Wintersport met Skipas

Goedkope Wintersport met skipas boeken. Bekijk de aanbiedingen

Chalets en Appartementen

Boek een appartement of chalet voor de beste prijs. Alle accommodaties »

Aanbiedingen wintersport Oostenrijk

Wintersportvakanties van de beste reisaanbieders.Alle actuele acties »

Wat is de impact van Covid19, het Coronavirus, op de wintersport?

Dat is een vraag die gemakkelijker lijkt dan het antwoord. Het ligt nog fris in het geheugen dat het in februari en maart 2020 behoorlijk fout ging in sommige skigebieden in Oostenrijk en Italië. Vooral daar waar flink aan de après-ski werd gedaan bleken er veel besmettingen te zijn geweest waardoor uiteindelijk veel skigebieden in maart op slot gingen.

Dit artikel schrijven wij eind augustus 2020. Normaal gesproken na de zomervakanties de periode dat de boekingen voor de wintersport weer op gang beginnen te komen. Maar waar moet je nu op gaan letten als je de komende winter toch lekker wilt gaan skiën of snowboarden?

Eigenlijk is er maar één juist antwoord op te geven en dat is om je gezonde verstand te gebruiken. 

Inmiddels is er wat meer bekend over Corona

Nu ruim een half jaar later wordt er wel steeds meer bekend wat de omstandigheden zijn waarbij je het grootste risico loopt om met Corona besmet te raken. 

Allereerst zijn de basisregels nog steeds het belangrijkst om het risico op besmetting te voorkomen:

  1. Houd 1,5 meter afstand
  2. Was regelmatig je handen gedurende minstens 20 seconden met water en zeep
  3. hoest of nies in je elleboog
  4. geef geen handen

Verder blijkt ook steeds vaker uit tal van onderzoeken dat slecht geventileerde ruimtes waar veel mensen samenkomen vaak de bron zijn van nieuwe Corona besmettingshaarden. Bars en discotheken waren dan ook in de wintersportgebieden van Oostenrijk eerder dit jaar de plaatsen waar veel mensen besmet raakten.

Hygiëne staat voorop en dat geldt ook voor exploitanten van vakantieaccommodaties zoals:

Inmiddels weten wij ook uit ervaringen van boekingen in de zomervakanties van 2020 dat ook daar Corona besmettingshaarden ontstaan waar veel mensen tegelijk samenkomen en er geen of onvoldoende afstand wordt gehouden. Maar er zijn ook heel veel vakantiegangers geweest die in de zomer van 2020 een heerlijke vakantie hebben gehad in de bergen, aan zee of waar dan ook in Europa. Waarom? Omdat zij gekozen hadden voor bestemmingen waar ruimte was, met eigen vervoer zijn gegaan en een vakantiehuis, appartement of camping geboekt hadden met privacy en veel ruimte.

Onze conclusie voor de wintersport 2020 - 2021

Allereerst moeten wij vooropstellen dat wij geen medische specialisten zijn maar wel over een gezonde dosis verstand beschikken. En dat moet voor elke wintersporter de basis zijn om ook voor het komende seizoen een wintersportvakantie te boeken. 

Het Coronavirius zal zeker het komende wintersportseizoen van invloed zijn op de manier waar je de skivakantie gaat beleven. Maar of dat zo erg is moet je nog maar afwachten. Een ding is zeker. De après-ski in drukke bars met hossende mensen moet je vergeten. Zo is bijvoorbeeld al grotendeels bekend welke maatregelen er in Ischgl zullen gaan gelden. Daar zal bijvoorbeeld muziek alleen als achtergrondmuziek mogen worden afgespeeld en in restaurants en bars komt een limiet aan het aantal bezoekers. De afstandsmaatregel is 1 meter en personeelsleden die in contact met bezoekers komen moeten een mondkapje dragen. 

Je moet rekening houden met veel meer maatregelen waarbij digitale menu- en drankkaarten met QR codes veelvuldig zullen worden ingevoerd. In liften en gondels zullen mondkapjes verplicht worden. Bij drukte zal het aantal personen in liften worden beperkt en dat kan gevolgen hebben voor wachttijden. Je moet er ook rekening mee houden dat skigebieden bij drukte het aantal bezoekers gaan beperken en toegangswegen afgesloten kunnen worden.

Het is niet te doen voor ons om per skigebied alle maatregelen op te sommen. Het advies is dan ook vraag bij de lokale toerisme bureaus de actuele informatie op zodat je weet waar je aan toe bent. Controleer ook de officiële websites van de wintersportlanden zoals:

Verder is het altijd verstandig om het officiële reisadvies te raadplegen en de website van het RIVM.

Wat is verstanding voor de wintersport 2020-2021?

Onze conclusie voor de wintersport 2020 - 2021 en Corona

Als je het komende seizoen wilt gaan genieten van de wintersport realiseer je dan dat het een fantastische buitensport is en dat buiten het risico op besmetting laag is. Dit blijkt inmiddels uit tal van onderzoeken. Ga je met de eigen auto op vakantie dan zit je in je eigen "bubbel" en loop je tijdens de reis ook niet zo veel risico. Bij tussenstops moet je natuurlijk wel opletten. Zorg bijvoorbeeld voor wegwerphandschoenen voor het tanken onderweg.

Kies je voor een eigen accommodatie zoals een ruim appartement, een goed hotel/pension of zelfs een vrijstaand chalet dan kun je volop genieten van de wintersport. Je bepaalt zelf welke risico's je loopt dus als je je net zoals in Nederland aan de regels houdt dan beperk je voor jezelf het risico. Mijd drukte en geniet vooral buiten. Ga eens in plaats van na het skiën niet naar een bar, maar relax met je reisgenoten van een drankje in je eigen chalet of appartement. Ga ook eens lekker winterwandelen of maak een pittige tocht op sneeuwschoenen.

Wat als ik geboekt heb en het reisadvies wordt oranje of rood?

Als je zekerheid wilt hebben voor een accommodatie dan is vroegboeken natuurlijk een groot voordeel. Maar hoe zit het als je door een Corona uitbraak niet naar je geboekte skigebied kunt? Laat je daarover goed informeren en volg ook de richtlijnen van het officiële reisadvies op Nederland wereldwijd.

Elke reisorganisatie heeft zijn eigen regels dus vraag het na. Onze partner WinterTrex is daar gelukkig heel duidelijk over. Als je een skivakantie via ons bij WinterTrex boekt dan kun je het volgende verwachten:

Bekijk de actuele aanbiedingen van WInterTrex Wintersport

Korting Skihuur via ons tot 55% Boek nu! *)

Meer weten? Lees dit artikel over de voordelen van online skihuur en onze exclusieve aanbieding