Wintersport met Skipas in Frankrijk

Goedkope Wintersport Frankrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen in Frankrijk

Boek een appartement of chalet in Frankrijk voor de beste prijs. Nu veel keus! ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Frankrijk

Aanbiedingen wintersport Frankrijk van de beste reisaanbieders. AANBIEDINGEN

Le Grand Serre Chevalier Haute-Alpes (1200– 2830 m)

Le grand Serre Chevalier

Briançon

Boven het dorpje Serre Chevalier rijzen de bergen omhoog van het Parc National des Ecrins. Dit nationale landschapspark in Frankrijk is een beschermd gebied met een fantastische natuur, die in de winter talloze mogelijkheden biedt voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Tussen Briançon en de Col de Lautaret (waar de klim naar de Galibier begint als de Tour de France hier passeert) ligt de vallei van Gruissan langs de gelijknamige rivier.

Het is één van de grootste skigebieden van Frankrijk met ruim 250 km pistes die in dit gebied liggen tussen de 1200 en 2800 meter en geschikt zijn voor beginners en experts. De vallei is op het zuiden gericht en er liggen verschillende dorpen en gehuchten in de vallei en op de hellingen.

Modern en authentiek gaat hier hand in hand maar de betonnen bouw zoals in Tignes, Avoriaz of Alpe d'Huez zul je hier niet zo veel tegenkomen. Het is een charmante streek met de oude vestingstad Briançon als bruisen middelpunt (bezoek absoluut eens de oude vestingstad van Vauban). Briançon is ook nog eens de hoogst gelegen stad van Frankrijk. De zon schijnt hier 300 dagen per jaar en toch is het van december tot april een behoorlijk sneeuwzeker gebied. Dat komt vooral door de ligging want bij een oosten wind en slecht weer worden er massa's lagen verse sneeuw opgebouwd. Een prima plek dus voor een skivakantie!

Serre Chevelier en Briançon

Het skigebied van “Serre Che” is verbonden met dat van Briancon. Men kan dan ook inclusief Briancon over 110 pistes beschikken. Voor de liefhebbers van sneeuwschoenwandelen is dit een uitstekende plek. Er worden regelmatig fantastische wandelingen georganiseerd in de Guisanne- en de Claree-vallei.

Col de Lautaret

In de winter staat een heel gevarieerd skigebied ter beschikking waar skiën en snowboarden in alle moelijkheidsgraden kunnen worden beoefend. Ook voor wandelaars en langlaufers zijn er voldoende mogelijkheden voor een mooie tocht door het winterse landschap.

Het skigebied Le Grand Serre Chevalier is een omgeving waar je kunt skiën of boarden van piste naar piste over mooie afdalingen die door de bossen naar beneden slingeren. Dit skigebied staat vooral ook bekend om zijn fantastische mogelijkheden om off-piste te skiën.

Een goede skiër kan hier op één dag ruim 6000 meter verticale meters afdalen en langlaufers kunnen via een mooi geprepareerde loipes vanuit de Gruisan vallei bij het Serre Chevalier door dorpjes en grote bossen prachtige tochten maken.

Serre Chevalier 1500 ligt vlakbij het plaatsje Le Monétier les Bains en dat staat vooral bekend om zijn thermale baden die gevoed worden uit een bron waar water van 44 graden uit omhoog borrelt dat uiteindelijk in binnen en buitenbaden afkoelt tot 36 graden. Na een vermoeiende skitocht is dit een weldaad voor het lichaam. Bij Le Monétier les Bains ligt ook de lift naar de 2850 meter hoge Pic de l'Yret .

De dertien dorpen in het gebied zijn met skibussen met elkaar verbonden. Je moet er wel rekening mee houden dat tussen 9 - 10 uur en 4 - 5 uur wachttijden kunnen ontstaan.

Het skigebied omvat:

 • Briançon
 • Puy Saint André
 • Puy Saint Pierre
 • Chantemerle (St Chaffrey)
 • Villeneuve (La Salle les Alpes)
 • Le Monêtier les Bains

Bij Chantemarle werd in 1941 de langste lift van Europa in gebruik genomen en bij deze plaats en Villeneuve zul je de meeste pistes en liften aantreffen.

Hotels boek je ook makkelijk zelf online. Wij adviseren om gebruik te maken van Booking.com. De site is overzichtelijk, je hoeft bij de meeste hotels niet vooraf te betalen en met je creditcard boek je simpel een gegarandeerde reservering/ Verder veel beoordeling van eerdere bezoekers waardoor je simpel je keuze kunt maken. Klik hier voor de hotels in Grand Serre Chevalier

Chalets en appartementen Le Grand Serre Chevalier:

Je kunt met onze zoekmodule heel snel appartementen en chalets vinden voor de wintersport in Le Grand Serre Chevalier. Door onze samenwerking met atraveo vind je snel de beste aanbiedingen. Klik hier.

