Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport met skipas boeken. Bekijk de aanbiedingen

Chalets en Appartementen

Boek een appartement of chalet voor de beste prijs. Alle accommodaties »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Wintersportvakanties van de beste reisaanbieders.Alle actuele acties »

Tips voor langlaufreizen

Tips voor langlaufvakanties en complete langlaufreizen:

Als je op zoek bent naar informatiie over een langlaufvakantie of langlaufreizen dan vind je hier onze beste tips.

Langlaufen is een gezonde inspanning die absoluut niet alleen voor ouderen is. Langlaufen is inspannender dan je denkt en je hebt er een gezonde basisconditie voor nodig. Met langlaufen ervaar je een wintersportgebied heel anders!

Op langlaufski's maak je op een sportieve manier kennis met de omgeving en ben je één met de natuur. Het mooie van langlaufen is dat het volledige lichaam actief is en het tempo en de zwaarte van de inspanning bepaal je helemaal zelf.

Gelukkig zijn er steeds meer goede reisorganisaties die complete langlaufvakanties aanbieden. Je kunt daarbij kiezen uit compleet verzorgde langlaufvakanties met eigen vervoer maar ook complete busvakanties. Wilt u voor het eerst gaan langlaufen? Dan is een verzorgde langlaufvakantie een echte aanrader!

aanbiedingLanglauftips van Sneeuwsport.info :

Overzicht van reisorganisaties met aanbiedingen langlaufreizen en skisafari'sboek nu!


Speciale Langlaufreizen (ook met de bus)

Maar ook voor gevorderden zijn langlaufreizen perfect. Organisaties zoals Kras en De Jong Intra hebben veel vaste klanten die elk jaar weer meegaan met speciale langlaufreizen met een comfortabele Royal Class Bus. Deze reizen duren over het algemeen 8 tot 10 dagen en ideaal om veel te zien van de omgeving!

Het nieuwe OAD heeft weer een prachtige selectie langlaufreizen met de bus!

Met de eigen auto? Kijk dan ook eens TUI (o.a mooie reizen naar Scandinavië)

Kras en De Jong Intra hebben complete langlaufreizen waarbij je elke dag ergens anders kunt langlaufen. Een comfortabele bus zorgt dan voor het vervoer! Meestal zijn deze reizen ook inclusief begeleiding en/of instructie. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van het benodigde materiaal. Dit kun je dan al direct bij de reservering aangeven.

Kras en de Jong Intra hebben speciale langlaufreizen met de bus waarbij je elke dag ergens anders naar toe wordt gebracht. Ideaal voor een gevarieerde langlaufvakantie!

Wil je met eigen vervoer naar een mooi langlaufgebied dan geven onze tips zeker een aanleiding om eens bij deze goede reisorganisaties te kijken. De websites geven de mogelijkheid om heel makkelijk te zoeken naar vakanties met als doel langlaufen en in veel gevallen gaan onze links direct naar het aanbod met langlaufvakanties of langlaufreizen.

Langlaufvakantie of langlaufreis?

langlaufvakantieAls je een sportieve wintersportvakantie wilt doorbrengen maar geen skiër bent of misschien juist eens op een andere manier de omgeving van je favorieten wintersportplaats wilt verkennen dan is langlaufen een prima manier.

Langlaufen is vooral een sportieve manier die je lichaam volledig in beweging brengt en voor jong en oud geschikt is. Iedereen kan zijn eigen tempo bepalen of langlaufgebieden opzoeken voor beginners of juist voor gevorderden.

De makkelijke gebieden vind je vaak direct in de omgeving van een dorp of in een dal (vlak). De loipes met meer uitdaging vind je over het algemeen hoger op. Deze kun je ook bereiken door gebruik te maken van liften, maar dan heb je dus een skipas nodig.

Langlaufen is populair bij veel Nederlandse en Belgische wintersporters. Niet zo vreemd want je kunt het relatief snel leren en als het bij ons sneeuwt kun je op veel plaatsen ook langlaufen.

Oorspronkelijk komt het langlaufen uit Scandinavië. Daar kunt je het dan ook op veel plaatsen uitstekend beoefenen. In Duitsland heeft het Sauerland het grootste langlaufgebied ten noorden van de Alpen. Hier vind je ruim 1400 kilometer aan loipes op een steenworp afstand van Nederland en een prima idee voor een langlaufvakantie.

Andere uitstekende langlaufgebieden vind je in Oostenrijk, Tsjechië, De Italiaanse Dolomieten en in Frankrijk (waar langlaufen trouwens ski de fond heet).

Stijlen en technisch en waar je op moet letten:

Langlaufen

Materiaal voor het langlaufen kun je zelf aanschaffen maar ook huren.

Ga je voor het eerst langlaufen dan is huren aan te raden. Je kunt dan eerst kennismaken met deze actieve manier van wintersporten. Bevalt het, dan kun je alsnog besluiten om je eigen langlaufski's en materiaal te kopen.

De langlaufski zijn langer en smaller dan traditionele ski's en ook de voorkant van de ski is wezenlijk anders. Deze heeft namelijk een scherpe en omhooglopende punt.

Omdat je langlaufen op een aantal manieren kunt beoefenen zijn er voor elke vorm ook aangepaste ski's. Zorg ervoor dat de langlaufski circa 10-20 cm langer is dan het eigen lichaam. Ook het gewicht bepaalt welke ski het beste is. Laat je dus vooral voorlichten en adviseren door een expert!

De meeste langlaufers gebruiken de klassieke stijl waarbij men zich met de ski afzet en voorwaarts beweegt in combinatie met de stokken.

Ervaren langlaufers gebruiken vaak de skating stijl. Deze stijl zie je ook bij langlaufwedstrijden en bestaat uit een schaatsbeweging met de ski's en een sterke ondersteuning met de stokken. Echte profs gebruiken bij deze stijl zelfs helemaal geen stokken.

Langlaufen kun je op verschillende niveau's beoefenen:

  • Het zogenaamde skiwandern gaat over een relatief vlak parcours dat ook gemakkelijk is. Meestal direct bereikbaar zonder het gebruik van liften. Dus gewoon lekker in je eigen tempo genieten van de prachtige winterse natuur.
  • Langlaufen gaat een stap verder. Dit is een sportieve manier in een hoger tempo waarbij je de uitdaging kunt zoeken van een moeilijker parcours met meer hellingen en loipes die een hogere moeilijkheidsgraad hebben.
  • Wedstrijd-langlauf is er tenslotte voor de echte sportievelingen die in zomer en winter getraind zijn. Het is eigenlijk alleen maar weggelegd voor ervaren en goedgetrainde sporters.

Tip: wil je het maximale uit het langlaufen halen? Neem dan een paar uur les. De basistechniek heb je dan snel onder de knie en van de skileraar krijg je nog wat handige insidertips zodat je snel zelf op pad kunt gaan!

Korting Skihuur via ons tot 55% Boek nu! *)

Meer weten? Lees dit artikel over de voordelen van online skihuur en onze exclusieve aanbieding