Aanbiedingen wintersport Italië

Wintersport in Duitsland en altijd voor de laagste prijs LAAGSTE PRIJS

Aanbiedingen wintersport Italië

Boek een appartement of chalet in Duitsland. Tip! ACCOMMODATIES

Wintersport met Skipas Italië

Wintersport in Duitsland met de beste reisaanbieders. AANBIEDINGEN

Wintersport Berchtesgadener Land in Beieren

Wintersport Duitsland

aanbiedingWintersport - en skivakantie in Duitsland met TUI

TUI is gekozen tot beste reisaanbieder wintersport 2015. Ook voor Duitsland!

Aanbiedingen van TUI Wintersport in Duitsland

Chalet, appartement of vakantiehuis voor de wintersport in het Berchtesgadenerland

Door onze samenwerking met TUI Villas en atraveo hebben wij een enorme keus met speciale aanbiedingen voor chalets, appartementen en vakantiehuizen in Berchtesgadenerland.

Ze liggen in de wintersportgebieden van Berchtesgadenerland en bieden veel comfort voor een scherp prijs. Je kunt zelfs selecteren tot op 100 meter van de piste of langlaufloipes!

Ouderwetse winter in Berchtesgadener Land

Het Berchtesgadener Land biedt volop ruimte voor een ontspannen wintersportvakantie.

In tegenstelling tot veel wintersportcentra die miljoenen investeren in enorme skitations, richt deze regio in het zuidoosten van Beieren (Duitsland) zich op de winter in z’n oorspronkelijke vorm. Van een romantische tocht in de arrenslede en ontspannende wandeling op sneeuwschoenen maar ook tot een pittige afdalingen op alpineski’s of snowboard in een vrijwel onaangetaste natuur.

Het Berchtesgadener Land ligt aan de voet van de 2713 m hoge Watzmann en wordt gevormd door het sfeervolle bergstadje Berchtesgaden en de evenzo aantrekkelijke dorpen Bischofswiesen, Marktschellenberg, Ramsau en Schönau am Königssee.

De vijf skigebieden in de regio bieden zo’n 35 km pisten, waarop vooral de hele familie zich thuis voelt. Een gezamenlijke skipas maakt wisseling van pisten eenvoudig. Op de Jenner, de huisberg van Berchtesgaden, ligt het grootste pistenareaal, dat met een moderne besneeuwingsinstallatie van sneeuw voorzien kan worden als dat eens nodig mocht zijn.

De pisten, waaronder de 5,5 kilometer lange dalafdaling, zijn niet al te lastig en geschikt voor iedereen. Maar dat wil niet zeggen dat de betere skiër hier niets te zoeken heeft. De Jenner herbergt enkele pittige pisten waarop internationale wedstrijden worden geskied. Ook voor kinderen zijn er volop mogelijkheden. Er is o.a.een speciale kinderskischool.

Voor snowboarders ligt ertussen de Watzmann en Hoher Göll een uitstekend snowboardgebied. Het feit dat Berchtesgaden het Bundesleistungszentrum voor snowboarders en skiërs herbergt zegt voldoende. Ook Freeriders vinden genoeg van hun gading. Er zijn talloze afdalingen buiten de pisten in diepe te maken.

Echte skifreaks kunnen zich bewijzen op de XXL-Triathlon, een teamwedstrijd bestaande uit een skitoer, ijsklimmen en een Boardercross op de Jenner Een uitdaging is een klimpartij op de loodrechte verijsde rotswand op de Jenner. Jaarlijks worden er op deze grootste ijsklimmuur van Duitsland diverse internationale wedstrijden gehouden. Wie het eens wil proberen kan les krijgen van ervaren gidsen.

Langlaufen en wandelen hit in Berchtesgaden en omgeving

Wintersport in Berchtesgadener Land Beieren

Een grote hit het Duitse Berchtesgadener Land in het zuidoosten van Beieren is langlaufen en winterwandelen. Langlaufers vinden hier ca 70 km loipen. Er zijn talloze tochten te maken in een nog authentiek winterlandschap, waaronder een fraaie route op het Scharitzkehl hoogplateau.

