Pustertal - Kronplatz - Zuidtirol (1022 – 2396 m)

Wintersport met Skipas Italië

Goedkope Wintersport Italië met skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen Italië

Boek zelf een appartement of chalet in Italië. Nu veel keus! ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Italië

Aanbiedingen wintersport Italië van de beste reisaanbieders. AANBIEDINGEN


Skiën op de Kronplatz

Wintersport KronplatzPfalzen is een schilderachtig bergdorp 6 km ten westen van Bruneck aan de Pustertaler Sonnenstrasse in het Italiaanse Zuid-Tirol.

Het doorgaande verkeer gaat diep onder het ruim 2200 inwoners tellende dorp door het dal. Dat maakt Pfalzen tot een rustige wintersportplaats te midden van een prachtige winterse wereld.

De wintersportplaats maakt met 15 andere dorpen deel uit van het grote Kronplatz-skigebied dat op zijn beurt weer aangesloten is bij Dolomiti Superski. Dit is één der grootste skiregio's ter wereld met meer dan 1200 km pisten en bijna 500 bergbanen en skiliften.

De Kronplatz, door de lokalen graag de "Funberg"van Zuid-Tirol genoemd, is door een goed netwerk van liften en pisten samengesmolten tot één groot aaneengesloten skigebied.

Het skigebied wordt eind november geopend, de liften sluiten pas weer op eind april. 14 Moderne kabine- en gondelbanen, 8 stoeltjes- en 8 sleepliften zorgen voor het transport van uit de dalen rond de berg naar de pisten.

Dankzij de hoge vervoerscapaciteit zijn de wachttijden bij de liften nooit lang.

De wachttijden zijn aanzienlijk teruggebracht sinds de in gebruikname van de Kronplatzseilbahn. Ook het dalstation is uitgebreid en verbeterd zodat de wintersport een nog betere service kan worden geboden.

Vanaf de grotendeels boomloze top van de Kronplatz gaan pisten in alle windstreken met een totale lengte van 90 km dalwaarts. Er zijn vlakke hellingen met pisten voor kinderen en beginners tot pittige buckel- en steile pisten voor de kenners. De vier dalafdalingen zijn tussen 5 en 6,5 km lang en dankzij de kunstmatige besneeuwing tot ver in de winter beskibaar.

KronplatzVia de Erta-piste kan tot in het dorp St. Vigil worden afgedaald. Vooral de kunners onder de skiërs en boarders zullen deze mooie afdaling waarderen! Het hele skigebied wordt 's nachts door 20 pistenwalsen weer klaar gemaakt voor de volgende dag. En mocht er eens wat minder natuursneeuw vallen, dan staan 200 sneeuwkanonnen klaar om voor optimale pistecondities te zorgen.

Er zijn ook talloze mogelijkheden voor skiën in diepe sneeuw buiten de pisten. Snowboarders en Freeriders vinden eveneens veel van hun gading in deze wintersportregio. Wekelijks wordt een skitocht rond de Sellastock georganiseerd. Er gaat een ervaren skileraar en –gids mee.

Deze Sella-Ronda gaat geheel over geprepareerde pisten, is geschikt voor de redelijk geoefende skiër en behoort tot één der hoogtepunten in de skivakantie. In de regio Kronplatz zijn vier skischolen die ski- en snowboardgroepslessen, privélessen bieden. Er is een kinderskischool en ook een skischool die zich speciaal toelegt op langlauf- en telemarkcursussen

In Pfalzen is het rustig vertoeven. De gratis skibus brengt de skiërs en boarders naar de pisten die direct naar het dalstation van de Kronplatzseilbahn rijdt. En hen uiteraard ook weer terug brengt.

Winters genieten in rustig Pfalzen

Pfalzen is een schilderachtig bergdorp 6 km ten westen van Bruneck aan de Pustertaler Sonnenstrasse in het Italiaanse Zuid-Tirol. Het doorgaande verkeer gaat diep onder het ruim 2200 inwoners tellende dorp door het dal. Dat maakt Pfalzen tot een rustige wintersportplaats te midden van een prachtige winterse wereld.

Pfalzen

Het dorp met de gehuchtjes Issing en Greinwalden ligt op een wijds en zonnig hoogplateau boven het Pustertal. Wat hoger liggen de dorpjes Kofl (1487 m) en Platten (1568 m).

Het plateau wordt aan de noordkant beschermd door hoge bergkammen tot ver boven de 3000 m. Naar het zuiden zijn er prachtige vergezichten op de markante bergwereld van de Dolomieten.

De combinatie van het normale dagelijkse dorpsleven, waarin de boer nog een belangrijke rol speelt en het prachtige landschap maken Pfalzen tot een aantrekkelijke wintersportbestemming in het Kronplatz-gebied.

Pfalzen biedt alle vormen van verblijfsmogelijkheden, Er kan gekozen worden voor een privékamer, een gezellig karakteristiek gasthof maar ook een vier sterrenhotel.

De Pfalzner gastronomie biedt liefhebbers van culinaire lekkernijen naast eenvoudige lokale boerenkost, specialiteiten uit de Italiaanse en internationale keuken. Daarbij laten de regionale Zuidtiroler wijnen zich uitstekend smaken.

Langlaufen en wandelen op een mooi hoogplateau

Op het Pfalzener hoogplateau ligt ca. 30 km langlaufloipen die direct van uit het dorp bereikbaar zijn.

Er kunnen diverse tochten van makkelijk tot middelzwaar gemaakt worden. Gedurende het hele winterseizoen worden iedere dinsdag en donderdag tochten georganiseerd naar langlauf- en wandelgebieden in de wijde omgeving. Er gaat een gids mee, die de mooiste plekken weet te vinden.

langlaufen

Ook voor wandelaars zijn er vele mooie winterwandelingen te maken door een aantrekkelijk landschap met vaak prachtige vergezichten op de Dolomieten. Wie eens op sneeuwschoenen de regioe wiol verkennen kan dat ook, met of zonder gids.

In de sportzone bij het dorp ligt de 1 km lange rodelbaan "Lotherköpfl", deze is 's avonds verlicht. Bij het hoger gelegen buurtschap Kofl ligt nog een 2 kilometer lange steeltjesbaan.

Op de natuurijsbaan kan geschaatst en Eistockschiessen gespeeld worden. De baas van de lokale Sportbar staat de gasten daarbij graag met raad en daad terzijde.

Langlaufski's, sleetjes en schaatsen kunnen gehuurd worden bij de Sportbar. Ski's en snowboards worden bij het dalstation van de gondelbaan in Reischach bij Bruneck verhuurd.

Informatie lokaal:

PfalzenAlpineskiën: Kronplatz (835 - 2.275 m, 90 km pisten, 14 kabine- en gondelbanen, 8 stoeltjesliften, 8 sleepliften) en Dolomiti Superski (460 bergbanen, 1220 km pisten) Snowboarden Funpark
Skipas: Skipass Kronplatz en Dolomiti Superski (geldig in 13 dalen in Zuidtirol en Trentino)
Langlaufen: 30 km bij Pfalzen, meer dan 150 km in het Pustertal
Wandelen: vele tientallen kilometers windelwandelpad op het Pfalzen hoogplateau

Inlichtingen Tourismusverein Pfalzen, Rathausplatz 1, I-39030 Pfalzen (BZ)
telefoon: 0039 - 0474 - 528150,
fax :0039 0474-528413
e-mail: pfalzen@acomedia.it
internet: www.pfalzen.it