostenrijkse Zillertal met een lift- en pistenverbunding met Hochfügen (Fügen) resulteerde in een skigebied van 145 km pisten .

Daarvan is 37 km blauw , 82 km rood en 26 km zwart. Het hoogste punt ligt op ca. 2500 m. Een perfecte bestemming voor de skivakantie!

In beide gebieden, de onder de naam 'Ski-Optimal Hochfügen-Hochzillertal" door het leven gaan, wordt het transport van de skiër en snowboarders verzorgd door 4 gondelbanen voor achtpersonen, 3 zespersoons-stoeltjesliften, 4 vierpersoons-stoeltjesliften, 2 stoeltjesliften voor 2 personen en 20 sleepliften.

In Hochzillertal kan op woensdag- en vrijdagavond tot 22.00 uur vanaf het middenstation van de gondelbaan geskied worden op het verlichte onderste deel van de dalafdaling "Stephan Eberharter Goldpiste". Voorts is er in Hochzillertal een wedstrijdpiste en een Halfpipe en Snowpark voor snowboarders. Bovendien zijn er in beide skigebieden een sneeuwzekere langlaufloipe en heeft Hochfügen een verlichte rodelbaan.

Het skigebied Hochzillertal wordt vanuit Kaltenbach met de Bergbahn Hochzillertal ontsloten. De meeste pisten liggen in het open boomvrije gebied boven 1800 m met het hoogste bergstation op de 2500 m hoge Marchkopf.

Geschik voor alle skiërs en snowboarders

Het hele aangeensgesloten skigebied is geschikt voor beginnende tot goede skiërs en boarders. De betere skiërs vinden vooral in de hogere regionen tussen de Gedrechter en de Marchkopf een aantal pittige pisten. Ook de nieuwe skiverbinding is vooral interessant van de goede skiër, want de afdaling terug naar het Hochzillertalgebied is zwart en ook zijn hier enkele ongeprepareerde toerenafdalingen. De afdaling naar Hochfügen gaat over rode pisten.

Maar ook de beginnende skiërs kan al snel een aardig stuk weg skiën, want het skigebied wordt doorsneden met een aantal blauwe, dus niet al te lastige pisten. Voor hen is er op 1800 m hoogte een groot oefengebied in de nabijheid van het bergstation van de gondelbaan.

Gedrechter en de Marchkopf

Voor snowboarders ligt in de nabijheid van het restaurant Hochzillertal een Snowpark bij de zespersoons Sonnejet en natuurlijke Half Pipe. Uiteraard zijn er voor hen ook, evenals voor de variantskiers vele mogelijkheden buiten de pisten in maagdelijke sneeuw.

Hoewel het skigebied op sneeuwzekere hoogte ligt, kunnen van vrijwel alle pisten van Hochzillertal kunstmatig van sneeuw worden voorzien. Daaronder de hele dalafdaling, zodat er tot ver in het seizoen tot in het dal kan worden afgedaald. De piste is de langste besneeuwde dalafdaling van het Zillertall. In de aaneengesloten skigebied kan 102 km van de pisten kunstmatig besneeuwd worden als dat nodig is.

De dalafdaling is vanaf het middelstation van de gondelbaan op woensdag- en vrijdagavond van 18.30 tot 22.00 uur verlicht. Dat betekent skiën in een sprookjesachtig verlichte winterwereld door bossen en langs oude bergboerderijen. En afstappen voor de deur van de après-skibars in het dal.

Handsfree skipas

Het elektronisch handsfree skipassysteem maakt de passage van de toegang tot de liften makkelijk: de pas wordt door de kleding heen gelezen, wat de doorstroming bij de liften ten goede komt. Vanaf 4 dagen is er de Zillertaler Super Skipass. Deze ontsluit 589 km pisten en 173 bergbanen en skiliften tussen 1300 en 3250 m, waaronder de pisten op de Hintertuxer Gletscher.

Na ontspannende dag op de pisten is het après-skitijd in één der vele romantische hutten en gemoedelijke restaurants. Nieuw is de Krstall Hütte met sfeervolle ambiance en groot zonneterras met uizticht op d Zillertaler Alpen. De hut ligt bij het bergstatio van de sleeplift naar de wedstrijdpiste.

