Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport Oostenrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie.

Alle aanbiedingen »

Chalets en Appartementen

Een appartement of chalet boeken in Oostenrijk voor de beste prijs.

Nu zoeken »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk van de beste reisaanbieders.

Meer info »


Alpbachtal & Tiroler Seenland prima skigebied in Tirol

Superlatieve sneeuwpret in Alpbachtal & Tiroler Seenland

Alpbachtal Tiroler SeenlandDe Oostenrijkse vakantieregio Alpbachtal & Tiroler Seenland gelegen in het hart van Tirol biedt veel mogelijkheden voor een wintersportvakantie.

Speciale aandacht is er voor kinderen.

Midden in een prachtige bergwereld liggen bevroren meren, rustige dalen en aantrekkelijke ski- en langlaufgebieden voor iedere sneeuwsporter.

De negen de dorpen Alpbach, Reith, Brixlegg, Rattenberg-Radfeld, Breitenbach, Kramsach, Kundl, Münster en Brandenberg vormen samen een vakantieregio voor de hele familie.

De regio telt 2 skigebieden, er is volop ruimte voor Funsporten zoals snowboarden, Freeriding maar ook rodelen, sneeuwwandelen, schaatsen en uiteraard langlaufen op een uitgestrekt loipennet.

Skiërs en snowboarder vinden in de beide skigebieden ongeveer 45 km pisten, Halfpipes en prachtige maagdelijke hellingen voor Tiefschnee-afdalingen. Twee gondelbanen en diverse stoeltjes- en sleepliften zorgen voor comfortabel transport.

Het centrum voor skiër en snowboarder is het skigebied Wiedersbergerhorn (816-2025 m) dat vanuit Alpbach en Inneralpbach met 2 gondelbanen ontsloten wordt. Er is 45 km geprepareerde skipisten, waarvan 10 km blauw, 20 km rood en 5 km zwart.  Vijf stoeltjes- en zes sleepliften zorge voor het vervoer naar de hogere regionen.

Sneeuwzeker, uitdagend en toch kindvriendelijk

De afdalingen zijn sneeuwzeker tot in het dorpscentrum. De helft van de pisten kan kunstmatig van sneeuw worden voorzien. Ook snowboarders en Freeriders kunnen goed terecht in het skigebied. Er is o.a. een Halfpipe en er zijn diverse mogelijkheden voor mooie afdalingen in ongerepte sneeuw buiten de geprepareerde pisten.

Het skigebied is zeer geschikt voor families met kinderen. Hetzelfde geldt voor de pisten op de Reither Kogel bij Reith im Alpbachtal. De pisten liggen tussen 670 en 1280 m en wordt ontsloten door de Reitherkogel gondelbaan (gondels voor acht personen). In het skigebied zijn 2 sleepliften.

Kramsach biedt een klein skigebied voor kinderen en beginnende skiërs. Hier zijn 2 sleepliften worden speciale ski-arrangementen voor kinderen en ouderen aangeboden.

Tussen alle dorpen in de regio rijden gratis skibussen naar de grotere skicentra.

Voor skiërs en snowboarders die meer willen bieden zich de enorme hoeveelheid pisten in de regio aan. Het Alpbachtal & Tiroler Seenland licht centraal tussen Kufstein en Innsbruck in het hartje van Tirol te midden van de uitgestrekte skigebieden van de Kitzbüheler Alpen en het Zillertal. Deze bieden samen meer dan 1000 pistekilometers en ongeveer 400 bergbanen en skiliften. Er worden voor deze skicentra diverse skipascombinaties geboden.

Naast de talrijke sportieve activiteiten kan er in aan het eind van de dag en in de avonduren genoten worden van een omvangrijke après-ski. Bij de schermbars en in oude en gezellige hutten gaan de beentjes van de vloer. Maar er kan ook ontspannen een glaasje gedronken worden onder de tonen van Tiroler muziek.

