Wintersport en skiën in Trento Monte Bondone

Wintersport met Skipas Italië

Goedkope Wintersport Italië met skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen Italië

Boek zelf een appartement of chalet in Italië. Nu veel keus! ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Italië

Aanbiedingen wintersport Italië van de beste reisaanbieders. AANBIEDINGEN

Trento, de stad van bergen, wintersport, cultuur en het goede leven

Wintersport Trento

Monte Bondone.

Trento is één van de weinige steden in Europa die kan bogen op zomers mediterrane invloeden en die van de hoge winterse gletsjerwereld.

De hoofdstad van de Italiaanse provincie Trentino heeft de mogelijkheid sport en cultuur te combineren en met genieten van het goede leven van de wisselende seizoenen. Trentino is een klein stukje Italië dat rijk is aan meren, bossen, weidegebied, boomgaarden, heuvels, hooglanden, hoge bergtoppen en gletsjers. Dit alles ligt op korte afstand van de stad. Het oude sfeervolle centrum van Trento (Trient in het Duits) ligt op een hoogte van 192 meter.

Het hoogste punt is de Palon, de 2090 meter hoge top van Monte Bondone, de huisberg van de stad. In de zomermaanden biedt de berg o.a. een prachtig wandelgebied en één van de bekendste botanische tuinen met hooggebergte flora van Europa. Ook bergbeklimmers weten de berg te vinden. ‘s Winters is Monte Bondone het dichtstbijzijnde skigebied van de stad. Trento is daarmee één van de weinige skicentra waar wintersportactiviteiten gecombineerd kunnen worden met de ambiance van een stad in de nabijheid.

Fraaie panoramaweg naar de pistes

De pisten zijn makkelijk te bereiken via een panoramaweg met prachtige uitzichten op de bergwereld en stad. De weg is ’s zomers het strijdtoneel van een uphill autorace. Al in 1934 werd er geskied op de huisberg van Trento. Toen was er op de Monte Bondone een grote slee in bedrijf die met een kabel aan een lier verbonden was. De skiërs werden zittend op de slee omhoog getrokken, waarna ze op hun houten ski’s in de diepe sneeuw konden afdalen. Het was één der eerste „skiliften“ in de Alpen.

In ieder geval was het de voorloper van de moderne bergbanen en skiliften die nu de skigebieden in Trentino ontsluiten. Ondanks alle moderne faciliteiten van nu, heeft Monte Bondone de sfeer van de zestiger jaren behouden. Aan de vooravond van de grote wintersportboom was de berg als skigebied al geliefd bij vooral de inwoners van Trento. In die jaren werden er al skiwedstrijden om de Trofeo Topolino gehouden, een evenement dat de wieg was van internationale skikampioenen.

Trento

Monte Bondone vormt een natuurlijke eenheid met Trento en biedt naast alpineskiën veel mogelijkheden voor langlauf, wandelingen op sneeuwschoenen en ook voor skitoeren en freeriding op de prachtige hellingen van de Tre Cime.

Voor snowboarders is er een Funpark met Boarder Cross-Moguls, een lange Pipe en veschillende Slides en Kickers. Het skigebied heeft 15 km pisten, die als dat nodig is vrijwel geheel kunstmatig van sneeuw voorzien kunnen worden.

Zeven bergbanen en skiliften zorgen voor het transport naar en op de pisten. Er is ook een koppelbare stoeltjeslift voor vier personen. Deze overwint in 7 minuten een hoogteverschil van 809 m en ontsluit een nieuwe 4 km lange piste. De afdaling behoort tot de pisten met het grootste hoogteverschil in Europa. Maar verder is het skigebied over het algemeen niet al te moeilijk.

42 Procent van de pisten is makkelijk, 56 procent is middelzwaar en de resterende 14 procent is wat lastiger. Beginners en gezinnen met kinderen zullen zich hier thuis voelen. Er is een skipas voor Monte Bodone maar ook een pas die geldig is in de grote skiregio Skirama Dolomiti Adamello – Brenta met 340 km pisten en 40 bergbanen en skiliften.

Monte Bondone herbergt ook een langlaufcentrum in Viote. Op de 37 km loipen zijn mooie tochten in een rustige bosrijke omgeving te maken. Trento en het Monte Bondone skigebied bieden speciale faciliteiten en aantrekkelijk geprijsde arrangementen, voor gezinnen met kinderen. In een bergstad als Trento zit het met het uitgaansleven wel goed. De mogelijkheden van winkelen in de oude binnenstad zijn legio. Evenals de hoeveelheid gezellige bars en restaurants met regionale tot hoogstaande internationale keuken. Op cultureel gebied is er alles wat men maar bedenken kan, van musea, bioscopen, theaters tot opera- en balletuitvoeringen.

