Aanbiedingen wintersport Italië

Wintersport in Duitsland en altijd voor de laagste prijs LAAGSTE PRIJS

Aanbiedingen wintersport Italië

Boek een appartement of chalet in Duitsland. Tip! ACCOMMODATIES

Wintersport met Skipas Italië

Wintersport in Duitsland met de beste reisaanbieders. AANBIEDINGEN

Sauerland is wintersport op een paar uur van Nederlandse!

wintersport in het Sauerland

aanbiedingWintersport - en skivakantie in Duitsland met TUI

TUI is gekozen tot beste reisaanbieder wintersport 2015. Ook voor Duitsland!

Aanbiedingen van TUI Wintersport in Duitsland


Wintersport in het Sauerland

SauerlandOp ca 320 kilometer van Utrecht ligt het middelgebergte in het hart van Duitsland. Het Sauerland biedt voor de wintersporter bijzondere mogelijkheden op slechts ca vier uur rijden. Romantische vakwerdorpjes, die verspreid liggen in een prachtige natuur, vormen met 100 km pisten (280 hectare) en langlaufloipen met een lengte van ruim 1400km, het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen.

Evenementen zoals de Wereldcup Skispringen in Willingen en de Bob en Rodelwedstrijden in Winterberg zijn aansprekende evenementen. Tussen half december en half maart is het Sauerland ook nog eens redelijk sneeuwzeker. Er zijn daarnaast ruim 100 kunstsneeuwinstallaties die voor een optimale conditie van de pistes en zelfs de loipes kunnen zorgdragen.

Een netwerk van 150 liften hebben de Wintersport-Arena-Sauerland tot een aaneengesloten wintersportgebied gemaakt. Maar daar heb je natuurlijk niet veel aan als er verder niets is, of zoals de Duitsers zeggen: "und da gibt's fast nichts, das es nicht gibt" .

Hotel voor de wintersport in het Sauerland:

hotels SauerlandWij hebben hieronder de belangrijkste wintersportplaatsen van het Sauerland staan waar je goede hotels kunt boeken. Klik op een link en je krijgt direct het aanbod via Booking.com te zien.

Het voordeel van Booking.com is dat je niet hoeft aan te betalen. Met je creditcard krijg je wel de garantie van je reservering maar je betaalt pas ter plaatse als je weer uit het hotel vertrekt!

Winterberg :: Willingen en Altastenberg :: Bad Berleburg :: Bestwig :: Bödefeld :: Brilon :: Eringerfeld :: Hallenberg :: Lennestadt & Kirchundem :: Medebach :: Meschede :: Neuastenberg :: Olsberg :: Schmallenberg

Tip! Huur een chalet, appartement of vakantiehuis in het Sauerland

In het Sauerland zijn betaalbare en uitstekende chalets, appartementen en vakantiehuizen te huur die ideaal zijn voor een wintersportvakantie. Veel accommodaties kunnen ook voor een paar dagen worden gehuurd.

In samenwerking met atraveo vinden wij de beste aanbiedingen voor je.

Klik hier voor actuele aanbiedingen.

 

 

De beschikbare faciliteiten zien er indrukwekkend uit:

 • beginnerspistes!
 • besneeuwde toertochten
 • goed geprepareerde loipes
 • snowboard lessen
 • rodelbanen en snowtubing
 • goede après-ski voorzieningen
 • aansprekende evenementen in het hele seizoen.

WinterbergDe laatste jaren is er voor vele miljoenen euro's geinvesteerd in nieuwe voorzieningen zoals bij Willingen waar nieuwe kunstsneeuwinsstallaties zijn geplaatst en één van de modernste kabinebanen van Duitsland is geopend. Met comfortabele 8 persoonsgondels worden de wintersporters verplaatst.

Bij Winterberg zijn de liften bij de St Georg Schanze vernieuwd en is er een nieuwe piste aangelegd. Deze zwarte piste wordt kunstmatig besneeuwd en is daarmee een van de weinige sneeuwzekere pistes in de omgeving.

Snowboarders kunnen bij Winterberg ook hun hart ophalen bij de nieuwe Skiliftkaroussel bij "Möppis Hütte". Bij voldoende sneeuw wordt dit één groot Funpark. Ook voor kinderen en beginners zijn er verbeteringen aangebracht, zoals bij de makkelijke Käppchenhang en in de buurt van de bobsleebaan komt een nieuwe sleeplift. Bij Remmeswiese zijn ook voorzieningen aangebracht waardoor de kleine skiërtjes makkelijk omhoog kunnen.

