Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »

 

Wintersporten in sneeuwzeker hooggelegen Galtür

GaltürVer weggedoken in het Tiroler Paznauntal ligt Galtür. Het kleine dorp ligt op 1600 m en is één van de hoogst gelegen wintersportplaatsen van Oostenrijk. Weg van de grote drukte is het hier nog rustig en komen alle sneeuwsporters in het imposante hooggebergte van de Silvretta met zijn vele drieduizenders volop aan hun trekken.

Het 40 km pisten tellende Wirl-skigebied behoort door de hoge ligging tot de sneeuwzekerste skigebieden van Oostenrijk. De sneeuwkanonnen behoeven daarom niet vaak in actie te komen. De pisten zijn tot een hoogte van 2300 m ontsloten met een moderne achtpersoons gondelbaan, drie stoeltjes- en 6 sleepliften.

Met 4 km makkelijke en 24 km middelzware pisten is het vooral prima skiën voor de hele familie. Maar ook de betere skiër én snowboarder kunnen hier goed uit de voeten. Maar liefst 12 afdalingskilometers vallen onder de categorie zwaar. Waaronder een FIS-wedstrijdpiste.


Het indrukwekkende Silvretta-massief herbergt bovendien vele mogelijkheden voor Freeriding in maagdelijke sneeuw. Er is ca. 20 km aan variantmogelijkheden buiten de piste beschikbaar. Voor liefhebbers van skitoeren zijn er talloze routes. En wie daar nog niet genoeg aan heeft, kan zich iedere woensdagavond in de avonduren uitleven op de langste verlichte piste (2,2 km) van Oostenrijk.

In het skigebied liggen enkele sfeervolle skihutten waar het er heet aan toe kan gaan. Evenals aan de voet van de pisten bij het dalstation van de stoeltjeslift. Wie ’s morgens met de gratis skibus is gekomen, hoeft zich over de terugtocht naar het dorp geen zorgen te maken! Wachttijden bij de liften zijn in Galtür een onbekend fenomeen. Het dorp ligt zo ver weggestopt achter in het Paznauntal, dat dagjes- en weekendskiërs hier nauwelijks komen. De pisten zijn het speelterrein van de eigen gasten! “Lift and go” is het motto van de bergbanen.

Naast de skipas voor het eigen skigebied, kan ook de Silvretta-skipas aangeschaft worden. Daarmee kan niet alleen in Galtür, maar ook in de andere skigebieden in het Paznauntal (Ischl/Samnaun, Kappl en See) geskied worden. Samen tellen deze meer dan 300 km pisten en 66 bergbanen en skiliften. Via Ischl wordt met de skipas ook het Zwitserse belastingvrije Samnaun bereikbaar.

Aan de kleinste gasten wordt in Galtür veel aandacht besteed. In de “Siggi Kinderclub” kunnen ze spelenderwijs in een afgesloten gebied skiën leren. De liften hebben speciale toegangen voor de kinderen en er zijn speciale gezinsskipassen, kinderkortingen en een kinderdisco.

Pistenpanorama Silvapark

Silvapark

Galtür (Tirol), de hoogst gelegen plaats in het Paznauntal en de Silvretta, lokt wintersportfans met sneeuwzekere pisten tussen 1600 en 2300 m. Met het seizoen 2007 - 2008 werd er een nieuw projekt gestart : Silvapark.

Met Silvapark gaat het niet meer om de pistenkilometers maar om een indeling in thema's/. Dit is in de sneeuwwereld van Europa een geheel nieuwe aanpak. "Ervaar de berg" is het nieuwe credo in Galtür. Aan het eind van het Paznautal wordt de berg in 6 sektoren ingedeeld met elk een eigen thema:

 1. Sektor 1 is Zwergerlwelt, de kinderwereld met de Siggi die in Galtür al 12 jaar de scepter over de kinderen zwaait. In Bambiniland hebben de beginnertjes geen skipas nodig.
 2. Sektor 2 iet Abenteuerland, hier kunnen de meer ervaren kinderen zich uitleven in de sprookjeswereld met de heksenhut, een tunnel, sneeuwhindernissen en nog veel meer.
 3. Sektor 3 is het Actionpark, dit is voor al bestemd voor jeugdige en sportieve volwassenen met een Buckelpiste maar ook faciliteiten voor de snowboarder zoals een natuurlijke halfpipe die dagelijks geprepareerd wordt
 4. Sektor 4 is het Heldenreich, een dat is vooral voor de ervaren skiër en snowboarder. Huer kunt in het Silvrettagebied fantastisch freeriden.
 5. Sektor 5 is de Pistenparadies, met ruim 40 km pisten voor de ervaren skiër waarvan 4 makkelijk 24 gemiddeld en 12 moeilijk. Er is zelfs een rustzone met ligstoelen.
 6. Sektor 6 is High & Nordic waar je kunt langlaufen winterwandelen en tochten op sneeuwschoenen kunt maken.

