Reschenpas, Zuid-Tirol (1470-2850m)

Wintersport met Skipas Italië

Goedkope Wintersport Italië met skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen Italië

Boek zelf een appartement of chalet in Italië. Nu veel keus! ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Italië

Aanbiedingen wintersport Italië van de beste reisaanbieders. AANBIEDINGEN

Wintersporten op de Reschenpas is een bijzondere belevenis

De winter in het Vinschauger Oberland aan de Reschenpass op de grens van Italië en Oostenrijk is een bijzondere belevenis.

Het prachtige wintersportcentrum biedt veel ski-, snowboard- en langlaufplezier. In het gebied zijn 3 skigebieden op een sneeuwzekere hoogte vanaf 1400 m. Samen tellen ze 111 km pistens en 48 km langlaufloipen.

Reschenpass

Drie skigebieden in twee landen met één skipas voor grenze(n)loze sneeuwsportpet. Samen bieden de skigebieden Schöneben en Haideralm (Italië) en Nauders (Oostenrijk) 111 km pisten met 30 moderne bergbanen en skiliften. 35% van de afdalingenis makkelijk (blauw), 52% middelzwaar (rood) en 12% moeilijk (zwart).

De pisten liggen op een sneeuwzekere hoogte tussen 1470 -2850 m. 90 Kilometer piste kan kunstmatig van sneeuw worden voorzien, wat sneeuwkereheid tot april garandeert! 3 Gondelbanen, 1 stoeltjeslift voor acht personen, 1 voor zes, 2 voor vier en 3 voor twee personen zorgen met 16 sleepliften voor het vervoer naar en op de pisten.

Die skigebieden liggen dicht bij elkaar en zijn met de gratis skibus in minder dan 30 minuten bereikbaar.

In de skipas is ook het skigebied van het Oostenrijkse Nauders aan de andere kant van de grens in begrepen. Met de skipas kan ook gratis gezwommen worden in het overdekte zwembad van Graun.

Aan goede vakantieaccommodaties ontbreekt het niet aan de Reschenpass. Er is een goed geoutilleerde wintercamping, maar ook zijn er prima hotels van 1 tot 4 sterren en appartementen. Inlichtingen via de VVV.

Chalets en appartementen in Skiparadijs Reschenpass

Je kunt met onze zoekmodule heel snel appartementen en chalets zoeken voor de wintersport in Skiparadijs Reschenpass Je kunt ook zelf een plaats intikken. Bij de zoekresultaten kun je daarna meer voorkeuren aangeven.


Skigebieden

Aan de Italiaanse kant van de Reschenpas bevinden zich twee skigebieden:

Skigebieden

Schöneben

De pisten liggen tussen 1400 – 2850 m, het grootste deel kan kunstmatig van sneeuw worden voorzien als dat eens nodig is. Er is een stoeltjeslift voor zes personen. Alle stoeltjes zijn voorzien van een kunststof kap, die gesloten kan worden als het eens wat minder aangenaam is.

Haideralm

Het skigebied Haideralm wordt gerekend tot de mooiste skigebieden van het Vinschgauer Oberland. De afwisselende pisten (20 km) liggen tussen 1470 en 2700 m en zijn direct vanuit het centrum van het dorp (St. Valentin auf der Haide) zijn bereikbaar met een moderne gondelbaan voor zes personen.

Het bergstation ligt op 2200 m, aansluitend zorgen 5 liften voor het transport naar 2700 m. De pisten zijn geschikt voor beginner tot crack op latten en board. De lange dalafdaling brengt de skiërs en snowboarders terug tot aan de hoteldeur!  

Snowboarders

Ook voor snowboarders zijn de skigebieden rond de Reschenpass interessant. Er zijn Halfpipes en prima Freeride Spots, in het skigebied Haideralm is o.a. een Funpark en een Boardcross.  

De diverse skischolen in deze regio bieden zowel voor skiërs, carvers als snowboarders volop mogelijkheden deze wintersporten te leren of zich er verder in te bekwamen. De uitrustingen kunnen overal gehuurd worden.

Langlaufen op het Drielandenpunt

Reschen- en Haidersee

Het hoogplateau rond de Reschen- en Haidersee is zeer geschikt voor langlaufers. Er ligt een goed onderhouden loipennet met een lengte van 48 km. De routes gaan door mooie bossen en over zonnige open velden.

Bijzonder is de “Dreiländerloipe“ die aansluit op het loipennet van Nauders aan de Oostenrijkse kant van de grens. Langlaufliefhebbers zullen ook genieten op de Wiesskugelloipe in Langtaufers, die een lengte heeft van 15 km.

De route gaat door een ongerepte natuur, 9 km door bos en de rest over almen en bergweiden. De loipe ligt op een gemiddelde hoogte van 1900 m en is daardoor zeer sneeuwzeker.

