Wintersport met Skipas in Frankrijk

Goedkope Wintersport Frankrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen in Frankrijk

Boek een appartement of chalet in Frankrijk voor de beste prijs. Nu veel keus! ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Frankrijk

Aanbiedingen wintersport Frankrijk van de beste reisaanbieders. AANBIEDINGEN

Tip » scherpe aanbiedingen wintersport met skipas

Les Trois Vallées, skiën op hoog niveau.

Op ruim 1400 km2 is een wintersportgebied ontwikkelt dat tot één van de populairste ter wereld behoort met ruim 600km pistes van groen tot zwart. Dit uitgestrekte skigebied ligt hoog in de Alpen en biedt uitstekende mogelijkheden waar de ervaren skiër, snowboarder, freestyler maar ook de beginners en families met kleine kinderen volop aan hun trekken kunnen komen.

Les Trois Vallées

Les Trois Vallées strekt zich uit, zoals de naam al doet vermoeden, over 3 valleien die sinds 1925 als skigebied zijn samengebracht. In dat jaar besloten een aantal Engelse zakenmensen, samen met ervaren skiërs, dat het tijd werd dat Frankrijk ook een skiresort kreeg zoals dat in Oostenrijk en Zwitserland ook al het geval was.

Uiteindelijk werd aan de meest ervaren Britse skiër, Arnold Lunn, gevraagd om om de Vallei van Saint-Bon te onderzoeken. Na een uitgebreide expeditie kwam hij tot de volgende conclusie: "In de Savoie ligt een exeptioneel gebied dat gevormd wordt door de 3 valleien van Saint-Bon, Les Allue en Belleville. De hellingen zijn uitstekend gelegen en het risico op lawines is beperkt"

In de loop der jaren is het gebied uitgegroeid tot een populaire skiregio waar 8 internationaal erkende skiresorts zijn gevestigd. Dit zijn de grotere plaatsen in het gebied die wij verder op onze site kort zullen beschrijven (klik op de links voor meer info):

Goed ontsloten skigebied

De Saint-Bon vallei was de eerste vallei waar de wintersport kon worden beoefend en is ook het gebied met de meeste ski-resorts die zijn verbonden met skiliften en -pistes. De wintersportplaatsen liggen op een hoogte van 1300 tot 1850 meter en Courchevel is hier de belangrijkste plaats.

Wintersport Val Thorens

De vallei die hier op aansluit is Les Allues en vormt eigenlijk gelijk het hart van dit uitgestrekte skigebied. Méribel en Méribel-Mottaret liggen op een hoogte van 1500 en 1700 meter en het in 1992 geopende skistation La Tania is de poort tot de pistes van Méribel én Courcheval.

Tenslotte is Belleville de grootste vallei van het gebied met 3 ski resorts , St.Martin-de-Belleville (1400m), Les Menuires (1850m) en het hoogst gelegen ski-oord van Europa Val Thorens op 2300 m.

Alle wintersportplaatsen en valleien zijn verbonden met skiliften en pistes die een ski-carrousel vormen met ruim 600 km aan pistes en daarmee het meest uitgestrekte skigebied ter wereld is. Het is ook een skigebied waar veel afwisseling is.

Bij Val Thorens liggen prachtige hellingen met diepe sneeuw maar in het hele gebied komen schitterende en afwisselende pistes voor. Op de gletscher van de 3562 hoge Aiguille de Peclet kun je zelfs in de zomer skiën. En een bijzondere ervaring is het skiën op de prachige hellingen van de Cime de Canon.

Het gebied leent zich ook uitstekend voor langlaufen (ca 120 km loipes), sneeuwschoenwandelen en gewoon wandelen. Daarnaast is het eten en drinken in Frankrijk een genot dat de skivakantie absoluut compleet maakt.

Hotels boek je ook makkelijk zelf online. Wij adviseren om gebruik te maken van Booking.com. De site is overzichtelijk, je hoeft bij de meeste hotels niet vooraf te betalen en met je creditcard boek je simpel een gegarandeerde reservering/ Verder veel beoordeling van eerdere bezoekers waardoor je simpel je keuze kunt maken. Klik hier voor de hotels in Les Trois Vallées

Chalets en appartementen Les Trois Vallées:

Je kunt met onze zoekmodule heel snel appartementen en chalets vinden voor de wintersport in Les Trois Vallées. Door onze samenwerking met atraveo vind je snel de beste aanbiedingen.

Aanbiedingen wintersport Les Trois Vallees met skipas

WinterTrex goedkope skivakanties met skipas

Informatie lokaal:

Wintersport Savoie FrankrijkAlpineskiën : 600 km pisten, waarvan 320km blauw/groen, 210 rood en 70 zwart;
29 cabineliften, 69 stoeltjesliften , 75 sleepliften en 6 gondelbanen.
Snowboarden:
talrijke snowparks en halfpipes

Langlaufen : 120 km loipen
Kindervoorzieningen: kinderskischolen

Info:

Association les 3 Vallées
telefoon: (zie bij de plaatsbeschrijvingen)

e-mail : info@les3vallees.com
internet : www.les3vallees.com