Langlaufers komen volop aan hun trekken in het hooggelegen gebied tussen Girkhausen en Wunderthausen. Dit is een langlaufgebied bij uitstek en wordt ook gebruikt door topsporters die hier trainen. De Steinertloipe gaat over de bergen rond Girkhausen en bij het langlaufcentrum Pastorenwiese vertrekken diverse goed geprepareerde routes.

Skiliftkarussell Winterberg

WinterbergWinterberg is een leuke plaats die omringd wordt door heuvels waarvan de toppen tot ca 800 meter reiken. Het is van oudsher een wintersportgebied in het Sauerland waar veel Nederlanders naar toe gaan. De wintersportvoorzieningen zijn hier prima en dat komt mede omdat Winterberg op een van de hoogste punten van de streek ligt.

Het dorp is het centrum voor het toerisme en er zijn talloze pensions, hotels, Gasthöfe etc. In de buurt ligt ook een groot vakantiepark. Het is het dichtsbijzijnde wintersportgebied gerekend vanaf de Nederlandse grens.

De wintersportactiviteiten concentreren zich op verschillende afdalingen die van makkelijk tot gemiddeld variëren. Er is een echte Skischaukel tussen de Bremberg en de Poppenberg. De liefhebbers van een zwarte piste met een dalingspercentage van maar liefst 38% kunnen hun hart ophalen op de piste van het skigebied Kappe.

De liften bij de St Georg Schanze zijn vernieuwd en is er een nieuwe piste aangelegd. Deze zwarte piste wordt kunstmatig besneeuwd en is daarmee een van de weinige echt sneeuwzekere pistes in de omgeving. De Kahler Asten is met 842 het hoogste punt van het Sauerland en op de pistes kan ook 's-avonds worden geskied. Winterberg garandeert ruim 80 dagen sneeuw van hald december tot begin maart en realiseert dat met sneeuwkanonnen.

Winterberg beschikt verder over ca 220 km loipes, 2 skischansen en een officiële rodel- en bobsleebaan.

Informatie: Tourist Information Winterberg, Am Kurpark 6, D-59955 Winterberg
Telefoon: 00 49 29 81 92 500
Internet: www.winterberg.de

Skigebiet Willingen

Het skigebied in Willingen staat bekend als de op één na grootste wintersportplaats van het Sauerland (na Winterberg). Dat heeft ook zijn voordelen want in de weekenden of in het topseizoen is het er nog niet zo overvol als in Winterberg.

WillingenHet skigebied ligt op een hoogte tussen de 580 en 838 meter en beschikt over diverse gemiddelde afdalingen en een aantal makkelijke pistes. Er zijn ook voldoende liftinstallaties zoals een 1400 metere lange dubbele stoeltjeslift. Met de moderne KeyCard is een electronisch toegang tot de faciliteiten mogelijk. Deze skikaart is voor een kleine meerprijs verkrijgbaar en zorgt ervoor dat de draaipoorten vanzelf opengaan.

Op de Ritzhagen en Ettelsberg zijn rodelafdalingen net als in het nabij gelegen Usseln en Schwalefeld. In dit gebied kunnen ook prachtige wandelingen (met of zonder sneeuwschoenen) gemaakt worden. langlaufen kan uitstekende op het Willinger Loipenplan met ruim 90 km geprepareerde loipen.

Het hoogste beginpunt ligt direct naast het bergstation Ettelsberg-Sesselbahn op een hoogte van 838 meter. Je kunt hier een prachtige tocht maken van de Ettelsberg via de Hegekopf naar het beschermde natuurgebied Neuer Hagen

In het dorp zijn er talloze mogelijkheden voor een gezellige après-ski.

Informatie: Kur- und Touristik-Service D-34508 Willingen
Telefoon: 00 49 56 32 40 11 80
Internet: www.willingen.de

Postwiesen-Skigebiet Neuastenberg

Het Postwiesen skigeebied ligt op de zuidkant van de Kahlen Astens waar alle afdalingen overzichtelijk zijn en met elkaar verbonden. Op een hoogte van 610 tot 730 meter is het van half december tot begin maart redelijk sneeuwzeker en mocht de sneeuw eens tegenvallen dan zijn er voldoende sneeuwkanonnen om de pistes in conditie te houden.