Sportieve winterse activiteiten

winterse activiteiten

Skitoeren

Liefhebbers van skitoeren kunnen op avontuur in het verborgen Rojental in het Vinschgauer Oberland. Uitgangspunt is Berggasthaus Rojen, geliefde doelen zijn de Fallungspitze, de Innere en Äußere Nockenkopf.

Wandelen met en zonder sneeuwschoenen

In het Vinschgauer Oberland liggen winterwandelwegen, dikwijls speciaal aangelegd en geprepareerd, met een lengte van 60 km.

Er kunnen met begeleiding van skileraren van de plaatselijke skischolen wandelingen op sneeuwschoenen gemaakt worden. Daar op worden plekken ontdekt die normaal in de winter niet of nauwelijks bereikt kunnen worden. De sneeuwschoenen kunnen in de lokale sportzaken gehuurd worden

IJsklimmen

In Langtaufers kunnen avontuurlijke klimtochten op het ijs van de gletsjer van de Weisskugel gemaakt worden. Onder leiding van de plaatselijke gids Josef Plangger gebeurt dat deskundig en zonder risico.

Sleetjerijden en arrensledetochten

In Reschen und St. Valentin zijn 2 rodelbanen waarop niet alleen overdag maar ook 's avond onder het licht van schijnwerpers spannende afdelingen gemaakt kunnen worden. De banen zijn resp. 2,5 en 2 km lang en `s avonds tussen 18 en 23.00 uur verlicht.Er worden rodelavonden met huttenpret aangeboden door de Tourismusverein. Sleetjes zijn te huur in de sportzaken.Romantisch is natuurlijk ook altijd weer een tocht met de arrenslede. Dat kan o.a. in Langtaufers .

Schaatsen

In St. Valentin auf der Haide is een ijsbaan in de Sportzone Sper en in Reschen kan geschaatst worden op de baan bij het strand van het meer. Schaatsen kunnen gehuurd worden, de banen zijn open van 10.00-22.00 uur. Ook kan op beide ijsbanen Eistockschiessen gespeeld worden.

IJszeilen en Kitesailing

Iets speciaals in de winter aan de Reschenpass is ijszeilen en kitesailing op de dichtgevroren meren Reschensee en Haidersee. Van december tot maar is het ijs stevig genoeg voor deze sporten. Spectaculair is het zogenaamde „Parawin“ op ski's of snowboard. Voort getrokken door de goed bestuurbare parachute gaat het dikwijls met fikse vaart over de meren. Trefpunt is het strand in Reschen.

Paraglijden

Wie graag onder een parachute de winterse regio vanuit vogelvlucht wil bekijken kan dat vanaf de Haider Alm doen. Niet alleen ervaren paraglijders, maar ook de wintersportgast kan met een ervaren piloot een tandemvlucht maken.

Zwemmen

Van Kerstmis tot Pasen is het overdekte zwembad in Graun geopend. Maandag tot zaterdag van 15.00-22.00 uur en zondag van 15.00-20.00 uur.

Aan nachtleven geen gebrek

nachtleven

Ook het nachtleven is goed verzorgd, aan uitgaans- gelegenheden is geen gebrek! Het begint al met de après-skibars in de “Iglo's” bij de dalstations van de Haider Alm in St. Valentin en Schöneben in Reschen. Na het skiën is het er tot 20.00 uur prettig toeven. Beide Iglo's zijn overigens al vanaf 's morgens 11.00 uur geopend.

De après-pub Tifany aan de oever van het meer bij Reschen is tot middernacht de plaats waar het nodige te beleven valt, evenals in de Roby Keller dicht bij het dalstation van de gondelbaan naar de Haider Alm in St. Valentin.

In de Dorfalm in Reschen gaat het feest door tot 01.00 's nachts, wie nog langer met de beentjes van de vloer wil kan tot 03.00 uur in de vroege morgen terecht in de discotheken Enzo in St. Valentin en Royal in Reschen

Informatie lokaal:

ReschenpassDe dorpen: Graun, Langtaufers, Reschen, St. Valentin auf der Haide

Alpineskiën: 111 km pisten in 3 skigebieden; 3 gondelbanen, 7 stoeltjes- en 16 sleepliften
Snowboarden: Overal mogelijk, o.a. Funpark en Boarder-Cross

Langlaufen: 48 km grensoverschrijdende loipen
Winterwandelen: 50 km geruimde winterwandelwegen
Diversen: 8 km natuurrodelbanen

Inlichtingen :Tourismusverein Vinschgauer Oberland, Hauptstrasse 61, I-39020 Graun, Italië
Telefoon : 0039 0473-633101
Fax: 0039 0473- 634713

e-mail : office@reschenpass-suedtirol.it
internet : www.reschenpass-suedtirol.it