Chalets en appartementen in Trentino

Je kunt met onze zoekmodule heel snel appartementen en chalets zoeken voor de wintersport in Trentino. Je kunt ook zelf een plaats intikken. Bij de zoekresultaten kun je daarna meer voorkeuren aangeven.

Koppelbare stoeltjeslift

In het skigebied Monte Bondone bij Trento, de hoofdstad van de Italiaanse provincie Trentino, ontsluit de moderne koppelbare stoeltjeslift op de Alpe di Trento een nieuwe 4 klimeter lange piste en overbrugt in 7 minuten een hoogteverschil van 809 m, het grootste voor een stoeltjeslift in Europa.

stoeltjeslift

De afdaling is tevens voorzien van een sneeuwinstallatie. Het hele 15 km pisten tellende skigebied op de huisberg van de hoofdstad van Trentino kan nu vrijwel geheel kunstmatig van sneeuw voorzien worden.

Het skigebied wordt nu door 7 stoeltjesliften ontsloten tot een hoogte van 2090 m, het is vooral interessant voor skiën met het hele gezin. Snowboarders vinden er een Funpark. Voor kinderen zijn er diverse opvangmogelijkheden met en zonder skiles. Vanaf de pisten ontvouwt zich een indrukwekkende vergezichten op de Brenta Dolo

Er is een eigen skipas voor Monte Bodone, maar er is ook een pas voor de grote skiregio Skirama Dolomiti Adamello – Brenta met 340 km pisten en 40 bergbanen en skiliften. Het oude sfeervolle centrum van Trento ligt op een hoogte 15 km van de pisten, welke bereikbaar zijn via een panoramaweg met fraaie uitzichten.

Kinderkortingen op Monte Bondone

In het skigebied Monte Bondone van het Italiaanse Trento zijn speciale kortingen en faciliteiten voor kleine skiërtjes. De kinderskischool heeft een spannend toverbos waar spelenderwijs skiën geleerd wordt.

Met de speciale “Bambino Card”, kunnen de kleintjes een proefles skiën of langlaufen incl. huur van de uitrusting krijgen met rondleiding door het sprookjesbos. Na de les krijgen ze een oorkonde van de “Sneeuwkoning”.

Voor kinderen tot 6 jaar is de skipas gratis indien één volwassen familielid een skipas vanaf 5 dagen aanschaft (kerstperiode uitgesloten). Voor kinderen tot 8 jaar oud wordt korting gegeven indien ze op de kamer van de ouders verblijven.

Rijk verleden en sportief heden in Trento

Trento, de hoofdstad van de Italiaanse provincie Trentino werd gesticht in de eerste eeuw voor Christus, toen de Romeinen een militairkamp aan de rivier Adige bouwden om de belangrijke weg tussen Noord- en Zuid-Europa die door de centrale Alpen liep, te verdedigen.

Door de eeuwen heen bouwde de stad een rijk cultureel en maatschappelijk verleden op. Sporen van het oude verleden zijn nog overal in de stad terug te vinden, en dat niet alleen in musea.

Ook toeristisch gezien heeft Trento een rijk verleden én heden. Traditionele evenementen als de jaarlijkse “Autunno Trentino” (Trentino Herfstfestival) en “Mercatino di Natale”, de grote Kerstmarkt van 23 november tot 24 december zijn uitgegroeid tot internationale toeristische attracties.

Op de 2090 m hoge “huisberg” Monte Bondone ligt een skigebied dat als één der eerste in de alpen al in 1934 over een skilift in de vorm van een door een kabel bergwaarts getrokken slee beschikte. In 1959 werd hier de eerste skiwedstrijden om de Trofeo Topolino gehouden, een evenement dat de wieg was van internationale skikampioenen.

Trento Monte Bondone

Trento Monte Bondone 192– 2090 m (Trentino, Italië)

Alpineskiën: 15 km pisten, 42% makkelijk, 56% middelzwaar, 14% moeilijk, 5 stoeltjesliften.

Langlauf: 37 km loipen in langlaufcentrum in Viote Snowboarden: On- en offpiste op Monte Bondone Snowpark 900m lang 200m breed. Superpipe
Winterwandelen: Talloze mogelijkheden.

Inlichtingen:
Apt di Trento, Via Manci, 2, I– 38100 Trento, Italië
telefoon: 0039 046121600
fax: 0039 0461216060

e-mail: informazioni@apt.trento.it
Internet: www.apt.trento.it