Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »


Wintersport in Defereggental

Ontspannen sneeuwvakantie in rustig Defereggental

Ontspannen sneeuwvakantie in rustig Defereggental

Ver weg van de alledaagse drukte ligt op een sneeuwzekere hoogte van 1100 - 2520 m het Defereggental in het Oostenrijkse Oosttirol.

Onder de toppen van vele drieduizenders vormt het een wintersportgebied voor de hele familie, waar het goed skiën is in één der twee skigebieden. Voor toerskiërs zijn er talloze tochten in het hooggebergte te maken. Het dal herbergt ruim 75 km langlaufloipe in een prachtig natuurgebied, waar het ook goed wandelen is, al dan niet op sneeuwschoenen.

Het Defereggental ligt met de sfeervolle dorpen:

  • St. Jakob (1389 m)
  • St. Veith (1500 m)
  • Hopfgarten (1104 m)

in het nationale park Hohe Tauern.

Het belangrijkste skigebied ligt tussen 1400 en 2520 m op de Brunnalm bij St. Jakob. De pisten zijn hoofdzakelijk makkelijk tot middelzwaar en vooral geschikt voor een wintersportvakantie met de kinderen. De pisten worden ontsloten door een moderne gondelbaan voor 6 personen, aansluitend zijn er een stoeltjeslift en 6 sleepliften.

Op de grens met Italië ligt het Staller Sattel skigebied op bijna 2000 m met nog eens 3 sleepliften. Dit is ook het uitgangspunt voor vele afdalingen in ongerepte sneeuw en diverse skitoeren. Tussen de skigebieden en de dorpen en naar de startpunten van de langlaufloipen rijdt een gratis skibus.

Hoewel zowel het dal op een sneeuwzekere hoogte ligt, kunnen de pisten voor een groot deel indien nodig voorzien worden van compactsneeuw. De modernste, satellietgestuurde, besneeuwingsinstallatie van Europa zorgt voor ideale omstandigheden als het natuurlijke wit eens niet voldoende is.

Ook de snowboarder zal zich niet vervelen in het Defereggental. In het Brunnalm skigebied ligt een Funpark met Halfpipe, Highjumps, Round Slides, Mail Boxes, Snow Mountains en een natuurlijke Quarter-Pipe. Een uiteraard veel ongeprepareerde poedersneeuw! De bijpassende stemming ontbreekt eveneens niet!

Het Defereggendal wordt doorsneden met een uitgebreid net langlaufloipen in alle moeilijkheidsgraden. St. Jakob is met 50 km dubbele loipen het centrum, maar vanuit St. Veith en Hopfgarten zijn er directe verbindingen voor lange tochten in een mooie afwisselende omgeving. Op de Staller Sattel ligt een 10 km parcours. Ook is er een skatingloipe voor de cracks en voor wie niet van ophouden weet: in St. Jakob ligt een loipe, die in de avonduren verlicht wordt.

Ook liggen er vele kilometers winterwandelwegen in het dal. Vanuit alle drie de dorpen zijn lange voettochten te maken, die deels langs de langlaufloipen gaan. Wandelen in de fraaie winterse natuur van het Defereggental kan ook op sneeuwschoenen. Deze snelgroeiende sneeuwsport trekt ieder jaar meer aanhangers. Iedere woensdag morgen worden tochten ondernomen met een gids, die het landschap op zijn duimpje kent en de vele mooie, rustige plekken weet te vinden waar dikwijls dieren in het wild gadegeslagen kunnen worden.

IJsbaan (ijsstokschieten), diverse lange rodelbanen voor een snelle tocht per sleetje, arrensledetochten en een tennishal zorgen voor de nodige variatie.

Op sneeuwschoenen door het Defereggendal

sneeuwschoenen door het Defereggendal

Wandelen op sneeuwschoenen is een snel toenemende sneeuwsport. Honderden jaren geleden was het de enige mogelijkheid voor de bergbewoners om zich te kunnen voort bewegen in de vaak meters diepe sneeuw.

De zware houten schoenen, die met enige fantasie op tennisrackets lijken, van toen zijn inmiddels vervangen door lichtmetaal en kunststof.

De sneeuwschoenen maken wandelingen in ongerepte sneeuw en natuur mogelijk voor jong tot oud. Speciale techniek is niet nodig, maar een gids die wat aanwijzingen geeft en de mooiste plekjes weet te vinden is aan te raden.

Omdat de wandelingen dikwijls een paar uur duren is enige basisconditie wel vereist. In het Oostenrijkse Defereggental (Oosttirol) worden de hele winter wekelijks van januari tot in maart op woensdag tochten georganiseerd.

