Val di Fiemme, Fleimstal (1000 - 2448 m), Trentino

Wintersport met Skipas Italië

Goedkope Wintersport Italië met skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen Italië

Boek zelf een appartement of chalet in Italië. Nu veel keus! ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Italië

Aanbiedingen wintersport Italië van de beste reisaanbieders. AANBIEDINGEN

Val di Fiemme

Val di FiemmeDe koningin van de Dolomiten is de Marmolada.

Deze berg met zijn 3 toppen reikt tot 3342 en behoort tot de hoogste van de Dolomiten in Italië. Door de hoogte is het skigebied sneeuwzeker en kun je er ook in de zomer skiën.

De gletsjers op dit gebergte zijn de bron van de rivier de Avisio bij de Fedaiapas. Deze rivier heeft in het gebergte een dal uitgeslepen en het middelste gedeelte heet Val di Fiemme

De laatste jaren werden diverse uitbreidingen aan het skigebied toegevoegd zoals:

  • een nieuwe 4-zits stoeltjeslift met automatische koppeling(p/h 1,800) die vervangt de skilift “Prà Fiorì” (Cermis).
  • Uitbreiding van de “Prà Fiorì” piste met ongeveer 400 meter en met sneeuwmachines
  • plus de opening van de nieuwe piste “Salera” (Prà Fiorì area) met sneeuwmachines
  • Uitbreiding aantal sneeuwkanonnen waardoor praktisch alle pistes besneeuwd kunnen worden

Het gebied maakt deel uit van de Dolomiti Superski en heeft daarmee ongekende mogelijkheden voor een prachtige skivakantie! Vooral Langlaufers zullen in een schitterende omgeving volop aan hun trekken komen

aanbiedingWintersport- en skivakantie in Val di Fiemme met Arke

TUI heeft in Val Fiemme prachtige reizen: kindvriendelijk en wintersport + skipas!

Check hier alle aanbiedingen van TUI Wintersport in Val di Fiemme

Langlaufen op WK-loipen in Italiaanse Val di Fiemme

Val di Fiemme, is één der grootste langlaufcentra van Italië.

In het dal liggen van december tot het einde van het seizoen meer dan 150 km loipen. Als het nodig is kunnen zelfs deze kunstmatig van sneeuw worden voorzien. Het dal heeft 2 langlaufcentra op de Lavazepass en bij het Lago di Tesero. Op de Passo Rollo ligt op een hoogte van ca. 1500 m een sneeuwzeker langlaufgebied.

Langlaufen Voorts liggen er in het hele dal vele tientallen met elkaar verbonden loipen, die vele tochten mogelijk maken.

De jaarlijkse Marcialonga is een langlaufmarathon waaraan duizenden langlaufers uit de hele wereld aan deelnemen.

Van 18 februari tot 1 maart 2003 werden in het dal de wereldkampioenschappen langlaufen en schansspringen gehouden. In 2013 werd er opnieuw een WK gehouden in Val di Fiemme (langlaufen).

Tesero (1000 - 2400 m) ligt in het midden van het dal. Het Langlaufcentrum Lago di Tesero is het centrum van de langlaufwedstrijden van de WK. In 1991 werden hier ook al de WK voor langlaufers gehouden. Het dorp ligt overigens ook gunstig ten opzichte van het skigebied Alpe di Pampeago - Ski Center Latemar-Obereggen.

Predazzo (1018 - 2400 m) ligt in het noordoosten van het dal en is met zijn ruim 4100 inwoners de grootste plaats van het Val di Fiemme. In het skispringstadion worden evenals in 1991 de springwedstrijden van de Noordse WK afgewerkt. Predazzo is voor alpineskiërs en snowboarders een prima uitgangspunt voor vele tochten in het Skicenter Latemar en de verbonden skigebieden Bellamonte - Alpe Lusia.

Alpineskiën in Val di Fiemme

Alpineskiën

Het Val die Fiemme biedt niet alleen uitstekende langlauffaciliteiten, maar ook voor de alpineskiër en snowboarder is er veel te genieten. De vijf skigebieden Ski Center Latemar, Alpe Cermis, Bellamonte/Alpe Lusia, Passo Lavazè/Oclini, Passo Rolle en de lagere hellingen in Ziano di Fiemme tellen samen 100 km pisten waarop 50 bergbanen en skiliften voor het vervoer zorgen. Het gebied, dat onderdeel is van de grote skiregio Dolomiti Superski, kan vrijwel geheel kunstmatig van sneeuw voorzien worden, als er eens wat minder valt.

Het Skicenter Latemar bestaat uit drie aaneengesloten skigebieden, waarvan twee in het Val di Fiemme (Pampeago und Predazzo) en een in de provincie Bolzano (Obereggen). Samen bieden ze 50 km pisten, waarop 18 moderne bergbanen en skiliften voor het vervoer van skiërs en boarders zorgen.

De skipas Fiemme/Obereggen is onderdeel van Dolomiti Superski en is ook geldig op alle pisten van deze grote regio, waaronder die van de nabijgelegen skigebieden. De skipas geeft ook gratis entree op de openbare zwembaden en het kunstijsstadion. Tussen de plaatsen en skigebieden rijden gratis skibussen.In alle skigebieden van het Val di Fiemme is de Dolomiti Superskipas geldig

Chalets en appartementen in Val di Fiemme

Je kunt met onze zoekmodule heel snel appartementen en chalets zoeken voor de wintersport in Val di Fiemme Je kunt ook zelf een plaats intikken. Bij de zoekresultaten kun je daarna meer voorkeuren aangeven.

Val di FiemmeInformatie lokaal:

Alpineskiën: 100 km pisten, 50 bergbanen en skiliften (onderdeel van Dolomiti Superski)
Snowboarden: 1 Fun Park, 2 Halfpipes

Langlaufen: 150 km loipen
Wandelen: meer dan 100 km winterwandelpad

Inlichtingen:
Verkehrsbüro Fleimstal, I-38033 Cavelese

tel. 0039 0462-241111
fax 0039 0462-241199

e-mail : info@valdifiemme.info
internet : www.visitfiemme.it