Met deze thematische aanpak in het Silvapark wordt in het Paznautal een nieuwe trend gezet op het gebied van wintersportbelevenis!

Langlaufen en wandelen

langlaufen en winterwandelen

De langlaufer biedt Galtür een uitgestrekt loipennet dat aansluit op de andere loipen in het Paznauntal. In totaal is er zo’n 50 km aan lokale loipen voor zowel de traditionele langlauf als de skatingtechniek.

Voor winterwandelaars wordt er 50 km wandelweg geprepareerd in en rond het dorp. En natuurlijk klingelen de bellen van de arrensledes regelmatig door het verstilde winterse landschap.

Voor de aprèsuurtjes zijn er legio sfeervolle lokalen en wie nog sportief bezig wil zijn kan terecht in het nieuwe Sport- und Kulturzentrum Silvretta Galtür met avonturenzwembad, waarin o.a. een waterval, een 45 m lange glijbaan met geluids- en lichteffecten en watergordijn en een speciaal bassin voor moeder en kind.

 

Skisafari vanuit Galtür in Silvrettagebied

skisafari

In het uitgestrekte Silvretta-gebied op de grens van Oostenrijkse bondslanden Tirol en Vorarlberg kunnen talloze skitoeren gemaakt worden. Vanuit het op 1600 m hoogte aan het eind van het Paznauntal gelegen Galtür wordt die mogelijkheid ook geboden om dat zonder vellen en toerenski's te doen.

Een tot mobiele skilift getransformeerde "Pistenbully" sleept de skiërs op gewone ski's vanuit het skigebied naar de Kopsstausee. Dit stuwmeer is het beginpunt van een afdaling door maagdelijke diepe sneeuw in een bosrijke omgeving naar het dorpje Partenen in het Montafon. Van hieruit brengt de Vermunt-bergbaan de skiërs naar een hoogte van 1730 m waar ze aansluitend door een busje naar de Bielerhöhe gebracht worden.

Vanaf deze in de wintermaanden gesloten bergpas tussen het Montafon en het Paznauntal wordt een prachtig uitzicht geboden op de hoogste toppen van de Silvretta, waaronder de Piz Buin. Vanaf de pas gaat het door de opstuivende diepe sneeuw terug naar het Wirl-skigebied van Galtür.

Kinderkortingen

In Galtür (Tirol, Oostenrijk)  wordt veel aandacht aan kinderen besteed. De allerkleinsten worden opgevangen in de “Siggi Kinderclub” waar ze spelenderwijs in een afgesloten gebied skiën leren.

Bij de liften zijn er speciale toegangen voor de kinderen die door Siggi worden aangegeven. Ook wordt een skipas voor het hele gezin en kinderkortingen aangeboden en is er regelmatig een kinderdisco. Voor twee ouders en minstens 2 kinderen (tot 18 jaar) is er een zesdaagse gezinsskipas. De pas is geldig op alle liften en skibussen die tussen het dorp en de pisten rijden. 

Met Siggi wordt ook een spannend zoekspel gespeeld. Overal in het skigebied op de pisten, achter bomen, aan hutten en andere leuke plaatsen zijn borden met een afbeelding van Siggi met stempel verstopt. De vakjes op de stempelkaart moeten van het betreffende stempel voorzien worden. Als de kaart vol is krijgen de kinderen na inlevering bij de kassa’s van de liften een leuke verrassing als prijs.


De wintersportregio Galtür in een oogopslag:

 • Sneeuwzekere skipisten van 1.600 - 2.300 m
 • 40 km afdalingen
 • 2,2 km verlichte avondpiste
 • 10 Bergbanen en skiliften (1 gondelbaan, 3 stoeltjes – en 6 sleepliften)
 • Ook op topdagen geen wachttijden
 • Gemarkeerde skiroutes buiten de pisten
 • 20 Kilometer poedersneeuwvarianten
 • Besneeuwingsinstallatie
 • Gratis vervoer met alle skibussen
 • Beleveniszwembad
 • Sport- en cultureelcentrum