Wintersport met Skipas in Frankrijk

Goedkope Wintersport Frankrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen in Frankrijk

Boek een appartement of chalet in Frankrijk voor de beste prijs. Nu veel keus! ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Frankrijk

Aanbiedingen wintersport Frankrijk van de beste reisaanbieders. AANBIEDINGEN

Wintersport in Risoul en La Foret Blanche

Hotels in Risoulboek je ook eenvoudig zelf online.

Wij adviseren om gebruik te maken van Booking.com. De site is overzichtelijk, je hoeft bij de meeste hotels niet vooraf te betalen en met je creditcard boek je simpel een gegarandeerde reservering. Verder veel beoordelingen van eerdere bezoekers waardoor je een verantwoorde keuze kunt maken.

Klik hier voor de hotels in Risoul

Chalets en appartementen in Risoul:

Je kunt met onze zoekmodule heel snel appartementen en chalets vinden voor de wintersport in Risoul en zelf online boeken met laagste prijsgarantie!

Tip: Franse appartementen zijn voor onze begrippen vaak wat aan de kleine kant. Kies dan in plaats van bijvoorbeeld een 2- persoons appartement een 4-persoons appartement

Klik hier voor actuele aanbiedingen


Informatie lokaal:

RisoulAlpineskiën : 243 km pisten, waarvan 20 groen, 42 blauw, 37 rood en 10 zwart; 1 gondelbaan, 18 stoeltjesliften en 32 sleepliften. Slalomstadion

Snowboarden: Snowboardparadijs no 1 van Frankrijk. Met 3 snowparks: Blackpark, Whitepark & Half Pipe met o.a. Super-Pipe (150 mtr lang en 5 mtr hoog), 1 Half- Pipe, Boarder Croos, Jumps.
Langlaufen : 40 km loipen in een aantrekkelijke bergwereld

Info: Office de tourisme F-05600 Risoul
telefoon: 00 33 492 460260
fax: 00 33 492 460123
e-mail : o.t.risoul@wanadoo.fr
internet : www.risoul-ski.com

Heerlijke wintersport in Risoul - La Foret Blanche en de Zuid-Franse Alpen

Risoul-La Foret Blanche ligt in het hart van de Hautes-Alpes (Vars) aan de rand van het regionale park Queyras op minder dan 50 km van Briançon. Het skistation biedt een prachtig uitzicht op het dal van de Durance en de fascinerende bergwereld van het massief van de Ecrins.

Het skistation is opgetrokken in karakteristieke Franse bergstijl met sfeervolle houten chalets die aan de rand van de pisten liggen. Het skigebied heeft 180 km pisten voor alle ski- en snowboardniveau's. Zowel op en buiten de pisten in maagdelijke sneeuw is er veel te genieten voor traditionele skiërs, snowboarders en liefhebbers van Freestyle, Freeride, Carving, telemarkskiën enz.

De 106 afdalingen zijn voor het overgrote deel geschikt voor de beginnende tot goede skiër. Er zijn 19 groene pisten waarop kinderen en beginners volop uit de voeten kunnen. Maar ook de 40 blauwe afdalingen bieden veel skiplezier aan de lerende skiër en diegene die het rustig aan willen doen.

Voor de betere skiër dienen zich 37 rode en 10 zwarte pisten aan. De pisten verbinden Risoul 1850 met de skigebieden en liften van de naburige dorpen Les Caux en Sainte Marie.

Er zijn voor de specialisten ook 3 slalomwedstrijdpisten en een "Speedrecord Trial" piste. Op deze piste worden ook de komende winter weer aanvallen gedaan op verbetering van het wereldsnelheidsrecord op ski's, dat op 243 km p/u staat. Voor liefhebbers van buckelpiste is er een "Bumppark".

29 Km van pisten kan kunstmatig van sneeuw worden voorzien, waaronder de dalafdalingen zodatskiën tot in het voorjaar mogelijk is. Hiervoor worden maar liefst 104 sneeuwkanonnen gebruikt. 58 Bergbanen en skiliften (waaronder 1 gondellbaan en 14 stoeltjesliften) zorgen voor het vervoer naar en op de pisten.