Behalve met loipen wordt het Berchtesgadener Land ook doorsneden door niet minder dan 120 km geruimde winterwandelwegen. De langlauf- en wandelroutes lopen door bossen, over bergweiden en langs de bevroren Hintersee en Königssee.

Een fraaie voettocht is een combinatie van wandeling met boottocht over de Königssee naar St. Bartholomä. Daar kan o.a.de fraaie bedevaartskapel bezichtigd worden.

Arrensledes getrokken door twee paardenkrachten rijden vrijwel dagelijks door het rustige winterse landschap naar het wildvoeren. Met een beetje geluk laten zich soms wel 50 herten in het wild bewonderen.

Aantrekkelijke arrangementen in het Berchtesgadener Land

Vooral in de periode van januari tot midden maart is het volop winter in het Berchtesgadener Land. Dan zijn in deze zuidoostelijke regio van Beieren (Duitsland) de prijzen van de hotels en pensions van laag niveau.

Berchtesgaden Tourismus GmbH biedt dan o.a. het arrangement "Facettenreicher Winter". Dit omvat zeven overnachtingen in een hotel, pension of appartement, een begeleide wandeling door een prachtig winterlandschap, een arrensledetocht naar een wildvoedering (vooral herten), een rondleiding door het koninklijke slot, een bezoek aan de Salzbergmijn en een lekkerbekkendinner van drie gangen.

Daarnaast is er veel tijd over om van de sneeuw te genieten. Voor gezinnen met kinderen is er het arrangement “Familien-Winterspaß” voor twee volwassenen en een kind tot 14 jaar). Inbegrepen zijn o.a. zeven overnachtingen in een appartement, een wandeling op sneeuwschoenen, een bezoek aan het Watzmann thermaalzwembad en aan de zoutmijn in de Salzberg.


Snelle sleetjes in Berchtesgaden

 

Snelle afdalingen op sleetjes is een geliefde sneeuwsport in het Duitse Berchtesgadener Land (Beieren). Hier werd de bekende Duitse rodelaar Georg Hackl groot. Op één van de tien rodelbanen van de regio legde hij de basis voor zijn internationale successen.

Wie een tocht door een echt ijskanaal in een bobslee wil maken kan mee als copiloot in een wedstrijdbob. De rit gaat door de 1200 mtr lange bobbaan aan de Königssee, een bobdiploma is een blijvende herinnering aan deze supersnelle belevenis.


Andere winter in Beieren

Voor een “andere” wintervakantie is het Beieren (Duitsland) gelegen Berchtesgadener Land een rustige en nog authentieke omgeving. De regio ligt aan de voet van de 2713 m hoge Watzmann en wordt gevormd door het sfeervolle bergstadje Berchtesgaden en de evenzo aantrekkelijke dorpen Bischofswiesen, Marktschellenberg, Ramsau en Schönau am Königssee.

Schaatsen, ijsstokschieten en rodelen behoren tot de sporten rond en op beide meren. Een uitdagende rodelparty is wekelijkse gastensleden in de sporen van de olympisch kampioen Georg Hackl, die hier z’n “thuishaven” heeft.

arrangementenAls je eens een keertje de pisten of loipen wilt verwisselen voor een arrensledetocht door het verstilde witte winterlandschap om het voeren van het wild gade te slaan, dan leer je het Berchtesgadener Land van een heel andere kant! Geliefd is ook de fakkelwandeling naar een gezellige berghut in de avonduren.

Wie niet alleen van het bovenaardse in het Berchtesgadener Land wil genieten kan afdalen in de dieptes van de Salzbergmijn. Met een treintje gaat het ver het wijdvertakte gangenstelsel van de mijn in. Waar eeuwenlang gezwoegd werd om zout te winnen biedt het constante stofvrije klimaat nu in de zomermaanden genezende werking aan patiënten met ademhalingsproblemen en allergieën. In de winter zijn er lezingen en concerten in de mijn.

Het Berchtesgadener Land ligt aan de voet van de 2713 m hoge Watzmann en wordt gevormd door het sfeervolle bergstadje Berchtesgaden en de evenzo aantrekkelijke dorpen Bischofswiesen, Marktschellenberg, Ramsau en Schönau am Königssee. Er zijn 5 skigebieden met 35 km skipisten, 70 km langlaufloipen en 120 km wandelwegen.