Neuastenberg In dit skigebeid liggen de volgende faciliteiten:

 • 300.000m2 aaneengesloten skipistes
 • 15 afdalingen met een lengte van 8 kilometer
 • 8 sleepliften en 1 rodellift met een capaciteit van 7000 personen per uur
 • 400 natuurlijke rodelbaan met kunstsneeuw en verlichting
 • Funpark met kicker, rails, corner etc.

Op woensdag, vrijdag en zaterdag kan er vanaf 18:30 tot 21:30 met verlichting worden geskied en op zaterdagavond is de rodelbaan verlicht. Deze rodelbaan is de enige echt natuurlijke baan in het Sauerland en gaat mooi door het bos omlaag. De baan wordt dagelijks geprepareerd.

Informatie: http://www.postwiese.de

Wintersportpark Sahnehang

SahnehangHet hoogst gelegen skigebied in het Sauerland is het Wintersportpark Sahnehang heeft zijn naam te danken aan een uitspraak van bezoekers in 1920. Zij waren op zoek naar een plek waar zijn konden skiën en vonden die op de noordkant van de Kaler Asten. Zij vonden er sneeuw die hen de uitspraak ontlokte : Wo der Schnee wie Sahne liegt …

De noordhelling van de Kaler Asten is één van de sneeuwzekerste in dit gebied en is ook nog voorzien van kunstmatige besneeuwing. Voor beginners op de ski maar ook voor beginnende snowboarders is dit een geschikt gebierd. Langlaufers zullen hier volop aan hun trekken komen op de mooie Hunau loipen en bij het ski- en langlaufcentrum Westfeld.

Het gebied ligt tussen de 780 en 836 meter en er is een blauwe piste van 700 meter. Verder is er een rodelafdaling.

Informatie: www.sahnehang.de

Snow World Züschen

Snow-world Züschen noemt zichzelf het vriendelijkste skigebied van Winterberg. Ook dit gebied heeft een redelijke sneeuwzekerheid op een hoogte van 620 tot 815 meter. Op 3 pistes wordt kunstmatig besneeuwd en er is een rodel- en sleebaan en zelfs een aparte Snow-Tubingbaan.

BoZüschenvenop het plateau bij Züschen heb je een mooi uitzicht op de omgeving en voor zowel beginners als gevorderden zijn de faciliteiten goed. Er zijn 6 skiliften en de langste afdaling is 1450 meter.

De Snow-Tubingbaan van Züschen is een sensatie en niet alleen om in een reusachtige autoband naar beneden te suizen maar de speciale Snow-Tubinglift (die hier zijn wereldprimeur beleefde) neemt 4 personen met snow-tube tegelijk in een karretje naar boven. Voor de après-ski zijn er 2 gezellige skihutten met zonneterras.

Langlaufers kunnen hier vanaf de parkeerplaatsen direct de loipes op voor mooie tochten door het landschap van het Hoch-Sauerland. Plezierig om te weten is dat de grote parkeerplaatsen gratis zijn.

Informatie :Snow World Zueschen GmbH & Co. KG Am Herrenskoepfchen 24, D-59955 Winterberg
Telefoon: +49 (0) 2981-6329
Internet: www.snow-world-zueschen.de

Skikarussel Altastenberg

AltastenbergOp een hoogte tussen de 680 en 800 meter is dit een aantrekkelijk skigebied in het Sauerland. De skikarussel Altastenberg bestaat uit 8km geprepareerde skipistes met 7 skiliften. De langste afdaling is 1,5 kilometer en is daarmee nipt de langste van het Sauerland.

De Westfalenhang I is de meest bekende piste van de regio, maar direct er naast ligt een FIS-wedstrijdpisten met een helling van maar liefst 40%! De Westfalenhang II en de Brüchelhang bieden aantrekkelijke middelzware afdalingen. Ook voor beginners zijn er voldoende mogelijkheden.

Elke donderdag en zaterdag kan er tussen 18:30 en 21:30 bij licht worden geskied.

Informatie: Skikarussell Altastenberg, Astenstrasse 7, 59955 Winterberg-Altastenberg
Telefoon: +49 (0) 2981-1241
Internet: www.ski-altastenberg.de

aanbiedingBoek nu een wintersport- of skivakantie naar het Sauerland

onze tips met de beste reisorganisaties voor wintersport in het Sauerland boek nu!Korting Skihuur via ons tot 65% Boek nu! *)

Meer weten? Lees dit artikel over de voordelen van online skihuur en onze exclusieve aanbieding