Tussen de dorpen Aschau, Kaltenbach, Ried en Stumm rijdt een gratis skibus naar de Bergbahn Hochzillertal. De vier dorpen Aschau, Ried, Kaltenbach en Stumm die de regio Hochzillertal vormen, bieden nog de landelijke atmosfeer van het Zillertal. Ze vormen samen een uitstekende wintersportregio waar zowel alpineskiërs, snowboarders volop aan hun trekken komen. Naast alle vormen van verblijf van privékamer, boerderij tot sterrenhotel is er ook een wintercamping in de regio.

Voor kinderen wordt goed gezorgd

Zwergl-Club" in Kaltenbach

Voor de jongste gasten wordt in de Tiroler skiregio Hochzillertal (Oostenrijk) goed gezorgd. De "Zwergl-Club" in Kaltenbach heeft nu ook een opvang in het bergstation van de gondelbaan in het skigebied.

Gediplomeerde begeleidsters zorgen in deze Dwergenclub van 08.30 tot 16.00 uur voor de opvang van de allerkleinsten van 0-7 jaar terwijl de ouders zich kunnen uitleven op de pisten.

De opvang is er vanaf een uur, een halve en hele dag. Lunch, drinken en kleine tussendoortjes zijn in de prijs inbegrepen. Er zijn volop spel- en speelmogelijkheden, er worden kinderfilms gedraaid en de allerkleinsten kunnen hun onmisbare slaapje doen.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen in het Schneewunderland op speelse wijze de eerste beginselen van het skiën leren.

De talrijke hotels en pensions hebben zich ingesteld op de wensen van gezinnen met kinderen. Bovendien zijn er diverse jeugdhotels en -pensions.

Sneeuwactie is er voor jongeren vanaf 12 jaar. Deze speciale skicursus leert hen snel speciale vormen van skiën. Zoals het skiën in diepe sneeuw, racecarving, buckelpiste en wedstrijdskiën.

Veel ander winterplezier

In de regio Hochzillertal en Zillertal Mitte is uiteraard meer te beleven dan alleen pistenplezier. Op het grote aantal langlaufloipen en wandelpaden is het genieten van het winterse landschap. In het skigebied ligt nabij het bergstation van de gondelbaan een sneeuwzekere "Höhenloipe" .

Iedere donderdagmiddag wordt een wandeling met gids aangeboden, in trek is ook de romantische fakkelwandeling in de avonduren.

De regio telt 4 rodelbanen, waarvan de langste 7,5 km is. Er is ook een speciale sleetjesbaan voor kinderen. Twee van de trajecten zijn 's avonds verlicht. Aschau, Kaltenbach en Stumm hebben een natuurijsbaan.

In alle dorpen worden regelmatig dans- en Tiroleravonden georganiseerd.

De hele winter aantrekkelijke arrangementen

Familien-Pauschale"

De hele winter zijn er diverse evenementen en worden er aantrekkelijke arrangementen geboden voor een betaalbare wintersportvakantie.

Voor de hele familie zijn er "Familien-Pauschale" voor 2 volwassenen en 2 kinderen (van 4 - 14 jaar) van januari tot het seizoeneinde. Inclusief zijn 7 overnachtingen, appartement voor 4 personen (2 volw. en 2 kinderen), 6-daagse Zillertal Superskipass voor iedereen (excl. Hintertuxer Gletscher) en gebruik van de bussen en trein in het Zillertal.

De "Firnwochen"  zijn er van begin maart tot het seizoeneinde. Dit arrangement omvat 7 overnachtingen, 6-daagse Zillertal Superskipass zonder gletsjer, gebruik van de bussen en trein in het Zillertal en een fakkelwandeling met drankje.

Het arrangement "Oster- und Frühlingsskilauf" is er in april. Het omvat 4 overnachtingen in een privépension (kamer met ontbijt), 4-daagse Zillertaller Superskipas zonder gletsjer, een fakkelwandeling met drankje en gebruik van de bussen en trein in het Zillertal.

Ook zijn er speciale arrangementen voor 50-plussers. Het gevarieerde skigebied Hochzillertal-Hochfügen biedt de "oudere" wintersporter veel skimogelijkheden. De aanbiedingen zijn er in januari en maart incl. verblijf, skipas en skilessen.