Wintersport met Skipas in Frankrijk

Goedkope Wintersport Frankrijk inclusief skipas en sneeuwgarantie. MET SKIPAS

Chalets en Appartementen in Frankrijk

Boek een appartement of chalet in Frankrijk voor de beste prijs. Nu veel keus! ACCOMMODATIES

Aanbiedingen wintersport Frankrijk

Aanbiedingen wintersport Frankrijk van de beste reisaanbieders. AANBIEDINGEN


Le Lioran (1250– 1858 m)

Le Lioran AuvergneAlpineskiën : 60 km pisten, waarvan 11 groen, 15 blauw, 14 rood en 6 zwart; 1 cabinelift, 8 stoeltjesliften en 13 sleepliften.

Snowboarden: halfpipe, boardercross

Langlaufen : 25 km loipen in een aantrekkelijke bergwereld

Kindervoorzieningen: kinderskischool v.a. 4 jaar, crèche v.a. 3 maanden

Info: Office de Tourisme du Lioran et des Vallées
telefoon: 0033 471 495008
e-mail : officedetourisme@lelioran.com
internet : www.lelioran.com

Wintersporten op een Vulkaan

Wanneer je eens iets anders wilt in de winter dan de traditionele wintersportvakantie dan is een verblijf in de Auvergne, in het midden van Frankrijk absoluut aan te raden.

Het is er nog niet zo toeristisch als in de Alpen maar de streek biedt toch uitstekende faciliteiten. In dit deel van Frankrijk ligt ca 200 km aan skipistes en maar liefst 900 kilometer aan langlaufloipes (ski de fond).

Het skigebied Le Lioran heeft 46 skipistes met een totale lengte van ca 60 kilometer in een gebied dat bebost is met dennebomen en een vrij grote mate van sneeuwzekerheid heeft, mede door een goede graad van kunstmatige besneeuwing.

Hier ski je in het hart van de Cantal en dat is een streek die gedomineerd wordt door oude, uitgedoofde vulkanen zoals de Cantal met een hoogte van ca 1858 meter. 22 liften ontsluiten het gebied en zorgen er voor dat er nauwelijks wachttijden zijn. De voorzieningen zijn heel modern

Skiën is niet alleen de hoofdmoot in dit gebied, er zijn talloze gelegenheden zoals tochten met sledehonden, wandelingen met sneeuwschoenen, afdalingen met een slee, schaatsen en voldoende vertier en animatieprogramma's voor kinderen van ca 6 tot 12 jaar. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om snowboarden.

Le Lioran beschikt over het label P'tit Montagnar dat garant staat voor een geslaagde vakantie in de sneeuw met het hele gezin.

Wintersport in de Auvergne biedt nog een paar voordelen, zoals sneeuw Nederland dan de Franse Alpen en omdat het nog niet zo toeristisch is ook het voordeligste skigebied in Frankrijk

Hotels boek je ook makkelijk zelf online.

Wij adviseren om gebruik te maken van Booking.com. De site is overzichtelijk, je hoeft bij de meeste hotels niet vooraf te betalen en met je creditcard boek je simpel een gegarandeerde reservering.

Verder veel beoordeling van eerdere bezoekers waardoor je simpel je keuze kunt maken. Klik hier voor de hotels in de Cantal

Chalets en appartementen in het Centraal Massief

Je kunt met onze zoekmodule appartementen en chalets vinden voor de wintersport in het Centraal Massief. Door onze samenwerking met atraveo vind je snel de beste aanbiedingen waarop altijd de unieke laagste prijsgarantie geldt!

Klik hier voor het actuele aanbod.

Tip: Franse appartementen zijn voor onze begrippen vaak wat aan de kleine kant. Kies dan in plaats van bijvoorbeeld een 2- persoons appartement een 4-persoons appartement

Een stukje geschiedenis over Le Lioran

Skiën Auvergne

Nadat in 1878 het skiën in Frankrijk werd geintroduceerd door de alpinist Henri Duhamel werd het pas in de Auvergne geintroduceerd in 1901-1902 door Baptiste Blot uit Bresse. I

n 1906 werd het voor het eerst beoefend bij Le Lioran. En in 1907 werd door het Syndicat d'Initiative van Aurillac het skiën officieel in het departement Cantal geintroduceerd.

In 1908 werd de skiclub Le Lioran opgericht en werden door een aantal ambachtslieden ski's gemaakt, maar vooralsnog alleen voor het ski-de-fond (langlaufen). Het alpineskiën kwam pas na de eerste wereldoorlog .

Op 3 februari 1910 werd een eerste springwedstrijd gehouden. Uiteindelijk werd in 1960 het besluit genomen om Le Lioran tot skigebied te maken en werd ook de naam Super Lioran geintroduceerd. Er werden liften gebouwd en het gebied werd ontsloten. In 1967 opende president Georges Pompidou de Télépherique du Plom du Cantal.

Le Lioran is dus een skigebied met een lang historie, maar eigenlijk nog onbekend bij het grote publiek. Daarom is het juist een aantrekkelijke wintersportbestemming omdat de grote drukte er nog niet is doorgedrongen en er een gemoedelijke sfeer hangt.

De omgeving met de toppen van de uitgestorven vulkanen is woest en indrukwekkend. En slaperige stadjes als Salers en Murat veranderen onder een sneeuwdek in "Anton Pieck-achtige plaatsjes".