Authentieke winter in Alpbachtal & Tiroler Seenland

5 kilometer pisten en 19 bergbanen en skiliften

In het Alpbachtal & Tiroler Seenland maken vakantiegangers niet alleen kennis met de winterpracht, maar ook met idyllische en pittoreske Alpendorpjes. De 9 vakantieoorden bieden u een zeer gevarieerd programma.

Het winterseizoen gaat altijd medio december van start met een traditioneel winteropeningsfeest bij de Galtenberglift in Inneralpbach. In de grote verwarmde tent wordt een boeiend programma met top live-act aangeboden.

In het skigebied van het Alpbachtal komt kwaliteit op de eerste plaats. De 45 kilometer pisten en 19 bergbanen en skiliften worden voortdurend gecontroleerd. Dit wordt bevestigd door de „Tiroler Pistengütesiegel“ en de  ‚witte Oscar‘, een onderscheiding van het Britse skimagazine „The Good Skiing & Snowboarding Guide“ in de categorie „Small resort of the year“.

De goed onderhouden pisten liggen tot op een hoogte van 2.025 meter. Meer dan 65% van het skigebied kan kunstmatig van sneeuw worden voorzien. Skicursussen zijn er voor de allerkleinsten maar ook voor diegenen die het skiën op latere leeftijd ontdekken.

Voor winterpret buiten de pisten is volop ruimte in deze Tiroler regio. Langlaufers vinden en net van meer dan 130 km langlaufloipes in verschillende moeilijkheidsgraden. 200 km geruimde wandelwegen voeren door de meest idyllische besneeuwde landschappen. Trendy zijn de wandelingen op de speciale sneeuwschoenen die naar de mooiste plekjes voeren. Een absolute topper zijn de 8 rodelbanen in het dal welke gedeeltelijk `s avonds verlicht zijn. En niet te vergeten de gezellige hutten om tor rust te komen!

De typische gastvrijheid uit zich in uitstekende logies en bij de culinaire thema-avonden zoals candle light dinners, fondue of „kaiserschmarren“.

Het hoogtepunt van het seizoen is de avondlijke ski- en snowboarddemonstratie waarbij de skischolen aan de Böglerlift in Alpbach halsbrekende sprongen uithalen. Een grote sneeuwbar met swingende muziek rondt het programma af. Een zeer geliefd evenement is de wekelijkse skiwedstrijd voor hoteliers en gasten, georganiseerd door de skischool van Reith im Alpbachtal.

De negen dorpen

In de regio Alpbachtal & Tiroler Seenland liggen negen dorpen met ieder een eigen karakter. Tussen de dorpen rijden de hele winter gratis skibussen naar de grote skigebieden en met veel op- men uitstapplaatsen onder weg.

Alpbach (1000 m)

In het hart van het Alpbachtal ligt Alpbach met het skigebied Wiederberger Horn (850-2100 m) met aansluiting op de pisten van Inneralpbach. De Alpbacher huisberg heeft 45 km pisten en biedt iedere skiër en snowboarder wat hij zoekt. De afdalingen zijn er in alle moeilijkheidsgraden. De gondelbaan voor zes personen en zes stoeltjes- en 5 sleepliften zorgen, nagenoeg zonder wachttijden, voor het transport bergwaarts. Voor snowboarders zijn er twee Boarder Areas met Halfpipe en Freeriders kunnen zich uitleven op brede hellingen met maagdelijke sneeuw. Voor de langlaufers ligt er bij inneralpbach 22 km loipe in het dal en wandelaars kunnen op de 30 km geruimde wandelwegen uitstekend uit de voeten.

Brandenberg (920 m)

Het uit 5 buurtschappen bestaande dorp ligt op een wijds en zonnig hoogplateau op 7 km van de Inntal Autobahn (afslag Kramsach). Er is een oefenweide met sleeplift en 10 km langlaufloipen waaronder een verlichte avondloipe. Er kunnen lange winterwandelingen gemaakt worden en een snelle sleetjesafdaling op de natuurrodelbaan.