De skipas van Rasoul 1850 is geldig voor alle bergbanen en skiliften op het 180 km pisten tellende skigebied van La Foret Blanche.

Uitdagend Surfland nr 1 van Frankrijk

Surfland Risoul

Het Surfland van Risoul is één van de beste Snowparken van Frankrijk.

Het snowboardparadijs werd heringericht en kreeg o.a. de eerste Super-Pipe van de zuidelijke Alpen. Deze is 150 m lang, 5,5 m hoog en 15 m breed.

Surfland beschikt naast deze Super-Pipe over een nieuwe Big Air-zone, een Slidebar, een Snowskate zone en een nieuwe Big Air voor de Mixn'Fly. Ook is er een aanlegde en een natuurlijke Half-Pipe. Voorts zijn er een Boardercross en alle gebruikelijke Jumps van klein tot groot, twee Table Tops enz.

Iedere morgen wordt het Surfland opnieuw geprepareerd en in optimale staat gebracht. Evenals voor skiërs zijn er groene, blauwe, rode en zwarte runs.

De hele winter worden er in de snowparks van Risoul allerlei activiteiten georganiseerd. Hiervoor kan het best de site van het office du tourisme worden bekeken want daar staat altijd de actuele informatie en het programma.

Prachtige skitoeren en diepe sneeuw

skitourenIn het Foret Blanche liggen talloze ongeprepareerde afdalingen buiten het officiële skigebied.

Er zijn prachtige toeren en afdalingen in maagdelijke sneeuw te maken.

De officials van Risoul wijzen er nadrukkelijk op dat skiën buiten de geprepareerde pisten altijd gevaren inhoudt en ook niet gecontroleerd wordt.

Kennis van de gevaren in de bergen, zoals lawines en snel omslaand weer is absoluut een vereiste, wordt benadrukt.

Met informatieborden en afzettingen wordt aangegeven wanneer men het veilige, bewaakte skigebied verlaat.

Veel te doen voor kinderen

Les Petits Montagnards

Skiën in Risoul is ook een familie-aangelegenheid. Het skistation is lid van de selectieve club Les Petits Montagnards waarin een aantal Franse skistations met op kinderen gerichte wintersportactiviteiten samenwerken.

Er zijn drie skischolen die over afgescheiden kinderskipisten met de eigen liften en speelmogelijkheden beschikken. Speciale kinderinstructeurs en –instructrices maken kinderen vanaf 2,5 jaar vertrouwt met skiën. Kinderenklasjes krijgen voorrang bij de skiliften.

In de kindercrèche kunnen kinderen van 6 maanden tot 6 jaar terecht.

Voor de oudere kinderen is er wekelijks van maandag tot vrijdag veel te beleven. De programma's zijn gericht op het ontdekken van de omgeving. Er wordt veel geleerd: diersporen en bomen leren herkennen, alles over de sneeuw wordt uit de doeken gedaan, er wordt een iglo gebouwd, er zijn sneeuwpicknicks en de sneeuwmaakinstallaties worden bezocht.

Het hele seizoen zijn er diverse evenementen, shows en vele andere leuke kinderactiviteiten.

Langlaufen en meer

Foret Blanche

In het Foret Blanche kunnen ook mooie tochten op langlaufski"s gemaakt worden.

Er liggen tientallen km geprepareerde loipen in het dal bij Risoul. Ook winterwandelaars vinden hier veel mogelijkheden voor mooie tochten.

Een ervaring is een wandeling op sneeuwschoen ("raquets") over niet gebaande routes naar mooie stille plekjes in het winterlandschap.

Maak deze tochten met een gids voor een onvergtelijke ervaring in de prachtige natuur.

In het Domaine de la Foret Blanche is ook een rodelbaan en in Risoul ligt een ijsbaan, die dagelijks geopend is van 14.00 tot 22.00 uur.