Wat is verstandig? Kiezen voor een goedkope last minute wintersport in Tsjechië of kiezen voor zekerheid met vroegboekkorting wintersport Tsjechië? Lees nu deze tips.

Tips last minute wintersport in Tsjechië

Last minute wintersport Tsjechië of kiezen voor vroegboeken?

Tsjechië is een wintersportland waar je nog kunt profiteren van goedkope wintersport. De skigebieden in Tsjechië liggen allemaal wat lager dan in Oostenrijk of bijvoorbeeld Frankrijk. Door de ligging zijn deze van december tot eind maart echter behoorlijk sneeuwzeker.

Daarnaast is Tsjechië een uitstekende keus als je met kinderen naar de wintersport gaat. Een wintersportvakantie in Tsjechië is meestal een stuk voordeliger dan in de traditionele wintersportlanden. De skigebieden zijn niet zo uitgestrekt als in andere wintersportlanden in de Alpen, maar de prijzen zijn er heel vriendelijk.

De laatste jaren is er in Tsjechië ook veel geïnvesteerd in faciliteiten zoals:

  • liften,
  • sneeuwkanonnen,
  • skischolen,
  • uitbreiding van skipistes.

Als je voor het eerst met kinderen naar de wintersport gaat dan is Tsjechië absoluut het overwegen waard. De pistes in de verschillende skigebieden bieden genoeg variatie en uitdagingen.

Bijkomend voordeel is dat skipassen en skilessen er voordeliger zijn dan in de Alpenlanden. Er komen ook steeds meer skischolen met Engels en soms zelfs Nederlands sprekende skileraren.

Wil je het optimale uit je wintersportvakantie in Tsjechië halen? Kies dan voor specialist Tsjecho Reizen

De afstand van Nederland naar de wintersportgebieden in Tsjechië valt ook best mee. Vanaf Arnhem naar bijvoorbeeld Špindlerův Mlýn in het Reuzengebergte is ongeveer 900 kilometer. Goed te doen dus met de auto en zeker als je er voor kiest om in Duitsland iets over de helft te overnachten. De volgende ochtend kom je dan uitgerust en op tijd op je bestemming aan. Je kunt ook kiezen voor het comfort van een luxe touringcar of Royal Class bus en natuurlijk het vliegtuig.

Omdat Tsjecho Reizen dé specialist is voor een wintersportvakantie in Tsjechië hebben wij de mogelijkheden bekeken op hun website. Onze ervaringen vind je hieronder. Maar als je al nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden en skigebieden de Tsjecho Reizen te bieden heeft, klik dan hier.

Wat is beter? Vroegboeken of een last minute wintersport Tsjechië?

vroegboeken wintersport Tsjechië

Tsjechië wordt als wintersportbestemming steeds populairder en trekt dan ook jaarlijks meer bezoekers. Zij kiezen voor het wintersportland Tsjechië omdat de prijzen er laag zijn. Maar ook omdat wintersport in Tsjechië ideaal is voor beginnende skiërs en gezinnen met kinderen.

De lage prijzen kunnen nog aantrekkelijker worden als je kiest voor een last minute wintersport in Tsjechië en aan het begin van het boekingsseizoen zijn er vaak ook extra kortingen. Daarmee wordt een skivakantie in Tsjechië extra aantrekkelijk.

Voor het boeken van een wintersportvakantie naar Tsjechië geldt in principe hetzelfde als voor de andere wintersportlanden. Aan het begin van het boekingsseizoen kun je vaak in aanmerking komen voor vroegboekkorting. Kies je voor een last minute naar de wintersport in Tsjechië dan zijn de prijzen vaak extra laag.

Wat is nu beter? Vroegboeken of een last minute?

Dat is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Maar voor een gezin met schoolgaande kinderen is ons advies altijd vroegboeken. Je hebt dan de meest keus in de populaire periodes rond kerst, oud & nieuw en de vooorjaarsvakantie. Ook de carnavalsperiode is populair en dus vaak volgeboekt. Het voordeel van vroegboeken is dus dat je de zekerheid hebt dat je in de gewenste accommodatie en het skiresort van je keuze terecht kunt. Dat je daarnaast ook vaak kunt profiteren van vroegboekkorting is dan mooi meegenomen.

Als je een last minute wintersport Tsjechië wilt boeken dan profiteer je meestal van extra scherpe prijzen. Daar staat dan wel tegenover dat je afhankelijk bent van de beschikbare accommodaties. Je loopt dus het risico dat het hotel of appartement waar je graag naar toe zou willen vol zit.

Bij Tsjecho Reizen heb je trouwens in elk seizoen aantrekkelijke aanbiedingen voor de wintersport in Tsjechië.

Welke skigebieden zijn ideaal voor een last minute wintersport in Tsjechië?

Last minute wintersport Tsjechië of vroegboekkorting Tsjechië>

Als je een last minute wintersport Tsjechië wilt boeken dan zijn er genoeg skigebieden waar je uit kunt kiezen. De populairste skigebieden in Tsjechië zijn:

Er zijn in Tsjechië echter nog meer skigebieden en vooral in het Reuzengebergte vind je veel mogelijkheden. Andere populaire regio's om te wintersporten in Tsjechië zijn:

De skigebieden in het Reuzengebergte, zoals bijvoorbeeld in de omgeving van Špindlerův Mlýn, zijn aantrekkelijk. Er loopt ondermeer een rode piste met een brede afdaling door het bos. Er is ook voor gezinnen met kinderen een fraaie piste (nummer 2) die variatie biedt en lekker lang is. Leuk om met z'n allen de afdaling te maken.

Maar er valt nog veel meer te beleven in de skigebieden van Tsjechië. Je kunt in Tsjechië kiezen uit appartementen, chalets en hotels en bij steeds meer skiresorts zijn aantrekkelijke appartementhotels gebouwd. Je geniet er van de privacy van een ruim appartement met alle faciliteiten maar kunt ook profiteren van speciale hotelservices.

Wil je er meer over weten? De website van Tsjecho Reizen heeft naast de aantrekkelijke last minutes ook veel informatie over de skigebieden en wintersportplaatsen.