Breitenbach (550 m)

Het dorp ligt aan de linkeroever van de Inn ingeklemd tussen glooiend heuvelland en steile bergtoppen in het noorden. Er is een uitgestrekt langlaufgebied (45 km loipen) en een lange natuurrodelbaan, die s’-avonds verlicht is.

Brixlegg (534 m)

Dit dorp ligt aan de ingang van de Alpbachtal. Er is 7 km langlaufloipen, diverse wandelroutes en een rodelbaan.

kaart van het Alpbachtal

Kramsach (520 m)

Het Sonnwendjoch boven Kramsach heeft 1 stoeltjeslift en 3 sleepliften. Voor kinderen en beginners zijn wel twee sleepliften op de oefenhellingen bij het dorp beschikbaar. Voor wie zich al te oud acht om nog skiën te leren, of na lange tijd toch weer eens op de latten wil, is misschien het Kramsacher Ski-Start-Angebot een welkome hulp. In zeven dagen ben je (weer) op de been. Langlaufers treffen hier 17 km loipen en er is 30 km winterwandelweg.

Kundl (526 m)

Het dorp met zijn mooie huizen en centrum ligt centraal ten opzicht van diverse Tiroler skicentra (Alpbachtal, Zillertal enz) en is uitgangspunt voor "skisafari's" in de wijde omgeving. Nabij het dorp ligt een langlaufloipe en er is een natuurrodelaan. Liefhebbers van ijssporten vinden daarvoor in de hal met kunstijsbaan alle mogelijkheden.

Münster (540 m)

Door de centrale ligging is Münster een ideaal uitgangspunt om de regio te leren kennen. In de wintermaanden is er een in de avonduren verlichte natuurrodelbaan en de 12 km langlaufloipen zijn direct vanuit het dorp bereikbaar. Ook zijn er diverse kilometers romantische winterwandelwegen waarover mooie tochten in een fraai winterlandschap gemaakt kunnen worden. Alpineskiërs vinden 45 km pisten in het nabijgelegen Alpbachtal. Op het bevroren water van de Reintaler Seen worden temidden van een prachtige Tiroler bergwereld ijsbanen sneeuw vrijgemaakt voor schaatsliefhebbers.

Rattenberg-Radfeld (640 m)

Rattenberg, het oudste en kleinste stadje van Tirol, heeft geen skihellingen. Maar de pisten van Kramsach en Alpbach zijn makkelijk en snel te bereiken. Er zijn langlaufloipen en winterwandelpaden. Het stadje is bijzonder aantrekkelijk. Idyllische steegjes hebben bijna Italiaanse flair, er zijn vele gezellige bars en in aantrekkelijke winkeltjes is de prachtige glasblazerskunst te bewonderen. Rattenberg is niet alleen de kleinste stad van Tirol, maar ook het droomtoneel voor folkloristische en andere evenementen. Net is in het buurdorp Radfeld herleven hier oude kunsten en ambachten, traditionele liederen en folklore. Een jaarlijks hoogtepunt is de Heksendans op 6 december.

Reith im Alpbachtal (640 m)

Reith im Alpbachtal is een ideale verblijfplaats midden in de winterregio. Op de Reither Kogel bevindt zich een klein, makkelijk familieskigebied voor gezinnen en kinderen is. Een nieuwe gondelbaan voor acht personen zorgt voor peilsnel bergtransport. Er zijn verder 4 sleepliften, waarvan 2 op oefenhellingen bij het dorp. Het skigebied van Alpbach is vlakbij is met de gratis skibus makkelijk bereikbaar. Voorts ligt er 13 km langlaufloipe in het dal en 15 km op sneeuwzekere hoogte op de flanken van de Reither Kogel. In het dal ligt 50 km wandelweg.

Een langlauf- en wandelparadijs

langlauf- en wandelparadijs

Voor langlaufers biedt de regio ca. 90 km loipen. Ze zijn er in alle moeilijksheidisgraden en door de aansluitingen zijn er korte maar ook langere tochten ver weg van de grote drukte te maken. De meeste loipen hebben hun beginpunt bij de dorpen en voeren door een prachtig winterslandschap.