Off-piste skiën in La Grave

La Grave

Voor de liefhebbers van off-piste skiën is La Grave dé plek van Europa. Het ligt aan de rand van het Parc National des Ecrins en is een unieke plek voor de wintersport met mogelijkheden om te skiën zoals de sport eigenlijk ooit is begonnen... in diepe ruige sneeuw zonder geprepareerde pistes met adembenemende afdalingen.

La Grave is nog een traditioneel bergdorp en is niet geschikt als je van een uitgebreide après-ski houdt. Hier ga je alleen naar toe als je van ruige natuur en diepe sneeuw houdt.

Lagrave - La Meije is misschien wel de beste plek ter wereld om off-piste te sklën en hier tref je dan ook de beste skiërs aan die vanuit alle windrichtingen op de flanken van La Meije naar beneden suizen. Er is een afdaling waar je maar liefst 2150 meter in een ononderbroken run afdaalt in een indrukwekkende omgeving.

De kabelbaan naar de gletschers van La Meije (3982 meter) brengt je in 30 minuten naar 3200 meter hoogte bij de Ruilans pas. Daar kun je met 2 liften naar een hoogte van 3550 meter en kom je in een gebied dat niet beveiligd is en alleen bestaat uit ruige natuur, sneeuw en ijs.

De weersomstandigheden kunnen hier snel wijzigen en een skiër is hier 100% verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid. Vertrek hier nooit alleen en ga ook alleen maar op pad met een gids of iemand anders die dit gebied goed kent. Dit is echt een gebied voor de zeer ervaren off-piste skiërs maar die krijgen dan ook een sublieme wintersportervaring

Voor de niet skiërs zijn hier prachtige wandelingen te maken op sneeuwschoenen in een ongerepte bergwereld. De gidsen zullen je werkelijk de mooiste plekjes laten zien.

ARVA Park

Het Arva Park

Met ingang van het seizoen 2007/2008 beschikt het skigebied van Serre Chevalier over een zogenaamd ARVA Park (Avalanche Victim Search System).

Hier kan door off-piste skiërs geoefend en getraind worden in het gebruik van ARVA's, de benodigde apparatuur en middelen die noodzakelijk om er voor te zorgen dat je bij een lawine in het off-piste gebied kunt overleven en gevonden kunt worden. Voor iedere off-piste skiër een noodzaak om hier mee om te kunnen gaan.

Er zijn in het gebied ook een 6-tal ARVA-checkpoints waar je kunt controleren of je uitrusting goed werkt.

Fun voor grote en kleine snowboarders

In 2006 werd in Serre Chevalier een compleet nieuw snowpark aangelegd. Met maar liefst 20 verschillende modules is het snowparc geschikt voor elke boarder, beginneling en prof. Voor de boarders is er in elk geval 1 overeenkomst... fun!

Plateau de l'Alpage

Je vindt het snowpark op 2200 meter bij het Plateau de l'Alpage en het beslaat een opervlakte van 3 hectare en is 700 meter lang. Je kunt er naar toe met de stoeltjeslift van la Forêt. Er is een cool-area, een barbecue en een subliem geluidsysteem.

Beginners kunnen hier een hart op halen met het onder de knie krijgen van jumps, bumps en het gebruik van rails, boxes etc. De experts kunnen alles uit de kast halen met geavanceerde jumps en bumps. Het expertgebied is speciaal gewijd aan de ervaren boarders.

Dit vind je er allemaal:

 • 7 tables, with one or two ramps (depending on snow conditions):
 • rails
 • boxes
 • waves
 • 1 C Box
 • 1 rainbow
 • 1 step-up
 • 1 Jib Tree

Liefhebbers van een half-pipe kunnen terecht bij de lage liften van Villeneuve. De half-pipe heeft hier een lengte van 116 meter, is 15 meter breed en 3,5 meter hoog en kent een hoek van 18 graden. Je komt er via de Mickey lift en de half-pipe is 's-avonds verlicht.

Tenslotte vermelden wij nog het Boardercross parcours bij Combe du Grand Serre, Chantemerle, die in 2007 volledig werd vernieuwd. Er is een geluidsysteem en de nieuwe funroute heeft op een hoogteverschil van 80 tot 100 meter verschillende ramps . Ook ouders met kinderen kunnen hier met elkaar de uitdaging aangaan!