Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »


Geheime tip voor langlaufers en rustzoekers in een prachtig winterlandschap

De Gnadenalm bij Obertauern in Oostenrijk is vooral een paradijs voor langlaufers.

Het noord-west gerichte dal ligt op een hoogte van ca. 1350 m en is een geheime tip voor wintersporters die genieten willen van een rustige omgeving. De hoge ligging en de klimatologische omstandigheden maken de Gnadenalm tot een sneeuwzeker langlauf- en wandelgebied, dat kenners zelfs tot de mooiste van de Alpen rekenen.

Gnadenalm bij Obertauern

Het dal is nog niet overlopen door het massatoerisme. In het fascinerende winterslandschap wordt langlaufen op de ca. 25 km zeer sneeuwzekere loipen een unieke belevenis.

Er zijn loipen in alle moeilijkheidsgradaties voor zowel het “gewone” langlaufen als voor liefhebbers van het sportieve “skaten”. Er is 5 km makkelijk (blauw), 6, 5 km middelzwaar (rood) en 10 km moeilijk (zwart).

Aan het prepareren van het loipennet wordt de hoogste prioriteit gegeven. Om de vrienden van het langlaufen extra zekerheid te geven kunnen de loipen ook met kunstmatige besneeuwing van extra sneeuw voorzien worden als dat toch nodig mocht zijn.

Op de alm is een langlaufshop voor advies, verkoop en verhuur van uitrustingen, een professionele langlaufschool staat klaar voor cursussen van beginners tot gevorderden in zowel langlauf- als skatingtechnieken.

De Gnadenalm is vanuit Untertauern en Obertauern makkelijk per auto bereikbaar. Er is ruim voldoende parkeerplaats en ook de gratis skibus stopt bij het begin van de loipe.

Meer dan langlaufen

Op de Gnadenalm zijn overigens meer wintersportactiveiten te ondernemen. Er is een in de avonduren verlichte rodelbaan voor een snelle afdaling op sleetjes. De 1,5 km lange baan (de enige van Obertauern) biedt pret voor de hele familie.  

De tocht er heen gaat met de Ski-doo Rodeltaxi. Sleetjes kunnen gehuurd worden bij 4-sterren hotel Lürzerhof, dat ook het transport met een sneeuwscooter verzorgt. Het romantische winterlandschap leent zich ook uitstekend voor  arrensledetochten en er zijn vele kilometers winterwandelwegen voor voettochten door het mooie dal.

Wie buiten het dal buiten de onbetreden paden wil ontdekken kan met een gids een wandeling op sneeuwschoenen naar de mooiste plekjes maken. Romantisch is de regelmatig georganiseerde fakkelwandeling in de donkere avonduren en de moedigen kunnen met (eveneens met gids) een klimtocht over ijs maken.

Sfeervol trefpunt op de Gnadenalm

Gnadenalm

Hét trefpunt op de Gnadenalm is restaurant Gnadenalmstüberl.

Deze sfeervolle „hut” wordt gerekend tot de gezelligste van Obertauern. Bekend is de goede keuken maar vooral ook de huttenaprès-ski.

In de Gnadenalmstüberl waant men zich honderd jaar terug in de tijd. Voor een deel is de hut ook zo oud, maar het restaurant werd in 2004 in oospronkelijke stijl gerenoveerd en biedt daardoor weer een sfeervolle en authentieke sfeer.

Informatie lokaal:

Alpineskiën en snowboarden : in Obertauern
Rodelen : 1,5 km (verlichte) rodelbaan
Winterwandelen / Langlaufen : vele kilometers loipes, winterwandel- en sneeuwschoenroutes

Inlichtingen : Gnadenalm, A- 5562 Obertauern, Nr.39
Telefoon : 0043 6456-7351
Fax : 0043 6456-73514
e-mail: info@gnadenalm.at
internet: www.gnadenalm.at