De loipen liggen in het Alpbachtal hoofdzakelijk bij Inneralpbach en bij Reith im Alpbachtal. Voorts zijn er loipen bij Kramsach (de Seenloipe, die o.a. over de bevroren meren loopt), Brandenberg en Breitembach (aansluiting op de loipen van Angerberg), Münster en Kundl. Bij Inneralpbach ligt een sneeuwzekere "Höhenloipe".

In het zelfde mooie winterse lanschap kunnen ook winterwandelaars volop uit de voeten op ca. 140 km sneeuwvrije wandelwegen. De routes zijn alle goed bewegwijzerd. Voor joggers is er 20 km speciale sneeuwvrije hardlooptrajecten.

Steeds meer belangstelling trekt het maken van wandelingen op sneeuwschoenen. In het Alpbachtal & Tiroler Seenland zijn drie aanbieders van deze snel groeiende sneeuwsport. Het is niet moeilijk en voert naar prachtige winterse plekken waar de gewone wandelaar niet kan komen.

Ook rijden er arresleden voor een romatische tocht door de wit besneeuwde dalen. Voor de onvermoeibaren is er een tennis- en squashhal en er kan gezwommen worden in het verwarmde buitenbad en in het overdekte zwembad.

Kleine gasten zijn hier VIP

De vakantieregio Alpbachtal & Tiroler Seenland biedt alles om de sneeuwvakantie met de kinderen tot een plezier te maken.

kindvriendelijk

In de drie skischolen leren de kinderen onder leiding van ervaren skileraren spelenderwijs skiër en snowboarden. Voor kinderen van 2 tot 12 jaar bieden twee dorpen in de regio (Alpbach en Reith im Alpbachtal) een Kinderclub. Daar kunnen ze per uur terecht maar ook een hele dag met overblijven en middageten. Onder toezicht van geschoolde kinderjuffen wordt geknutseld, gespeeld, gedanst en gelachen.

Met de start van het winterseizoen 2004-2005 werd voor alle kleine gasten van het Alpbachtal & Seenland een nieuw kinderdagverblijf geopend direct naast het bergstation van de Wiedersbergerhorn. Ook zonder skicursus worden kinderen vanaf 3 jaar tegen een gunstige prijs door geschoolde kinderverzorgers opgevangen. In Reith im Alpbachtal worden de kleintjes begeleid in Juppi Kid’s Club

Er worden talrijke leuke evenementen georganiseerd door o.a. de skischool Alpbach Aktiv in Alpbach en in Reith im Alpbachtal.

Al dit winterplezier wordt tegen een aantrekkelijke prijs geboden. Talrijke onderkomens, van privékamer tot sterrenhotel, bieden familiearrangementen. In diverse restaurants bieden voordelige menu's en drankjes aan de kleinste gasten. De prijs voor een familievakantie kan men zelf aan het vakantiebudget aanpassen. Er worden weekarrangementen voor het hele gezin aangeboden in b.v. een appartement incl. 6-daagse skipas voor 2 volwassenen en 2 kinderen tot 6 jaar.

Schaatsen en rodelen

Op de talrijke meren in de regio kan gedurende de wintermaanden uitstekend geschaatst worden. De kleine meren vriezen snel dicht en zijn bedekt met een spiegelglade ijsvloer.

Er zijn sneeuwvrije ijsbanen voor jong en oud. Er zijn ook twee aangelegde ijsbanen.

Wie eens een snelle afdaling op een sleetje wil maken kan terecht op één van de vier rodelbanen in de regio. Ze zijn te vinden in Alpbach, Reith i. A. en Brandenberg. Interessant is de verlichte rodelbaan in Alpbach.

Deze loopt van het Bischoferjoch tot Bischoferalm. Langs de banen zijn diverse huttten om moed in te drinken voor de vermetele tocht bergafwaarts!