Begeleider Hermann Mauther kent het gebied in het nationale park Hohe Tauern op zijn duimpje en voert de wandelaars naar fraaie stukken winternatuur, waar dikwijls dieren in het wild gadegeslagen kunnen worden.

Rustig wintersporten in januari in Oosttiroler Defereggental

Wintersporters die van rust houden en lekker willen skiën of snowboarden kunnen in januari terecht in het Oostenrijkse Defereggendal (Oost-Tirol).

In die maanden worden zowel ski-, snowboard- als langlaufarragementen geboden incl. een zevendaags verblijf, een zesdaagse skipas en een romantische tocht in de arrenslede.  Bij het langlaufarrangement van zeven dagen is een langlaufcursus van 3 dagen (2 uur per dag) en een arrensledetocht inbegrepen.. 

Het Defereggental heeft twee skigebieden met één skipas.

Op de Brunnalm ligt 25 km pisten tussen 1400 en 2500 m is bereikbaar met een moderne gondelbaan voor zes personen. Op de 25 km pisten zorgen een stoeltjeslift en een aantal sleepliften voor het vervoer. De modernste satellietgestuurde besneeuwingsinstallatie van Europa zorgt voor altijd witte afdalingen, indien de natuur het eens een beetje laat afweten.

Op de Staller Sattel, de in de wintermaanden gesloten bergpas naar het Italiaanse Zuid-Tirol, ligt nog eens 15 km pisten met 3 sleepliften. Dit hooggelegen gebied (bijna 2000 m) is ook uitstekend uitgangspunt voor skitoeren.

Voor langlaufers zijn hier diverse ook mogelijkheden. Het Defereggental telt ruim 70 km loipen en evenzoveel kilometers wandelwegen. De routes voeren door bossen en over almen en doen alle drie de dorpen in het dal aan.

In de sporen van de Eskimo's

wordt veel aandacht besteed zodat zij én de ouders van een ontspannen sneeuwvakantie kunnen genieten. Iets speciaals is wekelijkse tocht in de sporen van de Eskimo's.

Op de hondenslee van Hannes Asperger maken ze gratis een spannende rit door het besneeuwde dal en kunnen aansluitend aan het kampvuur napraten over hun de belevenissen.

Pure ontspanning met een heerlijke familievakantie

heerlijke familievakantie

Stel je eens voor.. een azuurblauwe hemel, dik besneeuwde hellingen en sneeuwkristallen die in de zon schitteren. De kinderen genieten volop van hun lessen in de skischool en de ouders hebben even tijd op op hun gemak de mooiste afdaligen te maken. Deze ingrediënten voor een heerlijke wintersportvakantie kun je in het Defereggenthal volop aantreffen.

De dorpen in het Defereggental richten zich vooral op gezinnen met kinderen. De crèche in St. Jakob vangt kleintjes al vanaf 2 jaar op en de skischool kunnen kinderen vanaf 4 jaar terecht. Pa en ma kunnen hun kroos met een gerust hart over laten aan de gediplomeerde begeleidsters en skileraren om zelf te genieten van de sneeuwzekere skigebieden.

De skischool geeft overigens ook les in de carvingtechnieken, snowboard, langlauf en skitoeren. Onder leiding van ervaren berggidsen kunnen prachtige skitochten buiten de pisten gemaakt worden.

Maar niet allen skiën of snowboarden behoort tot de mogelijkheden. Wat te denken van bijvoorbeeld een mooie romatische tocht door het betoverende witte landschap met een arrenslee tocht terwijk de skikids zich uitleven op de piste onder begeleiding van ervaren skileraren.

Met de hele familie een spectaculaire rodelwedstrijd houden is natuurlijk ook een mooie uitdaging. Eigenlijk is er voor elk lid van de familie wel wat te beleven. Vooral het skigebied Brunnalm met zijn veelzijdige wintersportmogelijkheden biedt uitgebreide mogelijkheden voor een mooie familievakantie in de sneeuw.

Het is een waar paradijs voor skiërs, snowboarders en zonaanbidders. Het maakt niet uit of je beginner bent of een ervaren sneeuwsporter. De lokale skischolen leren je de fijnste kneepjes van het carven of skiën in de "Tiefschnee". Kijk verbaasd hoe de kinderen na hun eerste lessen trots hun vorderingen laten zien.

Voor langlaufers en wandelaars staan voldoende loipes en wandelpaden tot de beschikking, ook om mooie wandelingen met de kinderen te maken. Er zijn ook verschillende ijsbanen beschikbaar zodat er ook volop geschaatst kan worden en dat is misschien wel een mooie gelegenheid om de kinderen schaatsen te leren, want daar krijg je in de Hollandse winter steeds minder gelegenheid voor.